Koken

Citroentulband met witte chocolade

citroentulband

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik wat producten wilde uitkiezen van de website Kookexpert. Daar had ik als kookfanaat natuurlijk wel oren naar. Ik koos onder andere voor een mooie tulbandvorm, want ik had toevallig net een tulbandvorm weg moeten gooien omdat ‘ie niet goed meer was. De eerste cake die ik in mijn nieuwe vorm bakte was meteen een succes: een citroentulband met witte chocolade. Fris en zoet tegelijkertijd, super lekker.

Citroentulband bakken

Het recept, dat houd ik natuurlijk niet voor mezelf en deel ik graag. Wil je deze heerlijke citroentulband met witte chocolade ook maken? Hierbij de ingrediëntenlijst en instructies. Ik beloof: totaal niet moeilijk, wél super lekker!

Ingrediënten

200 gram suiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
5 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
rasp van 2 citroenen
150 gram witte chocolade
snufje zout

voor de garnering:

100 gram witte chocolade
50 ml slagroom

citroentulband met witte chocolade

Wat moet je doen:

  1. Vet de tulbandvorm goed in en bestuif ‘m daarna met een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Mix de boter luchtig samen met de suiker en een snufje zout.
  3. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoorheen.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix dit rustig door het beslag.
  5. Mix ook de citroenrasp door het beslag.
  6. Hak 150 gram chocolade grof en spatel dit door het beslag.
  7. Schep het beslag in de vorm en bak de tulband gedurende 50 à 60 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  8. Laat de citroentulband daarna vijf minuten afkoelen op een rooster en stort hem daarna voorzichtig. Laat verder afkoelen.
  9. Maak ondertussen het glazuur van witte chocolade.
  10. Verwarm de slagroom tot net tegen de kook aan.
  11. Hak 100 gram witte chocolade fijn en roer door de warme slagroom tot alle chocolade is opgelost. Laat daarna een beetje afkoelen, zodat het glazuur ietsje dikker wordt. Roer af en toe door.
  12. Giet de witte chocolade over de citroentulband.

citroentulband met witte chocolade citroentulband met witte chocolade
Cakes bakken, ik blijf het een leuk klusje vinden. De kans op mislukking is vrij klein en je kunt er allerlei smaken aan toe voegen. De combinatie citroen en witte chocolade is er in ieder geval eentje om te onthouden. Heerlijk zoet en fris.

Wat denk jij van deze citroentulband met witte chocolade. Is het wat voor jou?


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Audrey
    29 juni 2021 at 09:39

    Oe, dit lijkt me heerlijk! Ik bak eigenlijk bijna nooit meer cake, omdat ik ze qua smaak toch vaak vind tegenvallen. En mijn vriend houdt er ook niet van, dus dat schiet niet op. Zeker nu ik thuiswerk en het niet zo makkelijk kwijt kan bij mijn collega’s.

    • Reply
      Truusje
      30 juni 2021 at 11:12

      Ik hield vroeger ook niet van cake. Maar ik heb ontdekt dat ik cake wel lekker vind met wat extra smaakmakers. Appel, kaneel, een vleugje citroen. Hoe klein ook, dan vind ik cake opeens wel heel erg lekker!

    Laat een berichtje achter