Als ik pasta maak doe ik daar behalve veel verse groente altijd gehakt of ham in. Maar omdat altijd en eeuwig gehakt of ham toch ook gaat vervelen, bedacht ik een tijdje terug iets anders. Spaghetti met heel veel groente, tomatensaus én salami. Het pakte erg goed uit en sindsdien heb ik deze combinatie al vaak gemaakt. Het is inmiddels zelfs mijn favoriete pasta! Vandaag deel ik het recept met je.
Ingrediënten:
200 gram volkoren spaghetti (voor twee à drie personen, voeg anders meer spaghetti toe)
250 gram salami
500 ml passata di pomodori
1 rode paprika
1 ui
1 courgette
1 aubergine
een drupje olijfolie
1 groentebouillonblokje
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
peper en zout
Wat moet je doen:
1. Breng een flinke pan met water aan de kook en laat hier een bouillonblokje in oplossen. Snijd ondertussen de salami in partjes en snijd ook de rest van de groente in kleine stukjes, behalve de knoflook.
2. Voeg als het water kookt de spaghetti toe samen met een drupje olijfolie. Laat de spaghetti twaalf minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
3. Verwarm een ruime hapjespan op het vuur en bak de stukjes salami hierin aan. Extra olie toevoegen is niet nodig, want de salami is van zichzelf vet genoeg. Voeg zodra de pan lekker vettig is de uien toe en laat die even kort meebakken.
4. Pers daarna een teentje knoflook uit boven de pan. Voeg dan de rest van de groente toe en bak die een minuut of vijf mee op middelhoog vuur.
5. Voeg vervolgens de passata toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Ik gebruik niet al te veel peper en zout, omdat de salami van zichzelf ook al zoutig en kruidig is.
6. Strooi de Italiaanse kruiden over de saus. Laat het geheel nog even een paar minuten pruttelen totdat de pasta gaar is.
Van de geur alleen al krijg je al honger. Gelukkig kun je voor je het weet aan tafel, want deze pasta is zo gemaakt. Eet smakelijk!
No Comments