Persoonlijk

Mijn favoriete Nederlandse Instagram-accounts


Facebook vind ik al jaren niet veel meer aan, maar Instagram daarentegen… Ik ben er dol op! Ik vind het een ontzettend leuk medium om inspiratie op te doen. Mooie vakantiebestemmingen, lekker eten, prachtige interieurs, leuke outfits: ik vind het allemaal op Instagram. Ik volg dan ook een hoop accounts die ik elk op hun eigen manier inspirerend vind. Vandaag deel ik mijn favorieten met je. Zestien stuks maar liefst, allemaal van eigen bodem. Enkele accounts zijn heel groot, andere juist vrij klein. Maar wat mij betreft allemaal leuk. 🙂

Nieuwsgierig naar mijn lijstje met favoriete Instagrammers? Scroll dan zeker verder. 🙂

lastdaysofspringblog


Dit account is van Marlous en ik volg haar al heel lang. Ze woonde altijd in Utrecht, maar voor de liefde is ze naar het prachtige Antwerpen verhuisd. Alleen daarom al leuk om te volgen. Haar plaatjes weet ze altijd perfect op elkaar af te stemmen. Iets wat mij nooit lukt, maar Marlous is er zeer bedreven in. Leuke hotspots in Antwerpen en Utrecht komen voorbij, maar ook mode, interieur, mooie boeketten en lekker eten zijn vertegenwoordigd op haar feed. Marlous heeft niet alleen een mooi instagram-account trouwens, ze blogt ook al jaren. Ook haar blog volg ik graag. 🙂

beetjehome


De super creatieve Beate Vieth is het gezicht achter het prachtige account Beetje Home. Ik vind haar plaatjes zó mooi. Ze heeft een passie voor Zeeland, mooie interieurs en fotografie. Ook heeft ze een erg leuke kledingstijl. Ik kan echt zo genieten van haar content. Ik houd van creatieve breinen en vind het daarom erg leuk om Beate te volgen via Instagram.

studiobabsie


Babsie is een vriendin van Beate en ze volgen allebei een opleiding bij ArtEZ, hogeschool voor de kunsten. Ook al zo’n creatieveling dus. Net als Beate maakt Babsie prachtige sfeerfoto’s waar ik erg van kan genieten. Laatst is ze naar Parijs geweest en ik smul van de prachtige plaatjes die ze daar schoot. Ik probeer al een tijdje mijn reisfotografie te verbeteren dus kijk ik graag de kunst af bij mensen zoals Babsie.

simoneskitchen


Simone is foodfotograaf van beroep en deelt vaak kijkjes achter de schermen in haar studio. Vind ik altijd ontzettend leuk om te zien en leerzaam bovendien. Grappig ook, vooral als een van de stylistes waar ze vaak mee samenwerkt voor de zoveelste keer op zoek gaat naar ‘perfecte’ blaadjes spinazie. Vermakelijk om te volgen!

studiobereguod


Studio Bereguod is het account van de Friese Petra. Ik volg haar al een hele tijd. Geen idee meer hoe ik ooit bij haar ben terechtgekomen, maar blijven plakken ben ik zeker. Petra heeft namelijk ontzettend veel creatief talent. Zo maakt ze bijvoorbeeld hele schattige teddyberen en ook kan ze erg goed tekenen. Ze maakt onder andere tekeningen van huisdieren. Echt fantastisch mooi. Mijn eigen honden heb ik dan ook door Petra laten vereeuwigen, iets waar ik ontzettend blij mee ben. Hun portretten hangen ingelijst en wel boven de bank. Een aanwinst voor ons interieur. Ik vind het erg leuk om Petra’s creatieve pad te blijven volgen, dus daarom houd ik haar Instagram graag in de gaten.

sloppopyeah


Liesbeth van Disbergen is fotograaf, woont middenin het bos, heeft een prachtige hond en oog voor vintage. Dit alles bij elkaar vind je op haar instagram-account Sloppopyeah. Ik ben zelf ook gek op de bossen én op honden, dus daarom word ik altijd blij van haar plaatjes. Wederom een hele creatieve vrouw. Haar content vormt een prachtig geheel, kortom: een aanrader om te volgen.

vanrosemarijn


De Utrechtse Rosemarijn heeft veel oog voor mooi beeld en haar plaatjes passen dan ook altijd heel mooi bij elkaar. Ik ben dol op haar sfeerfoto’s. Ik zou willen dat mijn Instagram-account ook zo’n mooi geheel was. Ze houdt net als ik van Frankrijk en van sieraden. Mocht je daar ook gek op zijn, dan zou ik haar account eens opzoeken.

evajansen87


Eva Jansen had een reisblog, maar daar is ze helaas mee gestopt. Op Instagram is ze nog wel actief, dus kan ik van haar prachtige reisfoto’s blijven genieten. Ik vind haar fotografiestijl erg inspirerend en daarom volg ik haar graag. Ik hoop ooit net zulke mooie reisfoto’s te kunnen maken als zij.

dehuismuts


Ik volg niet veel mommy-influencers, maar voor Rachel maak ik graag een uitzondering. Want ze is niet alleen moeder van twee schattige dochtertjes, maar heeft ook een ontzettend leuke smaak.  Zowel op het gebied van mode als interieur. Momenteel volgt ze een interieuropleiding en zit ze middenin de verbouwing van haar droomhuis. Wat ik verder leuk vind aan haar is haar aanstekelijke positieve karakter. Erg leuk en inspirerend om te volgen.

ensuus


Over een leuke smaak gesproken… Suzanne de Jong is er ook mee behept en daarom neem ik graag regelmatig een kijkje bij haar feed. Ze is werkzaam als interieurstylist en dus kom je veel fijne wooninspiratie tegen op haar account. Verder neemt Suzanne haar volgers graag mee op haar vakanties. Vaak naar Italië en ook weleens naar Frankrijk. Helemaal mijn ding en als haar foto’s zie wil ik gelijk ook. Verder vind ik haar kledingstijl leuk.

homecookingdept


Foodfotografie is natuurlijk helemaal mijn ding en dus volg ik een hoop inspirerende accounts van foodfotografen en foodbloggers van over de hele wereld. Maar in Nederland wordt er natuurlijk ook een hoop moois gemaakt op foodgebied. Mijn ultieme favoriet van eigen bodem is Marianne Snel van Homecookingdept. Haar stylingskills vind ik fantastisch. Ik hoop ooit net zo goed te worden als zij en dus volg ik haar werk graag op de voet.

jenniefromtheblog


Jennie woont in Rotterdam en heeft een onwijs lieve Spaanse viervoeter geadopteerd. Hij heet Cody en wordt ontzettend goed door Jennie verzorgd. Vind ik heerlijk om te zien. Het is echt zo’n prachtige hond, alleen daarom al vind haar account erg leuk om te volgen. Maar Jennie zelf vind ik ook leuk en inspirerend bovendien. Jennie is niet zo doorsnee en dat vind ik tof aan haar. Ze vliegt niet de hele wereld over, maar gaat graag op vakantie in de meest schattige boshuisjes. Als ik dat zie wil ik gelijk ook. Verder is ze vegan, heeft ze een leuke smaak én is ze op dit moment druk bezig met het kopen van haar eigen huisje middenin de bossen. Zo ontzettend tof. Ik hoop heel erg dat het haar lukt en blijf graag op de hoogte van al haar belevenissen. En die van Cody natuurlijk.

myrtheslootjes


Myrthe volg ik graag vanwege haar prachtige fotografie, vooral reisfotografie. Ze heeft het fotograferen zichzelf aangeleerd, wat ik erg tof vind. En hoopvol voor mij, want ik heb ook geen fotografieopleiding gevolgd.

billierose


Billie Rose is het account van Rosanne en ik volg haar vooral vanwege haar leuke kledingstijl. Niet alles is mijn smaak, maar ik mag er alsnog graag naar kijken. Ze heeft ook altijd leuke sieraadjes én een heel tof interieur. Mocht je ook van mode houden en graag op de hoogte zijn van alle trends dan is dit account ook zeker iets voor jou.

ingridhofstra


Ingrid Hofstra is journalist en fotograaf en vliegt de hele wereld rond. Ik ben dol op haar fotografie en vind haar erg inspirerend. Ik kijk de kunst graag bij haar af.

urbanpixxels


Het account van Jacintha houd ik graag in de gaten vanwege de mooie plaatjes van steden en horeca. Als ik op citytrip zou gaan zou ik het liefst ook met zulke plaatjes thuis komen. Zó mooi. Ik blijf oefenen. 😉

Tot zover mijn favoriete Nederlandse IG-accounts. Ze zeggen altijd dat je het beste alleen accounts kunt volgen waar je blij van wordt en dat is bij deze zestien zeker het geval. Ze weten me allemaal vaak te inspireren, op verschillende gebieden. Zo leuk vind ik dat. 🙂

Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw lievelingsaccounts. Aanraders hoor ik graag. En verder ben ik heel benieuwd of je mij al volgt op Instagram. 🙂

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  12 maart 2020 at 16:44

  Jennie en Billie vind ik ook zo leuk! leuk om even op deze manier wat inspiratie op te doen

 • Reply
  Suzanne
  16 maart 2020 at 17:53

  Wat een leuke accounts volg je! Ik volg er ook een paar uit je lijstje!

 • Laat een berichtje achter