Koken

Frozen cocktails | If you like Pina Coladas…


In de lente van vorig jaar vertrokken vriendlief en ik richting de Antillen. Het was onze eerste échte vakantie in lange tijd en ook onze eerste langere vakantie samen. We besloten het er flink van te nemen. We bleven twaalf dagen weg, huurden een auto en genoten van alles wat Curaçao te bieden heeft. De vele schitterende strandjes, de zon, de fijne restaurants, het uitzicht, de sfeer en de mensen. Halverwege onze vakantie gingen we nogmaals op ‘vakantie’. We stapten in een klein vliegtuigje dat ons naar Aruba bracht. Ook daar deden we waar we zin in hadden. We zwommen, gingen elke dag uit eten, deden excursies en maakten lange strandwandelingen.

Uitzicht Hilton
We hebben daarna wijselijk besloten om niet meer precies uit te rekenen hoeveel we nu uiteindelijk uitgegeven hadden. Dat moet je gewoon niet willen weten bij super toffe vakanties. Nu ik er zo over nadenk; dat moet je gewoon bij geen enkele vakantie willen weten. Het is in ieder geval iedere cent waard geweest en we herinneren elkaar nog steeds regelmatig aan die onvergetelijke twaalf dagen.

Eén van de dingen die me goed zijn bijgebleven zijn de ‘frozen cocktails’ bij een strandtent op Aruba. Mocht je ooit op Aruba zijn, ga dan naar The Pelican Nest en bestel daar een drankje. Zo intens lekker! En dat terwijl ik normaal praktisch nooit alcohol drink. Twee keer per jaar wat Baileys is voor mijn doen veel. Maar die frozen cocktails daar, die zou ik elke dag wel willen drinken. Ze zijn ook niet te vergelijken met de cocktails die ik weleens in Nederland gedronken heb. Vooral de ‘Tropicolada’  en de ‘Tutti Frutti’ vond ik erg lekker. Gelukkig was ik ondanks de alcohol nog zo helder van geest om een foto te maken van de drankenkaart, zodat ik ze thuis kon namaken. Ik zag wel dat ze in de strandtent werkten met flessen met een soort vloeibaar bananen-aroma, aardbeien-aroma en mango-aroma en dat mixten ze dan met drank en ijsklontjes. Aan die flessen met vloeibare fruitaroma’s kun je thuis niet zo gemakkelijk komen, maar met vers fruit werkt het ook.

Wil je tijdens deze snikhete dagen in Nederland ook genieten van Caribische cocktails? Lees dan snel verder hoe je ze kunt maken.

Ingredienten

Ingrediënten voor één Tropicolada:

½ bevroren banaan
75 gram bevroren mangoblokjes
25 ml Pina Colada
25 ml Malibu
50 ml water

Ingrediënten voor één Tutti Frutti:

1 bevroren banaan
100 gram bevroren aardbeien
50 ml Malibu
50 ml water

Mix de ingrediënten in een sterke blender die geschikt is om ijs te vermalen. Mocht je cocktail aan de dikke kant zijn, dan kun je altijd een klein scheutje extra water toevoegen. Wil je een extreem koude cocktail? Blend dan enkele ijsklontjes mee.

Super simpel én super lekker. Je kunt natuurlijk zelf ook je eigen lievelingsfruit toevoegen en zo je eigen cocktail samenstellen. Ikzelf maakte nog een derde cocktail en gebruikte daarvoor 75 gram bevroren ananas, ½ bevroren banaan, 50 gram bevroren mango, 50 ml Pina Colada en 50 ml water. Ook erg lekker. Welke cocktail wil jij proberen?

Cocktails 1TropicoladaEigen cocktailTutti Frutti Drie cocktails

 

 

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter