Koken

Gebakken peertjes met stroopwafel en hazelnoten

Gebakken peertjes met stroopwafel

Als ik iets leuk vind om te doen is het wel in magazines bladeren of op Pinterest of Instagram scrollen naar inspiratie voor lekkere gerechten of mooie foodfotografie. Toen ik onlangs weer eens aan het bladeren was in een magazine van vorig jaar kwam ik een lekker toetje tegen met gebakken peertjes, hazelnoten en honing. Vond ik al heel lekker klinken, maar het kan natuurlijk nog lekkerder. Ik voegde stukjes stroopwafel toe en een bolletje kaneelijs. Nog steeds niet ingewikkeld, wel ontzettend lekker. Zoek je nog een fijn toetje om te maken deze kerst? Ga dan voor deze gebakken peertjes met stroopwafel en hazelnoten.

Gebakken peertjes met stroopwafel

Ik gebruikte voor dit recept Doyenné du Comice peren, maar als je nog niet al te grote Conference peren hebt liggen kun je die natuurlijk ook gebruiken. Kleine tip: als je een klein stukje van het bolle gedeelte afsnijdt blijven de peertjes mooier liggen.

Ook maken? Hieronder deel ik het recept.
Gebakken peertjes met stroopwafel

Ingrediënten

voor vier toetjes:

2 Doyenné du Comice peren
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
½ theelepel kaneel
½ theelepel gemberpoeder
10 gram roomboter
8 mini stroopwafeltjes
20 gram hazelnoten
4 bollen kaneelijs of vanille-ijs

Gebakken peertjes met stroopwafel

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Snij de peren in de lengte doormidden. Laat de steeltjes zitten. Schep wel voorzichtig met een theelepeltje het klokhuis eruit. Leg de peren met de bolle kant op de bakplaat.
  3. Roer de honing, citroensap, kaneel en gemberpoeder door elkaar. Bestrijk het vruchtvlees van de peertjes met de helft van het honingmengsel.
  4. Leg in het holletje van elk peertje een klein blokje roomboter. Hak de hazelnoten grof en verdeel ze over de peertjes.
  5. Schuif de bakplaat de oven in en bak de peertjes gedurende 20 à 25 minuten goudbruin.
  6. Laat ze daarna zo’n tien minuutjes afkoelen tot lauwwarm.
  7. Hak vier mini stroopwafeltjes grof. Druppel nog een beetje van het overgebleven honingmengsel over de peertjes en bestrooi de peertjes met de stukjes stroopwafel.
  8. Serveer met een bolletje ijs en nog een ministroopwafeltje.

Gebakken peertjes met stroopwafel
Gebakken peertjes met stroopwafel

Echt, ga deze peertjes eens maken. Ze worden heerlijk zacht en zijn vol smaak. De hazelnootjes en de stukjes stroopwafel zorgen voor wat bite en het ijs maakt het af. Super lekker!

Wat denk jij van dit toetje? Ga je deze gebakken peertjes met stroopwafel en hazelnoten eens proberen?

Ps. Fan van dit recept? Pin ‘t gerust op Pinterest.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter