Koken

Miljuschka’s Lazy Sinterklaas Brownies


Ik moet zeggen dat ik eerlijk gezegd wel klaar was met mijn Sinterklaasrecepten. Ik vond het super leuk om te doen, maar ben nu zo langzamerhand toe aan foodfoto’s met een kersttintje. Toch kon ik het niet laten om nog één Sint-bakseltje uit mijn oven te laten rollen. Of nou ja bakseltje… Zeg maar gerust baksel. Ik ben namelijk sinds vanmorgen de troste eigenaar van meer dan 20 (!) stukken brownie. Hoe dat komt? Ik ben een trouwe kijker van Linda.tv en daar zag ik een filmpje van Miljuschka Witzenhausen voorbijkomen waarin zij een makkelijke Sinterklaas brownie maakt. Heel handig, want zo kun je je laatste pepernoten en stukken chocoladeletter opmaken, was het idee van Miljuschka. Ik had inderdaad nogal wat pepernoten over en ook nog wel wat chocolade. Ik vond het zo’n leuk idee dat ik meteen zin kreeg om ook aan de slag te gaan. Mocht je geen kijker van Linda.tv zijn en Miljuschka’s recept gemist hebben, dan kun je het vandaag teruglezen op mijn blog.
ingredienten-sinterklaas-brownie

Ingrediënten:

250 gram boter
300 gram bloem
200 gram pure chocolade (melk kan ook, net wat je maar in huis hebt)
1 theelepel vanille extract
500 gram kristalsuiker
5 eieren
300 gram pepernoten
eventueel nog een paar blokjes witte chocolade
een snufje zout
sinterklaas-brownies

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een grote vierkante vorm met bakpapier en vet de randen in. Ik gebruikte een vorm van 36 x 23 die ik bij de Xenos kocht.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes.
  3. Voeg de chocoladestukjes toe aan een ruime kom. Giet de hete boter erover en roer dit door zodat de chocolade kan smelten.
  4. Voeg het vanille extract, de suiker en een snufje zout toe. Roer dit door.
  5. Voeg de eieren toe roer het geheel goed door totdat ze allemaal opgenomen zijn.
  6. Voeg daarna de bloem toe en roer ook dit goed door.
  7. Spatel tenslotte de de pepernoten door het beslag. Je kunt eventueel ook nog een beetje witte chocolade in stukjes hakken en dit erdoorheen jassen, aldus Miljuschka. Ikzelf heb dit niet gedaan omdat ik niet zo dol ben op witte chocolade, maar mocht je hier wel gek op zijn, kun je dit erdoor mikken.
  8. Schep het beslag in de vorm en strijk glad met een spatel.
  9. Bak de brownie in 25 minuutjes gaar.
  10. Laat hem eventjes afkoelen en snijd hem vervolgens in stukken.

sinterklaas-brownies-4 sinterklaas-brownies-6
sinterklaas-brownies7 sinterklaas-brownies-11 sinterklaas-brownies-5
Miljuschka heeft gelijk, dit recept is inderdaad super makkelijk en snel. Gezond is het niet met een halve kilo suiker, maar wat kan dat schelen voor een keertje. Want wat zijn ze lekker! Heerlijk zoet en een beetje crunchy door de pepernoten. Ik wilde dat ik kon zeggen dat ik het recept zelf bedacht heb, maar dat gaat niet. Die eer gaat toch echt naar Miljuschka. Mocht je ook omkomen in de pepernoten en de chocoladeletters, overweeg dan zeker even om deze brownies te maken. Ik raad het recept zeker aan. 😉

Fijne Sinterklaasavond!

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

  • Reply
    Eline
    9 december 2020 at 07:29

    Heel storend dat er steeds ‘pepernoten’ staar teewijl deze niet op de afbeelding te zien zijn. Dit zijn namelijk van die vierkante soort taaitaai brokken. Wat hier bedoeld word zijn kruidnoten

    • Reply
      Truusje
      9 december 2020 at 07:55

      Daar heb je helemaal gelijk in hoor. Ik weet het verschil. Maar in de volksmond worden kruidnoten meestal pepernoten genoemd en dat vind ik veel gezelliger klinken. Vandaar dat ik ze zo noem.

  • Reply
    Kim
    4 december 2021 at 18:56

    Je kan je maar ergens druk om maken..

    Leuk recept! Ga m morgen klaarmaken

    • Reply
      Truusje
      6 december 2021 at 08:39

      Leuk!

    Laat een berichtje achter