Mode

Onverwachte schoenkeuzes


Vandaag heb ik me voor het allereerst in mijn leven beziggehouden met het fenomeen ‘fashion flat lays’. Waar ik het voorheen een beetje een Sylvie Meis-achtige hobby vond (zij heeft namelijk ooit in een interview verteld dat ze met een polaroidcamera foto’s van maakt van kledingsetjes en dat rustgevend vindt), heb ik me er toch aan gewaagd. En eerlijk toegegeven, het is best leuk om eens een keertje te doen.

Het leek me namelijk leuk om een blogpost te wijden aan schoenen waarvan ik nooit, maar dan ook NOOIT had verwacht dat ik ze leuk zou vinden, laat staan kopen. Bij zo’n blogpost horen natuurlijk ook een beetje knappe foto’s. En zodoende kwam ik uit bij flat lays.

Terug naar de schoenen. Ze zijn toevallig allemaal van hetzelfde merk; Post xchange. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar in een schoenenzaak waar ik normaal nooit kom kwam ik dit label tegen. En nu ik erop let zie ik het merk wel vaker in schoenenzaken liggen. Het heeft even geduurd voor ik aan mezelf wilde toegeven dat ik deze schoenen best wel iets vond hebben. Ik paste ze onwennig en dacht; heel leuk en aardig allemaal, maar dit is toch niks voor mij?! Desondanks vond ik ze best goed staan. Ik verwachtte dat het wel weer over zou waaien maar dat gebeurde niet. De schoenen bleven weken in mijn hoofd zitten. Ik besloot nog een keer terug te gaan naar de schoenenwinkel en ze weer te passen. Er was toen uitverkoop en ik dacht, wat kan mij het ook schelen, ik neem ze mee. Het plan was om alleen het witte en het zwarte paar aan te schaffen. Maar stiekem vond ik de zilverkleurige toch ook wel heel tof en toen heb ik weer even het kunstje uit mijn tienerjaren uitgehaald; als kiezen niet lukt, koop dan gewoon beide kleuren. Ik doe dat tegenwoordig praktisch nooit meer, maar ach, ze waren toch afgeprijsd.

schoenen-5
En zo komt het dus dat er tegenwoordig twee paar loafers en een paar spierwitte nettere sneakers in mijn collectie te vinden zijn. Ik moet zeggen dat ik de loafers nog niet veel gedragen heb. Het leer is vrij stug en dus is goed inlopen belangrijk. Waar ik dan weer iets minder zin in heb. Wel zijn ze makkelijk om te combineren. Ze doen het goed op een jeans en een gestreepte top. En ze staan heel erg gaaf onder een lange zwarte winterjas.

De witte exemplaren heb ik inmiddels wel verscheidene keren gedragen. Ook deze schoenen zijn makkelijk om te combineren en passen bij vrijwel al mijn kleding. Ze frissen elke outfit op.loafers-1
De zilverkleurige loafers kun je onder andere nog kopen bij Steenwijk Schoenen. Hier heb ik ze ook vandaan.gympen
De witte sneakers zijn onder andere nog te koop bij Le Ballon, Shoe Line en Sooco.loafers-2
De zwarte loafers kun je onder andere nog bestellen bij Steenwijk Schoenen.

Welke schoenentrend vond jij eerst helemaal niks, maar heb je nu toch omarmd?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

  • Reply
    Guus rauwerda
    11 oktober 2016 at 12:30

    Komt me bekend voor

  • Laat een berichtje achter