Reizen

18 x de charme van Bosa


Weet je nog niet waar je naartoe wilt deze zomer? In deze blogpost deel ik de laatste plaatjes die ik maakte op Sardinië, dus wie weet inspireert het je. Ik neem je mee naar naar het pittoreske Bosa. Dit kleine stadje aan de voet van een heuvel stal direct mijn hart. Het is er rustig en er is niet veel te doen. Ja, restaurantjes zijn er genoeg, maar veel leuke winkels vind je er niet. Toch hoef je je niet te vervelen, want er valt zoveel te zien. De straatjes zijn smal, de huisjes klein en allemaal hebben ze een andere kleur. Deuren piepen en kozijnen zijn veelal slecht. Je kunt aan alles zien dat er in Bosa niet snel iets vervangen wordt. Maar juist dat geeft het stadje zoveel sfeer.

Als je door de smalle straatjes dwarrelt is er maar een vraag die vroeg of laat in je hoofd opkomt. Wonen hier echt mensen in deze piepkleine huisjes? Het vele wasgoed dat aan de lijnen wappert geeft antwoord op die vraag. Ja, hier wonen echt nog mensen. En de meesten waarschijnlijk al hun hele leven lang. Staat er een raam open? Dan hoor je waarschijnlijk een oude Italiaanse mama die een uitvoerig telefoongesprek voert en en anders hoor je wel flarden van een televisieprogramma. Soms staat er een deur open en kun je een blik opvangen van de binnenkant van zo’n piepklein woninkje. Een hal is er niet, je kunt zo de woonkamer in gluren. Alles wat je hoeft te doen is rondlopen en genieten. Het stadje heeft zoveel charme. Kijk maar mee.

Bosa 3
Bosa 8
Bosa - Sardinie 30Bosa 9
Bosa 4
Bosa - Sardinie 22.2.
Bosa 15Bosa 13Bosa - Sardinie 22 (1)Bosa 10Bosa 12Bosa 16Bosa 2
Bosa 19
Bosa - Sardinie 29Bosa 20
Bosa 6
Ik heb geprobeerd om de charme van dit stadje te vangen in de foto’s, maar geloof mij; in het echt is het stadje nog veel romantischer. Mocht je ook eens naar Sardinië op vakantie gaan, zet Bosa dan zeker op je lijstje.

Zou jij hier weleens naartoe willen?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter