Morgen is het al kerst! Waarschijnlijk heb je het menu al uitgestippeld, maar mocht je nog zitten te dubben over een fijne salade… Ik heb er eentje voor je! Super snel, simpel, maar ook heel feestelijk. Hoe? Granaatappelpitjes en vijgen zijn het antwoord. Prachtige vruchten vind ik dat. Snijd ze maar eens open, zo mooi! Lekker zijn ze ook nog en ze maken een verder simpele salade in één klap feestelijk. Beetje prosciutto erbij en klaar ben je. Wil je deze snelle salade met vijgen, prosciutto en granaatappelpitjes ook op tafel zetten? Scroll dan naar onderen.
Ingrediënten
voor 3 à 4 personen
200 gram eikenbladslamelange
4 à 5 vijgen
90 gram proscuitto di parma
1 granaatappel
dressing:
1 eetlepel vloeibare honing
1 theelepel grove mosterd
2 eetlepels appelazijn
3 eetlepels milde olijfolie
peper en zout
Wat moet je doen:
- Meng de honing, mosterd en appelazijn. Voeg vervolgens al roerend beetje bij beetje de olijfolie toe tot er een mooie gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Leg de sla op een grote schaal. Sprenkel de dressing erover.
- Spoel de vijgen af onder de kraan en dep ze daarna droog met keukenpapier. Snijd de vijgen door de helft en grotere vijgen in vieren. Verdeel ze over de sla.
- Snijd de granaatappel door de helft en tik met een lepel op de schil net zolang tot alle pitjes eruit vallen. Doe de granaatappelpitjes daarna even in een zeef om het vocht kwijt te raken.
- Strooi de granaatappelpitjes over de salade.
- Scheur de prosciutto in stukken, maak er losse rolletjes van en verdeel over de salade.
Salade met vijgen
Ik denk dat je amper tien minuten bezig bent om deze feestelijke salade met vijgen, prociutto en granaatappelpitjes te maken. Het enige wat iets langer duurt is de granaatappelpitjes uit de vrucht krijgen. Heb je daar het geduld niet voor? Dan kun je ook altijd nog een een bakje met granaatappelpitjes in de supermarkt kopen. Ben je al helemaal snel klaar.
Wat denk jij van deze salade met vijgen?
Ps. Fan van dit recept? Sla het gerust op op Pinterest.
No Comments