Erop uit

Een middagje met de honden naar Schoorl


Bijna elk weekend stappen Jelm, de honden en ik in de auto en rijden we naar het bos. Soms naar bossen in Friesland, maar ook vaak genoeg naar de Veluwe. De honden zijn er gek op en wij ook. Naderhand liggen Hermie en Moos steevast zeer tevreden op de achterbank met hun vacht vol modder. Maar af en toe eens iets anders is ook weleens leuk en daarom besloten we twee weken terug een keertje naar zee te gaan, want dat doen we bijna nooit. We kwamen zelfs tot de conclusie dat Moos de zee nog nooit in zijn leven gezien had. Op de site van de dierenbescherming had ik gelezen dat de meeste stranden in Nederland nu toegankelijk zijn voor honden, dus des te leuker om eens te gaan.

We besloten een kijkje te nemen in Schoorl. We liepen stukken door het bos, maar ook langs heidevelden en natuurlijk vooral door de duinen en langs de zee. Een erg gevarieerde wandeling. Wat kan Nederland toch mooi zijn hè? Reizen is leuk, maar ik kan ook erg genieten van ons eigen landje.

Ik moet wel toegeven dat ik het een vrij zware wandeling vond, vanwege dat mulle zand. Ik heb altijd regenlaarzen aan als ik ga wandelen. Alles behalve charmant, maar ik vind het wel zo handig. Hoef ik tenminste niet uit te kijken waar ik loop en kan ik overal doorheen banjeren. Maar lompe regenlaarzen en mul zand zijn geen goede combinatie heb ik ontdekt. Ik was kapot, haha. De honden daarentegen hadden nergens last van en hebben uren rond gerend. Ik heb een poging gedaan om ze bij te houden op mijn regenlaarzen en heb ze vastgelegd in de prachtige natuur bij Schoorl. Kijk ze eens blij zijn!Ik ben en blijf meer een liefhebber van het bos, maar ik moet zeggen; langs de kust is het ook heel mooi. Vooral de duinen vind ik prachtig.

De honden vonden het een geweldige middag. Wat hebben ze veel gerend en wat waren ze blij. Dat blijf ik leuk vinden om te zien. 🙂 En om te fotografen, haha.

Wat doe jij graag in het weekend? En ben jij al eens naar Schoorl geweest?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter