Erop uit Honden

De eerste keer in het bos met Moos


Nu we weer een pup in huis hebben beleven we opnieuw vele ‘eerste-keer-momentjes’. Moos voor het eerst in onze auto, voor het eerst mee op visite, voor het eerst met het pootje omhoog plassen… Ook afgelopen zondag was weer zo’n typische dag vol eerste keren. Moos gaf voor het eerst over in de auto en plaste in de keuken. Dat laatste was trouwens niks nieuws, maar het was wel de eerste keer dat Jelm er finaal met zijn nieuwe pantoffels doorheen slofte. 😉 Gelukkig waren er gisteren ook meer memorabele eerste keren, want we gingen voor de allereerste keer met zijn viertjes naar het bos! We reden naar één van onze favoriete natuurgebieden vlakbij Vledder en liepen een korte route van 3 km. Een jonge hond mag immers nog niet zo ver lopen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het miezerde zachtjes en het bos was ontzettend nat en modderig, maar wat was het leuk om onze beide hondjes blij te zien rondrennen. Het is zo’n heerlijk stel! Natuurlijk moest deze eerste keer vastgelegd worden en dat deed ik dan ook. 🙂
Bos Vledder 21
Collage 1
Bos Vledder 31 Bos Vledder 32
Collage 3
Bos Vledder 42
Bos Vledder 25
Collage 4
Bos Vledder 52
Bos Vledder 19
Collage 2
Bos Vledder 49
Bos Vledder 50
Collage 5
Bos Vledder 41Bos Vledder 26
Het bos nabij Vledder is altijd heerlijk rustig en we zijn dan ook geen mens tegengekomen tijdens ons rondje. Ook weleens lekker. Ik heb nu alweer zin om opnieuw naar het bos te gaan. Hopelijk dan met iets mooier weer. 🙂

Wat heb jij gisteren gedaan? Heb jij ook een fijne lazy sunday gehad?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

 • Reply
  Angela
  8 januari 2018 at 22:52

  Wat een leuke honden, ze doen denken aan het ras dat je op oud schilderijen ziet. En de bossen in Vledder zijn ook mooi.

  • Reply
   Truusje
   9 januari 2018 at 08:47

   Daar heb je helemaal gelijk in. Het zijn oude rassen die inderdaad op schilderijen van lang geleden te zien zijn. Nu is Moos officieel wel een kruising Kooikerhondje, maar hij heeft wel ontzettend veel uiterlijke kenmerken van een Kooikerhondje.

 • Reply
  Mw d.oosterhof
  30 oktober 2022 at 11:54

  Hoi, ik heb jullie verhaal over vliegen met Hermie gelezen. Mooi beschreven en heb een pAr vragen. Hoe hoog en lang is Hermie? Als ik info oo internet lees moet de hond kunnen staan en draaien in de reistas. Onze hond is 9 kg en ongeveer de grootte van n boerenfox, iets kleiner. Dan zou hij was in t ruim vervoerd moeten worden. De luchtruim boxen, kun je die ook huren op t vliegveld?

 • Reply
  Truusje
  31 oktober 2022 at 20:56

  Hoi,
  Als je hond 9 kg is mag je hem volgens mij niet meer vervoeren in de cabine. Ik weet niet precies hoe het zit met luchtruimboxen en of je die kunt huren. Ik zou zelf niet kiezen voor het ruim, tenzij je gaat emigreren. Voor een gewone vakantie zou ik dat niet doen.

 • Laat een berichtje achter