Reizen

Passau | Een pareltje in Beieren


Het leukste aan autovakanties vind ik dat je nog eens op plekken komt waar je het bestaan niet van bevroedde. Passau is bijvoorbeeld zo’n stad die me echt verraste. Ik had er nog nooit van gehoord en kwam er per toeval terecht toen Jelm en ik een slaapplaats zochten vlak voor de Oostenrijkse grens tijdens onze campervakantie.

We kwamen in het donker aan en reden langs het water de stad binnen. Het ene prachtig verlichte gebouw na het andere trok aan ons voorbij. Donker of niet, we zagen het meteen; Passau is prachtig. Op de terugweg hebben we daarom nogmaals een nachtje overnacht in deze stad en hebben we de tijd genomen om een kijkje te nemen in het gezellige stadscentrum vol met kleurrijke gebouwen.

Ook nog nooit van deze stad gehoord? Ik praat je even bij. 😉 Passau ligt in de Duitse deelstaat Beieren en heeft een hele bijzondere ligging. Er komen namelijk drie rivieren bijeen; de Donau, de Inn en de Ilz. Je kunt er dan ook mooi langs het water wandelen of neerstrijken op een van de vele terrasjes aan het water. Verschillende imposante gebouwen in barokstijl geven de stad haar charme. Het is dan ook erg leuk om een wandeling te maken door de oude kern van de stad. Een echte winkelstad vind ik Passau niet. Natuurlijk zijn er wel veel winkels, maar het is geen Antwerpen zullen we maar zeggen. Toch is het zeker leuk om door de straten te wandelen en te kijken wat er allemaal is. Kleine boetiekjes, mooie gevels, leuke pleintjes… Je vindt het er volop. Wil je echt graag even winkelen? Er is een moderner gedeelte waar je grote ketens tegenkomt zoals H&M, Mango en McDonald’s. Maar Jelm en ik vonden het oude gedeelte het leukst om rond te struinen.

Bij ondergaande zon vind ik het stadsgezicht op z’n allermooist. Lijkt toch net een oosters sprookje?

Jelm en ik hebben ontbeten in het oude stadscentrum in een van de vele bakkerijtjes die de stad rijk is. We gingen voor een typisch Duits ontbijtje inclusief Pretzels. Ook zijn we in Passau uit eten geweest en hebben we er geluncht. We zijn beide keren op het terras beland bij het Löwen Brauhaus. Echt een aanrader. In elk gerecht van de kaart zit bier verwerkt. Heel subtiel en toegankelijk, dus ook zeker geschikt voor mensen die geen voorliefde voor bier hebben (ik!). Een originele kaart dus. We hebben er erg lekker gegeten. Dus mocht je ooit ook een keertje in Passau belanden, ga hier dan zeker aan tafel. Je vindt het Löwen Brauhaus aan een gezellig plein vlakbij het water. Adres: Rathausplatz 2. 

Natuurlijk had ik mijn camera bij me toen we de stad in trokken. Vandaag deel ik wat sfeerbeelden die ik maakte tijdens ons bezoek aan dit pareltje van Beieren. 


Passau is geen stad waarvan ik zeg; stap in het vliegtuig en ga erheen voor een uitgebreide citytrip. Wel vind ik deze stad zeker de moeite waard voor een stop als je op roadtrip bent. De ideale bestemming om een nachtje te gaan slapen tijdens een lange reis. 🙂

Jelm en ik hebben erg genoten, juist omdat we geen verwachtingen hadden. Mocht je trouwens net als wij graag met een camper op pad gaan, dan is Passau al helemaal een aanrader om te overnachten. Deze stad telt namelijk een hele fijne camperplaats met perfect sanitair. Vanaf daar kost het je amper vijf minuten om naar het stadshart te wandelen. Het is dan ook een populaire plek, dus het is aan te raden om niet te laat te arriveren. Wij hadden geluk en konden beide keren nog net een plekje vinden.

Vind jij het ook zo leuk om onderweg verrast te worden?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter