Erop uit Honden

Perfecte lazy sunday met de honden


Wat was gisteren een lekker dagje. Een perfecte zondag als je het mij vraagt. In de ochtend heb ik eventjes achter mijn laptop gezeten en geprutst aan de blog. Het regende zachtjes, maar dat is helemaal niet erg als je aan het bloggen bent. Ik had gehoopt dat het de hele dag zonnig zou worden, maar gelukkig brak de zon ‘s middags alsnog door. We waren eigenlijk van plan om ‘s ochtends naar de Sallandse Heuvelrug te rijden, maar die motregen weerhield mij ervan om in de auto te stappen.

Uiteindelijk lokte de zon ons toch ons huis uit en besloten we alsnog de natuur op te zoeken. We rijden vaak heel het land door om fijne bossen te ontdekken, maar dit keer had ik zin om ietsje dichter bij huis te blijven. We besloten eens richting het noorden van Drenthe te rijden, want daar komen we gek genoeg nooit. Ik had gelezen dat het Mensingebos bij Roden een leuke wandelplek is, dus namen we daar een kijkje.

En dat was een goede beslissing, want het werd een heerlijke middag. Het Mensingebos is niet heel erg groot, maar het wandelt er zeker fijn. En de honden… Die vonden het al helemaal fantastisch. Wat werden ze vies, maar wat hadden ze het leuk. Meer is er wat mij betreft ook niet voor nodig om een fijne middag te hebben. Nou ja, oké, een zonnetje erbij helpt wel. En na het wandelen aten we taartjes op het terras, ook heel fijn. Ik nam mijn camera weer eens mee en kon het niet laten om de honden vast te leggen. Ik vind dat zo leuk om te doen!

Het leuke aan het Mensingebos is dat honden er los mogen lopen. Althans, in het grootste gedeelte van het bos. We zijn dan ook erg veel andere honden tegengekomen onderweg. Nog nooit zoveel denk ik. Het bos telt meerdere vennen waar de honden lekker het water in kunnen. Of door de modder rollen, zoals Hermie graag doet. Kortom, het Mensingebos is echt een aanrader voor iedereen die een hond heeft. 🙂

Wij gaan zeker weten nog een keer die kant op. Ben jij hier al eens geweest?

En wat doe jij het liefste op zondag?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter