Geen categorie

Een wonder in mijn wasmachine


Over de naam van mijn blog heb ik lang nagedacht. Eigenlijk heb ik over alles rond mijn blog vrij lang nagedacht, want ik wilde het graag zo goed mogelijk neerzetten. Ik wilde heel graag een naam die mij niet tot één onderwerp beperkt. Ik wilde niets in de naam hebben over koken of over schoenen. Want hoewel dat grote passies van mij zijn, verwacht de lezer toch dat het vooral daarover gaat en is nou precies wat ik niet wil. Ik wil namelijk graag over van alles en nog wat kunnen bloggen. Veel recepten, maar juist voor de afwisseling soms ook even totaal iets anders. Zoals vandaag. Vandaag ga ik namelijk keihard reclame maken voor een product waarvan ik nooit had verwacht dat het écht zou werken. Maar dat doet het dus wel. Het werkt zelfs ontzettend goed.

Waar heb ik het over? Dat raad je nooit: Colour Catcher doekjes! Die stop je in de wasmachine en ze voorkomen dat de kleuren van je kledingstukken gaan overlopen. Althans dat staat op de verpakking, maar het mooie is dat het ook écht zo is. Klinkt ongeloofwaardig? Ik was eerst zelf ook sceptisch. Ik had ze weleens in een televisiereclame voorbij zien komen en dacht toen, ja hoor, geloof je het zelf? Dat werkt zeker net zo goed als maandverband dat heerlijk zit en naar bloemetjes ruikt. Maar toen ik eens in de Blokker liep en een doosje met Colour Catcher doekjes zag staan voor slechts één euro dacht ik, ach kom, laat ik het eens proberen. Ik heb namelijk meerdere kledingstukken gehad die zowel zwart als wit waren en die zijn na verloop van tijd allemaal grauw geworden. Zo zonde vind ik dat.

Het is niet bij dat ene doosje gebleven, want als ik de doekjes weer ergens in de aanbieding tegenkom, dan neem ik ze direct mee. Ik heb inmiddels al vele verpakkingen opgemaakt! Ik vind ze ontzettend handig voor kledingstukken die hoofdzakelijk gekleurd zijn, maar witte strepen hebben. En Jelm en ik zijn nogal van de streepjes, dus zulke kledingstukken hebben we veel. Die kleding vind ik te gekleurd voor bij de witte was, maar om ze bij de gekleurde was te doen vind ik soms ook een beetje tricky. Je wilt tenslotte wel dat die witte strepen écht wit blijven. Bij dat soort was mik ik graag zo’n doekje in de trommel.truien
Laatst had Jelm nieuwe truien gekocht, waaronder twee bordeauxrode. Voorheen had ik die vooraf eerst apart gewassen, maar met zo’n doekje erbij durf ik ze tegenwoordig rustig direct samen met andere gekleurde kledingstukken in de trommel te stoppen. Er zat ook een donkerblauwe trui met witte strepen bij. Voorheen had ik dat echt niet aangedurfd. De nieuwe truien gaven inderdaad behoorlijk af, want de doekjes (bij zulke gevallen stop ik altijd twee in de trommel) kwamen er roze uit. Maar de witte strepen van de donkerblauwe trui waren nog spierwit, net als de witte voering van de broekzakken van mijn nieuwe jeans. Toen ik de roze doekjes uit de machine plukte werd ik voor de zoveelste keer zo enthousiast, dat ik direct besloot dat dit een blogje waard was. Wat een fantastische uitvinding!
colour-catcher-doekjes

Ik heb ook eens een hele stapel was voor iemand anders gewassen. Daar zat ook een wat donkergekleurde blouse bij. Die bleek vreselijk af te geven, wist ik veel. Maar godzijdank was daar niks van te zien op de rest van de kleding. Het doekje kwam diep gekleurd de wasmachine uit, maar de was was gered!

Volgens de fabrikant kun je zelfs zwarte kleding samen met witte kleren wassen, maar dat gaat mij nog een brug te ver. Ik blijf mijn was wel scheiden, maar voor kledingstukken die zowel gekleurd zijn als wit, vind ik dit dé oplossing. Niet alleen deze Colour Catcher doekjes van Henkel werken goed, ook die van Dr. Beckman doen hun werk prima.

Ook al is dit misschien een vreselijke huisvrouwen-blogpost geworden, ik wilde jullie deze tip niet onthouden! Ga jij het ook proberen? Of was je al fan?

 

 

No Comments

Laat een berichtje achter