Koken

Geroosterde tomaten-paprikasoep


Ik ben gek op koopjes én op groente. Vandaar dat ik vaak bij de groenteboer vlakbij mijn huis te vinden ben. Het scheelt echt zoveel met de supermarkt. Het assortiment wisselt continue en soms is dat weleens onhandig, maar aan de andere kant is het ook wel weer leuk. Je weet nooit wat je tegenkomt. En voor mij maakt het ook niet zoveel uit, want ik lust veel en vind het leuk om creatief met eten om te gaan.

Laatst zag ik een zak vol rode puntpaprika’s liggen voor een prikje. Ook waren er bakjes met een kilo tomaten voor een schijntje. Ik kon de verleiding niet weerstaan en besloot de groente mee te nemen. Altijd lekker voor een soep leek mij.

Ik besloot de paprika’s en de tomaten te roosteren met wat knoflook, ui en verse tijm. Daarna even pureren met een scheut bouillon en voor je het weet staat er een heerlijke soep voor je neus. Vol verse groente dus. Daar word ik blij van. 🙂

Ik heb deze tomaten-paprikasoep inmiddels dan ook al heel vaak gemaakt. Hoog tijd om het recept eens op de blog te delen!

Ingrediënten

voor vier royale kommen tomaten-paprikasoep: 

1 kg tomaten
4 puntpaprika’s
2 uien
3 teentjes knoflook
±30 ml olijfolie
een paar takjes verse tijm
1 groentebouillonblokje
500 ml water
peper en zout
eventueel gehaktballetjes

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar met een bakpapiertje.
  2. Was de puntpaprika’s onder de kraan en snijd ze in de lengte open. Verwijder de zaadlijsten en het steeltje.
  3. Was de tomaten onder de kraan en snijd ze in grove parten.
  4. Snipper de uien en snijd ook die in grove parten.
  5. Pers de knoflook uit en roer door de olijfolie.
  6. Verdeel de groente over de plaat. Giet de knoflookolie erover.
  7. Haal wat blaadjes tijm van de takjes en verdeel dit over de groente.
  8. Maal tot slot wat peper en zout boven de groente.
  9. Rooster de groente gedurende 25 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
  10. Kook ondertussen het water in een ruime pan en laat er een bouillonblokje in oplossen.
  11. Schep alle geroosterde groente van de bakplaat, inclusief het vocht. Doe alles in de pan bij de bouillon.
  12. Pureer er met de staafmixer een gladde soep van.

Wil je gehaktballetjes in je soep? Voeg ze na het pureren toe en laat de soep nog tien minuutjes zachtjes koken zodat de balletjes kunnen garen.




Meestal maak ik deze tomaten-paprikasoep vegetarisch, maar de biologische gehaktballetjes waren vorige week in de Bonus bij de Ap en ik weet dat Jelm er dol op is. En ik moet zeggen, ze smaken heel lekker in deze soep. Maar ook zonder de balletjes is de soep heerlijk. Eén van mijn lievelingssoepen kan ik wel zeggen. Ik eet dit heel erg graag als lunch. Zo lekker!

Maak jij ook vaak zelf verse soep? En wat denk je van dit recept?


Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Comments

  • Reply
    Sanne
    26 februari 2019 at 19:57

    Hmm, krijg er trek van! Toevallig had ik het er gisteren nog over met mijn vriend dat we best eens vaker soep als avondeten kunnen maken. Hou wel van een soepje op z’n tijd en gisteren zei ik zelfs dat ik zin had in geroosterde paprika en tomatensoep, haha. Sla je receptje op!

    • Reply
      Truusje
      27 februari 2019 at 10:11

      Wat toevallig! Leuk dat je het receptje opgeslagen hebt!

  • Reply
    Audrey
    27 februari 2019 at 10:04

    Oe, dit lijkt me heerlijk! Ik vind de foto’s trouwens ook echt prachtig!

    • Reply
      Truusje
      27 februari 2019 at 10:11

      Dankjewel voor het compliment. 🙂

  • Reply
    Anita
    23 maart 2019 at 17:22

    Wat een leuk blog heb je. Mooie duidelijke omschrijving van je recepten en die foto’s zien er zo professioneel en verzorgd uit! Heb net boodschappen gedaan voor dit soepje, ik ga ervoor 🙂

    • Reply
      Truusje
      23 maart 2019 at 20:17

      Wat leuk om te horen, dank je wel! Hoop dat de soep lekker was. 🙂

    Laat een berichtje achter