Honden Reizen

Oud en nieuw vieren in België


De eerste blogpost van 2020… Ik heb er veel zin in om weer allemaal nieuwe recepten met je te delen in het nieuwe jaar. Maar voor ik dat ga doen blik ik graag nog even terug naar de laatste dagen van 2019, die ik doorbracht op het Belgische platteland. Het was zo’n knus reisje! Vandaag neem ik je mee naar onze zuiderburen en vertel ik je alles over dit fijne tripje.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niks met het feest ‘oud en nieuw’ heb. Ik houd niet van vuurwerk, ik ben geen drinker en ik houd er al helemaal niet van om iedereen een gelukkig nieuw jaar te kussen. Bah zeg. Maar dit jaar had ik echter helemaal niks te klagen, want ik zat er prinsheerlijk bij in België. Behalve Jelm waren ook mijn zusje en haar vriend mee. En de honden niet te vergeten. Het leek ons fijn voor ze om het geknal in Nederland te ontvluchten en dat vonden we zelf natuurlijk ook helemaal geen straf. 😉Met twee volle auto’s reden we 30 december Nederland uit. Op naar Olne, een klein plaatsje in de buurt van Luik. We leken wel hamsters, want we hadden vooral eten meegenomen, haha. Natuurlijk een lading verse oliebollen, maar ook chips, nootjes, Turkse broden, smeersels, kaasjes én het allerbeste van alles: marshmallows. Alsof je in België niks kunt kopen, haha.

De paden op, de lanen in

Over al die lekkere dingen hoefden we ons in ieder geval totaal niet schuldig te voelen, want we hebben nogal wat calorieën verbrand tijdens dit reisje. We waren twee volle dagen in België en hebben de tijd goed besteed aan twee prachtige wandelroutes. Wel vrij pittige routes moet ik zeggen. Regelmatig moesten we steil omhoog en ook liepen we een heel stuk over een uitdagend pad pal langs een rivier. Af en toe leek het bijna wel een mini-survivaltocht, maar mooi was het absoluut. Mijn zusje heeft het nog voor elkaar gekregen om als een koala aan een omgevallen boomstam te blijven hangen en ook ikzelf moest moeite doen om niet uit te glijden in de modder. Haha, gelachen hebben we zeker.

Er waren in ieder geval twee heren die de routes moeiteloos konden volbrengen. De pootjes van Hermie en Moos wisten van geen ophouden en het kon ze niet lang en steil genoeg zijn. Ze vonden het zó mooi en ze waren ontzettend blij. Natuurlijk had ik mijn camera bij me en legde ik met liefde mijn enthousiaste (en vieze) hondenkinderen vast.De omgeving was ook om een hele andere reden een schot in de roos voor ze, want er was zoals gehoopt inderdaad nauwelijks vuurwerk. Alleen rond twaalf uur werd er een half uurtje wat geknald en verder helemaal niks. Ook lag nergens rotzooi, zo ontzettend fijn. We hebben besloten vanaf nu elk jaar een paar dagen weg te gaan met oud en nieuw. Het is ons zo goed bevallen!

Eén ochtend werden we getrakteerd op een dun laagje rijp, wat de omgeving extra mooi maakte. Sprookjesachtig toch?

Van alle gemakken voorzien

We bivakkeerden in een heel fijn huisje dat ik via Airbnb had opgesnord. Meestal ben ik te laat om iets leuks te vinden voor tijdens de jaarwisseling, maar dit jaar greep ik eindelijk eens niet mis. Het is natuurlijk altijd even afwachten hoe een gehuurde accommodatie in het echt uitpakt, maar over dit huisje waren we allemaal direct heel enthousiast. Het huisje voldeed precies aan al mijn criteria. Gezellig, hondvriendelijk, comfortabel, netjes en ruim. Het huisje telt drie slaapkamers, een keurige keuken, een badkamer en twee wc’s. Het allerbeste vond ik nog wel de houtkachel. Zo gezellig en dan vooral een groot succes in combinatie met marshmallows. Ik vind dat zo lekker! We zaten elke avond te fikken en er is geen enkele marshmallow overgebleven.

Boeken met korting

De omgeving is heerlijk rustig en buiten stonden er wat ezeltjes in de wei. Echt een heel fijn plekje, ik kan het je zeker van harte aanraden. Ideaal ook voor iedereen die net als ik graag zo’n hond(en) mee wil nemen. Mocht je dit huisje ook willen boeken (ik zeg doen!), dan kun je ‘m hier vinden.

Mocht je nog nooit via Airbnb gehuurd hebben, dan heb ik goed nieuws voor je. Als je je via deze link aanmeldt krijg je maar liefst 34 euro korting op je eerste boeking. Voor deze tip krijg ik een kleine vergoeding, dus win-win. 🙂

Een rondje door Luik

Voor we het wisten zat ons fijne tripje er alweer bijna op. Maar voor we naar huis toe reden besloten we eerst een kijkje te nemen in de nabijgelegen stad Luik. We zijn al heel vaak langs deze stad gecrost tijdens onze vakanties op weg naar Frankrijk en we vroegen ons altijd af hoe het stadscentrum eruit zou zien. Hoogste tijd voor een rondje Luik dus! We liepen over de lange trappen waar Luik bekend om staat en natuurlijk proefden we een Luikse wafel.

En toen zat ons tripje er echt op en stelde Jelm de navigatie weer in op Leeuwarden. Ik vond het heel jammer om weer naar huis te moeten, maar wel een goede reden om nog eens terug te komen natuurlijk. De natuur in België is op veel plekken zo mooi! En qua afstand is het ook erg goed te doen. Je hoeft maar kort te rijden en je waant je al snel echt in het buitenland. Dat komt ook door de taal natuurlijk, want in het gebied waar wij zaten is het Frans de voertaal.

Wat mij betreft was dit veruit de leukste én meest relaxte jaarwisseling ooit. We hebben het niet eens uitgezeten, daar waren we simpelweg te moe voor. 😉

Hoe heb jij de jaarwisseling doorgebracht? En ga jij weleens weg met oud en nieuw? Mocht je nog leuke tips hebben voor bestemmingen, laat het dan vooral weten in de comments.

 

 

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

14 Comments

 • Reply
  Audrey
  14 januari 2020 at 09:02

  Wat een leuk plekje! En vanuit mijn woonplaats – Midden-Limburg – niet eens zo ver weg 🙂

  • Reply
   Truusje
   14 januari 2020 at 09:14

   Nee, vanuit Limburg zeker niet ver. Erg leuk om eens heen te gaan. 🙂

 • Reply
  Ilona Wielinga
  14 januari 2020 at 11:22

  Lijkt me heerlijk, zo’n weekend weg met de honden. Helemaal fijn dat het rustig was qua vuurwerk!

  • Reply
   Truusje
   14 januari 2020 at 11:33

   Ja, het was echt heerlijk. En zeker fijn dat het rustig was qua vuurwerk, echt perfect. 🙂 Ben nu alweer heerlijk aan het uitzoeken welke bestemmingen we dit jaar willen bezoeken. 🙂 Met de honden uiteraard, vind ik zo gezellig!

 • Reply
  Rachel
  14 januari 2020 at 14:49

  Wat heb je toch een prachtige honden zeg, het ziet er super uit! En wat heb je mooie foto’s gemaakt.

  • Reply
   Truusje
   14 januari 2020 at 15:05

   Ah, wat een lieve comment. Dank je wel!

 • Reply
  Iris
  16 januari 2020 at 17:14

  Wat een mooie foto’s! Ik ben ook helemaal weg van je lieve schattige hondjes! Wat een dotjes!

  • Reply
   Truusje
   16 januari 2020 at 23:16

   Ja, leuk zijn ze hè? Thanks voor je lieve comment. 🙂

 • Reply
  Linda
  17 januari 2020 at 16:50

  Ziet er prachtig uit op de foto’s! Fijne manier om van het ene jaar in het andere te gaan 🙂

  • Reply
   Truusje
   17 januari 2020 at 17:13

   Dat was het zeker. 🙂 Volgend jaar gaan we weer zo’n reisje maken. 🙂

 • Reply
  Merel Feenstra
  5 mei 2021 at 10:13

  De link naar t huisje werkt helaas niet, wellicht kun je het niet meer huren via airbnb? Wil je eens kijken? Eij hebben ook hondjes en ik ben blij met je tips op alle schilderachtige locaties ook voor mij

  • Reply
   Truusje
   6 mei 2021 at 09:02

   Hoi Merel, ik heb de link geprobeerd, volgens mij werkt de link nu (weer) wel. Het klopt volgens mij dat het huisje niet altijd beschikbaar is, misschien woont de verhuurster er af en toe ook zelf.

 • Reply
  Joris
  7 oktober 2022 at 13:43

  Hoi, de link verwijst naar een website waar ik het betreffende huis helaas niet op kan vinden. Wellicht heb je een andere link? Hoor graag; alvast bedankt. Groet Joris

  • Reply
   Truusje
   13 oktober 2022 at 11:30

   Hallo Joris,

   De link werkt bij mij wel als ik erop klik, maar volgens mij verhuurt de verhuurster het huisje niet altijd, dus misschien dat het daardoor komt dat het soms niet werkt.

  Laat een berichtje achter