Koken

Tulband met cranberry’s en sinaasappel icing


Een tijdje geleden zag ik op de blog Uit Pauline’s keuken een prachtige tulband met cranberry’s voorbijkomen. Behalve cranberry zit er ook sinaasappelrasp en kaneel in. Dat klinkt toch alleen al heerlijk? Natuurlijk wilde ik deze tulband ook weleens uitproberen en dus heb ik dat afgelopen zaterdag gedaan.Wil je het recept van Pauline ook weten? Vandaag deel ik ‘m ook op mijn blog. 🙂
Ingredienten 2 w

Ingrediënten:

voor de cake 

200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
150 gram suiker
4 eieren
150 gram (spelt)bloem
100 gram amandelmeel (enkel 250 gram bloem gebruiken kan ook)
2 theelepels bakpoeder
125 gram verse cranberry’s
rasp van 1 sinaasappel
1 theelepel kaneel
snufje zout

voor de sinaasappel-icing

100 gram poedersuiker
2 eetlepels sinaasappelsap
Cranberry tulband 3

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm in met wat boter of bakspray. Bestuif de vorm daarna met een dun laagje bloem.
  2. Mix de roomboter met de suiker.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix ze erdoorheen. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
  4. Voeg daarna de (spelt)bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, het zout, de kaneel en de sinaasappelrasp toe. Mix het geheel nog even door tot een egaal beslag.
  5. Spatel de cranberry’s vervolgens voorzichtig door het beslag. Verdeel ook een paar cranberry’s over de bodem van de vorm.
  6. Schep het beslag in de vorm en bak de cake gedurende ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
  7. Check met een houten prikker of de cake daadwerkelijk gaar is. Laat ‘m goed afkoelen op een rooster en stort ‘m daarna voorzichtig uit de vorm.
  8. Maak de sinaasappel-icing door het sinaasappelsap met de poedersuiker te mengen. De icing moet niet al te dun zijn, want anders druipt het direct weer van de cake af. Is jouw icing wat aan de dunne kant? Roer er dan een beetje extra poedersuiker door. Giet de icing met een lepeltje over de cake.

Cranberry tulband 24
Cranberry tulband 6
Cranberry tulband 61
Cranberry tulband 33
Cranberry tulband 59
Cranberry tulband 72
Het recept van Pauline leek me vooraf heel erg lekker en dat heb ik juist ingeschat. Deze cake smaakt echt goed! De cranberry’s geven er een friszuur tintje aan en verder is deze tulband lekker zoet. Hij doet het ook goed als toetje trouwens. Ik combineerde een plakje van deze cake met een bolletje ijs en een schepje homemade cranberrycompote. Heel erg lekker bij elkaar en leuk om te serveren natuurlijk als er iemand bij je komt eten. En zo kom je gelijk van je restje overgebleven cranberry’s af. Win-win-situatie als je het mij vraagt. 😉

Lijkt deze tulband jou ook lekker?
Cranberry tulband 20


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    TypischKim
    28 januari 2018 at 22:01

    Dit klinkt zo lekker! Ik ga het recept ook zeker even onthouden. Mooie foto’s heb je gemaakt ook trouwens.

    • Reply
      Truusje
      29 januari 2018 at 08:23

      Dankjewel!

    Laat een berichtje achter