Mode

Negen keer mooie schoenen


Je het gelooft het waarschijnlijk niet, maar afgelopen herfst en winter heb ik bijna geen nieuwe schoenen gekocht. Het was op de een of andere manier allemaal net niet mijn smaak. De blokhak kwam op en daar moest ik aan wennen. Uiteindelijk begon ik er wel de schoonheid van in te zien en schafte ik twee paar schoenen aan met zo’n ‘seventies vibe’. Ze zijn ook lekker praktisch, omdat je met zulke brede hakken niet blijft haken tussen irritante straatstenen en vervelende putjes. Ik ging voor een paar cognackleurige suède pumps van de Sacha en ik bestelde cognackleurige laarzen, wederom van Sacha. Dat is in twee gevallen best uitzonderlijk. Ten eerste ga ik meestal voor zwart en zelden voor bruin. Ten tweede koop ik niet vaak iets bij Sacha, omdat ik er een blauwe maandag heb gewerkt en dat liep niet zo. Hun verkooptechniek was niet de mijne. Ik voelde me er niet op mijn plek, ben er twee maanden werkzaam geweest en daarna wilden ze niet met me verder. Geen ramp, want ik eigenlijk ook niet met hen. Maar sindsdien dacht ik wel altijd, wat een stomme zaak, ik koop daar nooit meer wat. Want zo ben ik dan ook wel weer. Inmiddels moet ik toegeven dat ik de boycot heb opgeheven en toch regelmatig weer even bij Sacha kijk, want ze hebben op het moment ontzettend leuke schoenen in de collectie.

In tegenstelling tot vorig jaar zie ik dit jaar niet alleen bij Sacha, maar overal leuke schoenen. Ik ga deze herfst dus sowieso wat mooie paren aan mijn collectie toevoegen, dat weet ik zeker. En had ik al gezegd dat het momenteel Nationale Schoenzesdaagse is? Dat betekent korting bij heel veel schoenenzaken! Ik heb al even research gedaan en vandaag deel ik mijn favoriete exemplaren.

Mijn favorieten

  1. Deze laarsjes zag ik begin oktober bij Sacha in de winkel staan. Het was Glamourday en dat betekent 20 procent korting! Helaas hadden ze de schoenen niet meer in mijn maat en online ook niet meer. Vandaag zag ik toevallig dat de voorraad blijkbaar was aangevuld. Heb Jelm meteen nadrukkelijk getipt, alvast voor mijn verjaardag. Het lijken me ideale en tijdloze laarsjes die je overal mee kunt combineren. En ook weer eens een hak. Mis mijn hakken toch wel namelijk.
  2. Ik surf weleens naar het online Wehkampmagazine en vind dat oprecht leuk in elkaar zitten. Het klinkt misschien heel suf, het Wehkampmagazine, maar ik krijg er vaak leuke inspiratie van. In een van de fashioncollages die ik bekeek kwam ik deze suède laarsjes van Sacha tegen in een nachtblauwe kleur. Ik moest er even aan wennen, maar hoe langer ik ernaar keek, hoe toffer ik ze vond. Ze zijn ook verkrijgbaar in het zwart en bordeauxrood. Ook mooi, maar ik heb al zoveel zwart en bordeaux is niet mijn kleur. Mijn voeten zou ik wel heel graag eens in het donkerblauw willen hullen.
  3. Op de website van Sacha kwam ik deze leren 70’s laarsjes tegen. Ik vind ze mooi en tijdloos!
  4. In de Idenza in Leeuwarden (een super mooie schoenenwinkel, echt een aanrader), zag ik hele mooie glanzende enkellaarsjes met een soort slangenprint. Later had ik het er met een collega over en zij vertelde dat ze hele mooie glanzende laarsjes van Guts en Gusto had besteld. Ze liet me een foto zien en ik was meteen verliefd. Wat een toffe laarsjes! Ik kwam ze ook bij verschillende andere webshops tegen en daar staat dan bij dat ze van Bronx zijn. Ik kon geen verschil ontdekken met de laarsjes van Guts en Gusto, dus ik denk dat ze gewoon hetzelfde zijn. Ik vind ze in ieder geval super.
  5. Ze zijn ook in het zilverkleurig verkrijgbaar! Ik denk dat ik voor zwart ga, maar in het zilverkleurig zijn ze ook wel heel erg vet.
  6. Nu ik toch op de website van Guts en Gusto aan het koekeloeren was keek ik meteen even wat ze nog meer in de collectie hebben. Ik kwam deze grappige schoentjes tegen. Een paar jaar geleden had ik dit echt niet leuk gevonden, maar nu vind ik het zeker wel iets hebben. En heel geschikt tijdens wandelingen met Hermie.
  7. Deze sneakers zijn van Tango en heb ik al een tijdje op het oog. Ik vind het leuk dat ze een wat dikkere zool hebben het ik vind het tof dat het leer niet glad is, maar een soort ‘schubjes’ heeft. Zoiets heb ik nog niet.
  8. Op de website van Omoda zag ik deze schoenen van Roberto d’Angelo. Ze lijken op sneakers die ik al heb en ook deze exemplaren vind ik erg tof. Ze lijken me heel mooi staan onder een ‘all black outfit‘.
  9. Tot slot deze leukerds van Guts en Gusto. Ik had ze al in het grijs in de collage gezet, maar ik kon het niet laten om ook de groene erbij te zetten. Op de een of andere manier trekt mosgroen suède mij de laatste tijd aan. Het lijkt me ook tof om een paar laarzen in zo’n kleur te hebben. Daar was ik vorig jaar al naar op zoek. Hoe ik daar zo bij gekomen ben weet ik niet, maar als ik zoiets nog eens tegenkom dan denk ik dat ik tot aanschaf overga.

Welk paar vind jij het leukste?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter