Koken

Mini quiches met geitenkaas, stoofpeertjes en spek


Vandaag een receptje dat zich heel goed leent voor een gezellige kerstbrunch of -lunch. Ik maakte mini quiches gevuld met geitenkaas, stukjes spek en stoofpeer. Daarbij nog wat gekarameliseerde uitjes en tijm om het af te maken. Smaakt heel lekker bij elkaar! Mijn kleine rode minivormpjes schafte ik aan bij de Albert Heijn XL. Ik vind ze perfect bij dit gerechtje passen. Je kunt het recept natuurlijk ook verdubbelen en één grote vorm gebruiken. Lekker wordt het sowieso, geloof mij maar. ingredienten

Ingrediënten:

voor vier stuks

4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
4 plakjes ontbijtspek
50 gram zachte geitenkaas
1 ui
1/2 eetlepel suiker
150 gram stoofperen (ik gebruikte kant-en-klare van Albert Heijn)
2 eieren
100 ml slagroom
een paar takjes tijm
peper en zout

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes deeg op het aanrecht ontdooien.
  2. Bak de plakjes spek uit in een koekenpan. Laat ze daarna even uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Snijd de ui in dunne halve ringen. Bak ze eventjes aan in de koekenpan waar het vet van het spek in is achtergebleven. Zet het vuur laag en voeg de suiker toe. Laat de uitjes rustig een beetje karameliseren en roer af en toe door.
  4. Snijd de stoofpeer in kleine blokjes. Scheur het spek in kleine stukjes.
  5. Klop ondertussen het ei met de slagroom in een kommetje. Voeg peper en zout toe en rits ook wat blaadjes tijm van de takjes. Verkruimel de geitenkaas en roer dit door het ei-slagroom-mengsel.
  6. Vet de vormpjes in met boter. Frummel de plakjes bladerdeeg in de vormpjes. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
  7. Verdeel wat spek, stoofpeer en ui over de vormpjes. Verdeel daarna het ei-slagroom-geitenkaas-mengsel over de vormpjes.
  8. Bak de mini quiches in ongeveer 25 à 30 minuutjes gaar. Als de bovenkant te snel bruin begint te kleuren kun je de vormpjes afdekken met wat zilverfolie.

mini-quichemini-quiche-15
mini-quiche-8

mini-quiche-12
mini-quiche-9mini-quiche-7mini-quiche-14
Schattig toch, deze baby quiches?  En lekker! Ga jij ze ook eens proberen?


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Marlous
    22 december 2016 at 11:19

    Wat een prachtige foto’s! Ziet er ook heerlijk uit. Om de een of andere reden vind ik eten uit kleinere schaaltjes of bordjes altijd gezelliger dan van een groot bord, haha.

  • Reply
    Truusje
    22 december 2016 at 23:55

    Dank je voor het compliment. Ik ben ook gek op schaaltjes! Heb een hele kast vol en blijf het leuk vinden om er meer te verzamelen overal vandaan. 🙂

  • Laat een berichtje achter