Wat is het koud hè? Voor mij niet zo erg, want ik ben beter bestand tegen kou dan tegen hitte. Ik vind het wel gezellig, al die sneeuw in de tuin. En na het wandelen met de honden weer binnen te stappen in een warm en knus huis. Ga ik heel goed op. Om het geheel nog wat knusser te maken slinger ik deze dagen extra graag de oven aan. Ik heb een heel lijstje met bakrecepten die ik nog eens wil proberen, dus keuze genoeg. Waaronder deze Marokkaanse sinaasappelcake met lemon curd en kokos. Ik kwam dit recept tegen via Pinterest, het is afkomstig van de website Kookmutsjes. Ik heb deze cake inmiddels al meerdere keren gemaakt, zo lekker is hij! Wat mij betreft verdient dit makkelijke bakrecept daarom zeker een plaatsje op mijn blog.
Ingrediënten
3 eieren
185 gram kristalsuiker
8 gram vanillesuiker
een snufje zout
145 ml zonnebloemolie
125 ml yoghurt
sap van 1 sinaasappel
rasp van 1 sinaasappel
190 gram bloem
16 gram bakpoeder
een paar eetlepels lemon curd
een beetje geraspte kokos
Wat moet je doen:
- Pak er een grote bakvorm bij. Ik gebruikte er eentje van 38 bij 26 cm. Een iets kleinere kan ook, dan wordt de cake iets hoger.
- Vet de vorm in en bekleed hem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Spoel de sinaasappel af onder de kraan en boen hem goed droog. Rasp de schil en pers de vrucht daarna uit. Zet even aan de kant voor later gebruik.
- Mix de eieren, de kristalsuiker, de vanillesuiker en een snufje zout door elkaar. Klop zo’n vier minuutjes door tot je een schuimige lichtgele massa hebt.
- Giet de yoghurt en de zonnebloemolie erbij en mix erdoor.
- Giet ook het sinaasappelsap erbij en voeg de rasp toe. Mix weer even door.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit tot slot toe. Mix door elkaar tot een egaal beslag.
- Giet het beslag in de vorm en bak de cake gedurende 25 à 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Dreigt de cake te donker te worden, maar is hij nog niet gaar? Dek hem dan halverwege de oventijd af met wat aluminiumfolie.
- Haal de sinaasappelcake uit de oven en laat even afkoelen.
- Besmeer de bovenkant van de sinaasappelcake daarna met wat lemon curd en strooi de geraspte kokos eroverheen. Snijd de sinaasappelcake tot slot in stukjes.
Je kunt de lemon curd zelf maken, maar je kunt het ook in de schappen van de supermarkt vinden. Waar je het ook vandaan haalt, het maakt deze heerlijke cakejes echt af. Ze zijn verslavend lekker!
Ga jij deze sinaasappelcake met lemon curd en kokos ook eens proberen?
No Comments