Koken

One pot pasta met kip en paprika


Omdat dit one pot pasta recept me zo goed bevalt ben ik op internet gaan surfen voor meer inspiratie. Al heel snel kwam ik een recept van de website www.boodschappen.nl tegen. Ik las over een one pot pasta met kip, paprika en een romige tomatensaus. Het klonk goed dus probeerde ik dit recept eens een keertje uit. En het is niet bij één keer gebleven, want ik vind dit heel lekker! Natuurlijk heb ik het recept inmiddels een beetje aangepast naar mijn eigen smaak. Zo gebruik ik iets minder rode peper en laat ik de wijn weg. Vandaag deel ik mijn versie van deze heerlijke pasta op de blog.
Ingredienten 1

Ingrediënten

voor vier personen

3 kipfilets
2 uien
3 paprika’s
3 teentjes knoflook
1 rode peper
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
125 gram crème fraîche (light)
400 gram volkoren penne
500 ml water
1 kippenbouillonblokje
wat takjes verse basilicum
een stukje Parmezaanse kaas
een scheut olijfolie
One pot pasta met kip en paprika 3

Wat moet je doen:

  1. Snijd de paprika’s in blokjes. Snipper de uien. Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak ‘m daarna fijn. Snijd tenslotte de kip in blokjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan met een dikke bodem, bij voorkeur een braadpan. Gooi de ui en de kip in de pan. Bak een paar minuutjes aan.
  3. Gooi de peper erbij en pers de knoflookteentjes uit. Bak een minuutje mee.
  4. Gooi daarna de paprika erbij en schep alles om.
  5. Gooi vervolgens de tomatenblokjes, de pasta, het bouillonblokje en het water erbij.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat ‘t zo’n 12 minuutjes zachtjes koken met de deksel op de pan, tot de pasta gaar is. Blijf ondertussen heel regelmatig roeren om te voorkomen dat de boel aankoekt. Het is de bedoeling dat er steeds meer vocht verdampt zodat de pastasaus indikt. Wordt het wel érg droog? Voeg dan eventueel nog een klein scheutje water toe.
  7. Is je pasta bijna gaar? Haal dan de deksel van de pan en gooi de crème fraîche erbij. Rasp vervolgens wat Parmezaanse kaas naar smaak boven de pan.
  8. Scheur ook lekker wat basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe aan de pasta.
  9. Roer alles goed door zodat de crème fraîche en de kaas smelten en er een romige saus ontstaat en het laatste vocht kan verdampen.
  10. Serveer de pasta met nog een beetje geraspte Parmezaan erover.

One pot pasta met kip en paprika 2
One pot pasta met kip en paprika 22
One pot pasta met kip en paprika 9
One pot pasta met kip en paprika 5
Je hebt maar één pan nodig en het is een makkelijk recept. Wat wil je nog meer? Perfect voor een doordeweekse dag zou ik zeggen. Wil je dit recept voor twee personen maken? Gebruik dan de helft van de penne, de helft van het bouillonblokje en voeg ook slechts de helft van het water toe. Ik zou zelf ook wat minder kip gebruiken, maar van de overige ingrediënten kun je prima dezelfde hoeveelheden aanhouden.

Houd je van pittig? Dan gebruik je natuurlijk een extra pepertje. Ikzelf voeg de Parmezaanse kaas altijd achteraf toe, want Jelm doe ik er geen plezier mee. Ik vind deze kaas zelf juist perfect bij dit recept passen, het maakt het echt af vind ik. Ik kook deze pasta graag in mijn braadpan trouwens. Deze pan is lekker groot én heeft een dikke bodem. Dat is erg handig bij dit recept. In een gewone pan lukt het natuurlijk ook, maar dan moet je net even wat fanatieker roeren om te voorkomen dat de boel aan de bodem vast gaat koeken.

Maak jij weleens een one-pot-pasta? En lijkt dit recept jou ook lekker?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter