Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zusje een prachtige bakvorm van Nordic Ware. Een hele goede vondst van haar, want zo’n vorm wilde ik al heel lang hebben. Maar erg goedkoop zijn deze Amerikaanse bakvormen niet, dus ik had mezelf nog niet zover gekregen om mijn portemonnee te trekken. Een domme zet, want oh, wat zijn deze vormen fijn. Had ik veel eerder moeten kopen. Het is echt heel wat anders dan mijn simpele bakvormen van Hema en Blokker. De vormen van Nordic Ware zijn ontzettend dik, geleiden de warmte uitstekend én elke cake verlaat moeiteloos de vorm. En vooral dat laatste is erg prettig. Want niets is zo vervelend als een tulband die als een ruïne uit de vorm kukelt. Zo zonde van de ingrediënten, tijd, liefde en moeite, ja toch?
Maar met mijn nieuwe bakvorm is storten opeens een eitje geworden, dus lang verhaal kort: Nordic Ware heeft er een fan bij. Gisteren pakte ik m’n geliefde vorm er weer bij en maakte ik een tulband met mango en kokos. Leek me zo’n lekkere combinatie en dat bleek ook zo te zijn.
Omdat het morgen Pasen is versierde ik de cake met chocoladehaasjes. Zo maak je er mega snel een feestelijke paascake van. 🙂 Maar zonder de haasjes smaakt ‘ie natuurlijk net zo goed en dus kun je dit recept het hele jaar lekker bakken. Echt doen hoor! Wil je weten hoe? Hierbij mijn recept.
Ingrediënten
335 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter
170 gram Griekse yoghurt
265 gram witte basterdsuiker
4 eieren
rasp van een halve citroen
100 gram geraspte kokos
1 mango
een snufje zout
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een tulbandvorm in met bakspray of een beetje olie.
- Schil de mango en snijd in blokjes. Zet aan de kant voor later gebruik.
- Mix de boter met de Griekse yoghurt, een snufje zout, de citroenrasp en de witte basterdsuiker.
- Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix door het beslag. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix dit er rustig doorheen.
- Gooi vervolgens de kokos en de mangoblokjes erbij en spatel dit door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en strijk het glad. Bak de tulband gedurende ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in de oven. Check even met een houten prikker of de cake daadwerkelijk gaar is. Wordt de tulband te donker, maar is hij nog niet gaar? Dek de bovenkant van de vorm dan af met aluminiumfolie en laat de cake nog rustig even verder bakken.
- Laat de tulband daarna een kwartier afkoelen op een rooster en haal hem vervolgens voorzichtig uit de vorm. Laat hem verder afkoelen.
- Garneer de mango tulband met wat extra geraspte kokos.
Als je net als ik gek bent op kokos, dan is deze tulband zeker iets voor jou. De stukjes mango maken het extra smakelijk en exotisch. Ik heb deze cake uit zelfbescherming uitgedeeld aan verschillende buren, want Jelm en ik vinden dit veel te lekker. En om zo’n tulband nou met z’n tweeën op te eten… Daar zijn we toe in staat, maar vond ik toch wat te gek. 😉
Wat denk jij van deze mango tulband? En heb jij ook een bakvorm van Nordic Ware in huis? Ik wil ze stiekem eigenlijk allemaal wel. 😉
5 Comments
kelly
12 april 2020 at 08:26Oh jeetje, dit ziet er heerlijk uit! 🙂
Truusje
13 april 2020 at 08:19Dankjewel, is het ook. 🙂
Audrey
12 april 2020 at 09:54Nu wil ik ook zo’n bakvorm! Kokos is absoluut niet mijn ding, maar mango daarentegen… <3 Heerlijk! Ik zou er niet aan gedacht hebben om dat in een cake te verwerken.
Truusje
13 april 2020 at 08:22Ja, het is weer eens wat anders, mango in een cake. Ik had het ook nog nooit geprobeerd. Maar mango’s waren vorige week in de bonus bij de Ap, dus zo kwam ik erop. En het pakte heel goed uit!
Ja, die vormen kan ik je echt aanraden. Ze hebben zoveel mooie! Ik ga er zeker nog een aanschaffen, minstens. 🙂
Suzanne
20 april 2020 at 16:47Klinkt heel erg lekker!