Koken

Mini broodjes caprese met verse pesto


Ik slinger graag een hele hoop recepten de wereld in, maar eigenlijk is één categorie tot op heden nog behoorlijk onderbelicht gebleven op mijn blog: voorgerechten recepten. Heel veel verder dan een soep kom ik meestal niet. Behalve rond kerst dan misschien. Maar er is natuurlijk nog zoveel meer dan soep wat je kunt serveren als voorgerechtje. Mijn brein skipt de voorgerechten meestal, ik denk steevast als eerste aan de toetjes als ik een dinertje aan het voorbereiden ben. Maar eigenlijk is dat een gekke volgorde. Je start tenslotte met het voorgerecht, dus hoog tijd om daar eens wat meer aandacht aan te besteden.

Vandaag heb ik daarom een heel leuk recept voor een voorgerechtje voor je: een mini broodje met pesto, geroosterde tomaatjes en mozzarella. Simpelweg mini broodjes caprese. Leuk prikkertje erin en klaar ben je. Een perfecte start voor een fijn dinertje. Ik vond het leuk om zelf pesto te maken, maar je kunt natuurlijk ook voor kant-en-klaar gaan. Maar zou ik niet doen hoor, want zelf maken is echt een leuk klusje én zo gepiept. En nog een kleine tip; als je tomaatjes koopt, kies dan eens niet voor de allergoedkoopste. Je proeft echt verschil.

Wil je deze heerlijke mini broodjes caprese zelf maken? Hierbij het recept.

Ingrediënten

4 mini broodjes
250 gram kleine tomaatjes
1 eetlepel olijfolie
1 klein teentje knoflook
peper en zout
1 bol mozzarella
wat blaadjes verse basilicum

voor de pesto:

1 teen knoflook
30 gram basilicum (alleen de blaadjes)
30 gram pijnboompitjes
45 gram Parmezaanse kaas
50 ml olijfolie
peper

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaatjes en leg ze op een bakplaat met een velletje bakpapier. Pers het teentje knoflook uit en meng dit met één eetlepel olijfolie. Verdeel dit over de tomaatjes op de bakplaat. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Schuif de bakplaat de oven in en rooster de tomaatjes zo’n tien minuten.
  2. Ga verder met het maken van de pesto. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Houd het goed in de gaten, want ze verbranden snel. Doe ze daarna in het hakmolentje van je staafmixer.
  3. Snijd de Parmezaanse kaas in blokjes en hak de knoflook grof.
  4. Voeg de Parmezaan, de knoflook en de basilicumblaadjes toe aan het hakmolentje. Breng op smaak met wat versgemalen peper en giet de olijfolie erbij.
  5. Laat het hakmolentje draaien tot je een egaal mengsel heb. Heb je geen hakmolentje? Gebruik dan een keukenmachine of gooi alles in een maatbeker en pureer het met een staafmixer.
  6. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Waar ik de broodjes kocht? Gewoon bij de Ap, in zo’n zak met verschillende mini afbakbroodjes.
  7. Snijd de broodjes open en besmeer met een laagje pesto.
  8. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de broodjes.
  9. Verdeel daarna de geroosterde tomaatjes erover en wat blaadjes verse basilicum.
  10. Zet de bovenkant van de broodjes vast met een prikkertje. Serveer de geroosterde tomaatjes die je over hebt er los naast.


Hoppa, tien simpele stappen verder en je hebt een heerlijk voorgerechtje. Inclusief zelfgemaakte pesto. Zien deze broodjes caprese er niet schattig uit? Het oog wil ook wat tenslotte. Mocht je ze leuk vinden, pin ze dan gerust op Pinterest.

Maak jij vaak voorgerechtjes?

 

Deze blogpost bevat een gesponsorde link. 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Comments

  • Reply
    Audrey
    20 augustus 2020 at 09:10

    Ze zien er echt superleuk uit! En ik denk net als jij ook bijna nooit aan voorgerechten – mijn brein dwaalt ook altijd af naar de toetjes. Waarbij het zelfs voorkomt dat ik er nog een hoofdgerecht als excuus bij moet gaan verzinnen om een toetje voor veel mensen te maken…

    • Reply
      Truusje
      20 augustus 2020 at 09:48

      Haha, ik heb echt precies hetzelfde! Ga snel weer een lekker toetjesrecept delen op de blog, heb altijd meer dan genoeg inspiratie. 🙂

  • Reply
    Kelly
    20 augustus 2020 at 15:05

    Oh dit is echt onwijs leuk en lekker!

  • Laat een berichtje achter