Erop uit

Oud en nieuw vieren in de Niezinghoeve in Drenthe


Onze Moos houdt met het jaar minder van vuurwerk, dus wij verlaten de laatste jaren met oud en nieuw graag huis en haard. Weg uit de stad, waar ondanks het vuurwerkverbod toch wel elke avond een beste knal klonk. Al maanden eigenlijk. Twee jaar geleden zaten we op de Veluwe, vorig jaar zaten we er heerlijk bij in de Belgische Ardennen en voor dit jaar had ik het noorden van Frankrijk in gedachten, de Vogezen om precies te zijn. Bossen, bergen, sneeuw, ik zag het helemaal voor me. Corona dacht er anders over en weerhield ons ervan om daadwerkelijk richting het afgelegen Franse huisje te rijden. Geeft niet, Nederland heeft ook genoeg te bieden. We hadden Frankrijk tot het laatst afgewacht, dus het was even een kleine uitdaging om alsnog een huisje in eigen land te vinden. Maar het lukte gelukkig! We belandden in de Niezinghoeve in Ruinen, op het Drentse platteland.

De Niezinghoeve op het Drentse platteland

,,Een ongedwongen, niet luxe, maar gezellig verblijf. Voor ons staat voorop: genieten, samenzijn, rust, de natuur in, er even tussenuit en opgeladen naar huis.” Zo vatten de eigenaren van de Niezinghoeve het zelf samen en zo is het precies. In het voorste gedeelte van de boerderij wonen ze zelf, het achterste deel wordt verhuurd. Verder is er ook een minicamping. Meer weten over deze plek? Klik dan hier.

Toen we aankwamen stonden er zelfgebakken wafeltjes (knieperties!) op tafel en werden we hartelijk ontvangen. Hermie blafte van opwinding alles bij elkaar, maar gelukkig ontdekte ook hij al snel dat de Niezinghoeve een hele fijne plek is om te verblijven.
Niezinghoeve
Niezinghoeve
Niezinghoeve
We sliepen drie nachten onder het dak van de Niezinghoeve en hebben ons meer dan goed vermaakt. Mijn zusje en haar vriend waren ook gezellig mee en verder hadden we heel veel lekkers meegesleept. Ik kookte en Jelm bedacht de wandelroutes. Waaronder in de bossen rond Ommen. Daar waren we al eens eerder geweest, maar het is zo mooi daar, daar kun je prima vaker heen.Zeg nou zelf, prachtig toch? Bos, heide, zandvlaktes: de route was geen moment saai. Hermie en Moos genoten zo! Het vuurwerk viel ook alles mee, we hoorden alleen af en toe wat carbid. Kan ook bijna niet anders op het platteland. Maar echt storend vonden we het niet. De volgende dag had Jelm het Dwingelerveld uitgekozen als wandel-locatie. Een heel ander gebied, maar minstens zo mooi.De honden eindigden lekker zwart, maar dat is eigenlijk alleen maar een goed teken. Dan hebben ze het simpelweg prachtig gehad. Eenmaal weer in het huisje hadden ze alle tijd om lekker uit te rusten. En wij ook.
Niezinghoeve
Op oudjaarsavond hebben we heel kneuterig old school live televisie gekeken en natuurlijk keken we naar Youp. En uiteraard met heel veel lekkere hapjes binnen handbereik. Het was echt een hele knusse en ontspannen mini-vakantie met veel lol. En dat allemaal op slechts 80 kilometer bij ons huis vandaan. Zo leuk vind ik dat.

Mocht je ook nog iets leuks willen doen de komende tijd, ik zou zeggen: ga eens naar Drenthe. Ik kan het je echt van harte aanbevelen. ♥

Wat heb jij gedaan met oud en nieuw?


Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Comments

 • Reply
  Audrey
  13 januari 2021 at 09:27

  Wat een gezellig huisje! Erg mooi wandelen daar inderdaad. Zonde dat het voor mij net wat verder weg is, haha. Maar ik mag zeker niet klagen met alles wat er hier binnen 80 km rond mijn huis ligt natuurlijk.

 • Reply
  Marian
  14 januari 2021 at 09:49

  Wat een mooie foto’s!

  • Reply
   Truusje
   14 januari 2021 at 11:22

   Dankje!

 • Reply
  Rachel
  20 januari 2021 at 22:46

  wauw het ziet er echt prachtig uit! Wat een heerlijk huis en je hondjes… zo lief

 • Reply
  Anne
  29 januari 2021 at 09:57

  Oh inderdaad, wat een mooie foto’s maak je. Daar kan ik echt een beetje jaloers op worden 🙂

  • Reply
   Truusje
   29 januari 2021 at 10:00

   Wat lief. Ik ben er zelf stiekem nog niet helemaal tevreden over, maar ik vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en verbeteren. 🙂

  Laat een berichtje achter