Koken

Noedels met Chinese kool en kip


Makkelijke recepten vol groente, daar houd ik zo van. Ideaal voor thuis, maar ook voor op vakantie bijvoorbeeld. Ik heb vroeger weleens vakanties meegemaakt waarbij ik helemaal niet kookte, maar eigenlijk beviel me dat niet zo. Ten eerste verveelt elke dag uit eten gaan me best wel gauw en ook snak ik al snel naar iets gezonds. Daarbij mis ik het koken gewoon, dus de laatste jaren kook ik altijd meerdere keren als we op vakantie zijn. Of we nou een camper huren of in een huisje zitten: een makkelijke maaltijd in elkaar flansen doe ik maar al te graag. Vandaag heb zo’n recept voor je: noedels met Chinese kool en kip. Een grote wokpan is zeer aan te raden, verder heb je niet veel nodig.

Noedels met Chinese kool en kip

Behalve Chinese kool voeg ik graag nog meer groente toe: wortel, ui en puntpaprika. Ik houd nou eenmaal van veel groente. Een beetje sambal Badjak, ketjap manis en knoflook brengen dit simpele gerecht op smaak. Wil je wat variëren met de groente? Je kunt in plaats van een Chinese kool ook heel goed paksoi gebruiken.

Sambal, ketjap manis en currypasta zijn van die typische ingrediënten die super handig zijn om mee te nemen op vakantie. Het valt me vaak op in buitenlandse supermarkten dat dat soort ingrediënten niet in overvloed aanwezig zijn. Mooi zelf meenemen dus als je met een camper op pad gaat of naar een vakantiehuisje vertrekt. Maar ook thuis heb ik het graag in de voorraadkast staan.

Genoeg over de ingrediënten, door naar het recept. Wil je ook eens noedels met Chinese kool en kip op tafel zetten? Scroll dan naar onderen.
Noedels met Chinese kool en kip

Ingrediënten

voor 2 à 3 personen

100 gram (volkoren)noedels
1 kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 Chinese kool
1 rode puntpaprika
2 wortels
1 à 2 theelepels sambal Badjak
3 eetlepels ketjap manis

Wat moet je doen:

  1. Begin met het snijden van de groente. Snijd de onderkant van de Chinese kool eraf en snijd de rest van het harde gedeelte in kleine stukjes. Snijd het zachte gedeelte van de Chinese kool in reepjes. Houd apart van elkaar.
  2. Snipper de ui, snijd de paprika en wortel in stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd vervolgens de kip in blokjes.
  3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Zet een grote wokpan op het vuur. Verhit een flinke scheut olie. Ik gebruik tijdens het wokken graag zonnebloemolie of rijstolie, deze oliën kunnen goed tegen hoge temperaturen.
  5. Gooi de kip in de pan samen met de sambal. Bak vijf minuutjes aan. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak dit mee.
  6. Voeg dan de ui, de paprika, de wortel en het hardere gedeelte van de Chinese kool toe. Wok dit op hoog vuur vijf minuten mee.
  7. Voeg dan het zachte gedeelte van de Chinese kool toe en bak nog een minuut mee.
  8. Voeg tot slot de noedels en de ketjap manis toe en schep alles goed door elkaar.

Noedels met Chinese kool en kip Noedels met Chinese kool en kip
Het leuke aan dit recept is dat je maar één pan nodig hebt. En oké, nog een kleine pan of kom met heet water om de noedels te bereiden. Wil je liever een gerecht met echt maar één pan maken? Check dan deze recepten eens: bonenstoof met chorizo en one pot pasta met kip en paprika.

En jij? Houd jij ook van makkelijke recepten? En kook jij weleens tijdens vakanties?

Ps. Fan van dit recept? Pin de foto’s gerust op Pinterest.

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter