Reizen

Een paar nachtjes weg naar de Schinvelderhoeve in Limburg


Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn hoofd fantaseert de laatste tijd steeds fanatieker over buitenlandse reisjes. Ik dagdroom voornamelijk over fijne campings in Frankrijk en knusse huisjes in Engeland en Duitsland. Verder heb ik me een ingerichte tent in een vallei in Italië in het hoofd gehaald. Die zag ik onlangs voorbijkomen in een aflevering van Ik Vertrek en je begrijpt, sindsdien wil ik erheen. Ik heb al voortvarend gecheckt of er honden welkom zijn, kortom; mijn reisdrang valt niet te ontkennen. Maar voorlopig zal het toch echt even bij fantaseren moeten blijven, want corona zwaait nog steeds de scepter. Gelukkig heeft ons eigen kikkerlandje ook genoeg leuks te bieden waardoor je heus nog wel ouderwets in de vakantiestemming kunt komen. Onze favoriete provincie voor een mini-vakantie? Dat is toch echt Limburg. De glooiende heuvels, de gemoedelijkheid en de heerlijke vlaaien brengen ons steevast in de vakantiestemming. Eind november was het weer zover en verbleven een paar nachtjes in het mooie Limburgse land. Heb je ook reiskriebels? Ik neem je graag mee terug naar onze minivakantie in Limburg.

We sliepen in de Schinvelderhoeve, een eeuwenoude hoeve vol historie, maar tegelijkertijd voorzien van alle gemakken van nu. En heel fijn, je mag je hond gewoon meenemen. En extra leuk, we zaten er voor een prikkie, want ik had een goede deal gevonden via Groupon.

Corona-technisch was alles prima. De horeca was eind november ook al potdicht, maar gelukkig was er catering geregeld. We mochten op de kamer dineren of in de sfeervolle kelder van de hoeve. Wij kozen natuurlijk voor dat laatste. Het ontbijt werd op de kamer geserveerd en vooral de honden hadden daar profijt van. Overgebleven stukjes ei, worst en brood werden binnen luttele seconden schaamteloos naar binnen geschrokt zonder dat iemand daar vreemd van op keek.

Ook de rest van het Limburgse tripje was een feest voor de honden. We hebben namelijk alleen maar gewandeld. Je kunt ook niet veel anders in corona-tijd, maar voor ons is dat niet erg want we gingen altijd al graag aan de wandel. Sterker nog, Jelm is in het bezit van een heus wandelboekje vol met routes door Limburg. Hippe vogel dat hij is. Maar het mag dan een suf boekje zijn waar de gemiddelde bejaarde zeer mee in zijn nopjes zou zijn, wij hebben er inmiddels ook al heel wat plezier van gehad. Er staan namelijk prachtige routes in en in de loop der jaren hebben we ze bijna allemaal al eens afgelegd.

We liepen langs holle wegen, passeerden karakteristieke vakwerkhuizen, weilanden vol koeien en schapen en natuurlijk moesten we regelmatig heuveltje op, heuveltje af. Zo anders dan het Friese platteland. En tussendoor lekker vlaai eten, dat slaan we nooit over. We proefden de lekkerste vlaai tot nu toe in Valkenburg. Bij bakkerij Geurten, een aanrader als je eens in de buurt bent. Als we weer eens in Limburg zijn maken we sowieso opnieuw een stop in Valkenburg, want die vlaai wil ik absoluut nog eens eten!

In mei is Jelm jarig en stiekem hopen we er vurig op dat we dan eindelijk weer eens een paar daagjes naar het buitenland kunnen. Jelm verlangt naar de Duitse Eifel, ikzelf zie de Saksische Schweiz, ook Duitsland, helemaal zitten. Maar mocht het allemaal niet lukken, dan hebben we zeker nog een goede derde optie achter de hand. Limburg! Want hoe vaak we er ook geweest zijn, fan blijven we.

Waar ga jij graag heen voor een minivakantie in eigen land?


Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Comments

 • Reply
  Audrey
  19 maart 2021 at 19:41

  Ik ben ook fan van Limburg 😉 Maar vakanties in eigen land zijn sowieso onderschat, vind ik. Er is nog zoveel te ontdekken als je je open stelt! Ik duim wel met jullie mee dat naar het buitenland gaan snel weer mag.

 • Reply
  Truusje
  22 maart 2021 at 09:23

  Ik had ook niet anders verwacht dan dat jij een fan van Limburg zou zijn, haha. Begrijpelijk. Kom je ook weleens in Friesland? Dat is voor mij dan weer heel gewoon, maar voor jou misschien wel een leuke vakantiestek.

 • Reply
  Rachel
  27 maart 2021 at 20:32

  wauw hier zou ik ook wel een keer heen willen, het ziet er echt prachtig uit! En zo mooi wandelen met je hond.. wij gaan dit ook eens met Ollie doen, vind die vast geweldig!

  • Reply
   Truusje
   28 maart 2021 at 09:04

   Moet je zeker doen, is zo leuk! Ik heb zelf ook alweer een nieuwe minivakantie in Limburg gepland, in mei gaan we weer. 🙂

 • Reply
  Nikki // Splitlevelleven
  1 april 2021 at 20:18

  Prachtig! Limburg is echt wel het meest buitenlandse stukje Nederland 🙂

  • Reply
   Truusje
   1 april 2021 at 23:45

   Ja absoluut!

  Laat een berichtje achter