Koken

Bladerdeeghapjes met gehakt en kip


Tijd voor partyhapjes deel twee! Bladerdeeghapjes zijn altijd goed, helemaal als je ze op smaak brengt met de kruidenmixen van Jonnie Boer. Althans, dat leek mij een goed idee, dus probeerde ik het uit. Ik ging voor een gehaktvulling met een gesnipperd uitje en Baharatkruiden. En verder maakte ik hapjes met kip, paprika en de kruidenmix Caribbean Spice. Ik vind het altijd super leuk om nieuwe receptjes uit te proberen. Wordt het net zo lekker als dat ik denk, of is het drie keer niks? Gelukkig was er sprake van dat eerste. Ik heb de hapjes inmiddels twee keer gemaakt en vandaag deel ik mijn receptjes met jou.

Hapje 1 – Gehakt met Baharatkruiden en ui

Ingrediënten

voor twintig stuks: 

1 pakje bladerdeeg met tien vellen
300 gram rundergehakt
2 theelepels baharatkruiden
1 ui
1 klein blikje tomatenpuree
een beetje roomkaas
een snufje zout
1 ei

Wat moet je doen:

  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze ontdooien.
  2. Snipper de ui. Verhit wat olie in een koeken- of hapjespan en fruit de ui eventjes aan.
  3. Doe dan het gehakt erbij en de baharatkruiden. Maak het gehakt een beetje stuk met een spatel en schep alles goed door elkaar. Bak het gehakt rul. Voeg ook een beetje zout toe, want er zit geen zout in de kruidenmix.
  4. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit nog even een minuutje mee. Schep alles goed door elkaar.
  5. Snijd elk bladerdeegplakje door de helft. Smeer de onderste helft in met een dun laagje roomkaas.
  6. Schep op elk stukje bladerdeeg (op het gedeelte met de roomkaas) een schepje van de gehaktvulling. Vouw het bladerdeeg dan dubbel en druk met een vorkje de randjes tegen elkaar aan. Klaar is je bladerdeegpakketje! Uit elk plakje bladerdeeg kun je dus twee hapjes halen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  8. Leg de bladerdeeghapjes op de bakplaat. Waarschijnlijk passen alle hapjes niet op één bakplaat, dus bak de overige hapjes daarna.
  9. Klop het eitje los en bestrijk de hapjes met ei. Hierdoor gaan de bladerdeeghapjes uiteindelijk mooi glanzen.
  10. Schuif de hapjes gedurende 20 à 25 minuutjes in de oven en bak ze goudbruin en gaar. Het verschilt per oven hoe lang dit duurt. Mijn hapjes waren na een kleine 20 minuutjes al goudbruin en gaar, dus houd de oven goed in de gaten.




Hapje 2 – Kruidige kip met puntpaprika

Ingrediënten

voor twintig stuks: 

1 pakje bladerdeeg met tien vellen
2 kipfilets
2 theelepels Caribbean Spice
1 rode puntpaprika
een beetje roomkaas
1 ei

Wat moet je doen:

  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat ze ontdooien.
  2. Was de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in hele kleine stukjes. Snijd daarna ook de kip in fijne stukjes.
  3. Verhit wat olie in een koeken- of hapjespan. Doe de kip in de pan en strooi de kruiden erover. Bak een minuutje aan.
  4. Doe dan de paprika erbij en bak het geheel nog een paar minuutjes. Heel erg lang bakken is niet nodig, want de kipstukjes zijn maar klein en dus gauw gaar. Bovendien kan de kip in de oven nog verder garen. Bak je wel te lang? Dan kan de kip droog worden en dat zou jammer zijn.
  5. Snijd elk bladerdeegplakje door de helft. Smeer de onderste helft in met een dun laagje roomkaas.
  6. Schep op elk stukje bladerdeeg (op het gedeelte met de roomkaas) een schepje van de kipvulling. Vouw het bladerdeeg dan dubbel en druk met een vorkje de randjes tegen elkaar aan.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  8. Leg de bladerdeeghapjes op de bakplaat. Waarschijnlijk passen alle hapjes niet op één bakplaat, dus bak de overige hapjes daarna.
  9. Klop het eitje los en bestrijk de hapjes met ei. Hierdoor gaan de bladerdeeghapjes uiteindelijk mooi glanzen.
  10. Schuif de hapjes gedurende 20 à 25 minuutjes in de oven en bak ze goudbruin en gaar. Het verschilt per oven hoe lang dit duurt.




Het is het lekkerste om deze hapjes warm te serveren. Ik zou ze niet dagen van tevoren alvast klaar maken, maar een paar uur voor het feestje is geen probleem. Verpak ze dan goed in zilverfolie of plasticfolie, om te voorkomen dat ze droog worden. Warm ze vlak voor het serveren nog eventjes op in de oven. Althans, dat lijkt mij het beste. Ik had ze opgewarmd in de magnetron en daar werden ze helaas een beetje slap van. Ik zou de oven dus proberen.

Ik ben echt gek op de kruidenmixen van Jonnie Boer. Ze passen bij zoveel gerechten! En dus ook bij deze partyhapjes. De kruidenmixen brengen de beide vullingen heerlijk op smaak. Echt een aanrader wat mij betreft. 🙂

Wat denk jij van deze partysnacks? En gebruik jij de kruidenmixen van Jonnie Boer weleens? Zo ja, dan ben ik benieuwd naar jouw favoriet.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter