Koken

Soep van tomaat en paprika met chorizo-gehaktballetjes


Ik had onlangs nog wat gehakt over en omdat ik het uiteraard zonde vond om dit vlees weg te gooien, besloot ik er soepballetjes van te draaien. Ik kwam in mijn koelkast ook nog wat plakjes chorizo tegen en ik dacht, laat ik die door de soepballetjes doen, lijkt me hartstikke lekker. Zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte er een soepje bij van geroosterde paprika en tomaat, naar een recept van 24Kitchen. Ik heb deze soep wel vaker gemaakt en vind hem zeker een aanrader. De soepballetjes met chorizo bleken er goed bij te smaken. Zo goed zelfs, dat ik vind dat deze combinatie een plekje op mijn blog verdient. Ik heb de soep en de balletjes gisteren opnieuw gemaakt en deel vandaag het resultaat met je. Het recept van de soep is dus afkomstig van 24Kitchen, maar heb ik inmiddels een klein beetje aangepast naar mijn eigen smaak en wensen.
soepballetjes-met-chorizo

Ingrediënten:

voor de soep

8 tomaten
2 rode paprika’s
2 uien
4 teentjes knoflook
wat takjes verse tijm
50 ml olijfolie
1 blokje runderbouillon
300 ml water
peper en zout

voor de soepballetjes

300 gram rundergehakt
150 gram chorizoworst
1 eetlepel paneermeel
1 theelepel oregano
ingredienten-geroosterde-tomaten-paprikasoep

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de tomaten en paprika’s en snijd deze groente in grove parten. Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Snijd de knoflook in stukjes.
  3. Leg alle groente in een ovenschaal. Rits de blaadjes van een stuk of wat takjes tijm en verdeel dit over de groente.
  4. Strooi er wat peper en zout over en giet tenslotte de olijfolie erover.
  5. Schuif de ovenschaal voor 25 à 30 minuutjes in de oven, zodat de groente kunnen roosteren tot ze zacht zijn.
  6. Ga ondertussen aan de slag met de gehaktballetjes. Gooi het stuk chorizoworst in een keukenmachinetje en maal de worst fijn. Voeg de vermalen worst bij het gehakt, samen met het paneermeel en de oregano. Draai hier kleine balletjes van. Bak ze in tien minuutjes gaar in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie.
  7. Laat ondertussen 300 ml water koken in een ruime pan en los hier een blokje runderbouillon in op.
  8. Schep de geroosterde groente, inclusief het vocht, bij de bouillon.
  9. Pureer de soep met een staafmixer mooi glad. Je kunt soep hierna nog door een zeef halen voor een extra glad resultaat, maar ik vind dit zelf niet nodig.
  10. Schep de balletjes uit de koekenpan en voeg ze toe aan de soep.

tomaten-paprikasoep-2tomaten-paprikasoep-4tomaten-paprikasoep
tomaten-paprikasoep-5
Het is een perfect soepje om je lekker bij op te warmen nu het buiten zo koud is. En bovendien erg voedzaam. Eet smakelijk!

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter