Reizen

Een feestje in Limburg bij Huisje Boompje Vliekje


Jelm was in mei jarig en hij wilde als cadeau graag een paar nachtjes naar Limburg. Wandelen door het heuvellandschap, lekker eten en natuurlijk veel echte Limburgse vlaai naar binnen schuiven. Een meer dan goed idee natuurlijk, dus ik stortte me met liefde op de organisatie. Ik ben dol op het zoeken naar fijne, unieke hondproof huisjes en ging maar al te graag op zoek via Airbnb. Na een tijdje speuren viel mijn oog op een super knusse B&B genaamd Huisje Boompje Vliekje in het plaatsje Ulestraten, vlakbij Maastricht.Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, VliekjeHuisje, Boompje, Vliekje

Huisje Boompje Vliekje

De B&B Huisje Boompje Vliekje maakt deel uit van een monumentale vakwerkboerderij. De oude varkensstal is omgetoverd tot een ontzettend schattig logeeradres met twee verdiepingen. Er is een knus zitgedeelte, een kleine keuken waar je even wat broodjes kunt opwarmen, een fijn badkamertje en boven is het slaapvertrek. Op de foto’s zag het er zeer uitnodigend uit en zodra ik door de poort loop en op het binnenplaatsje sta zie ik het gelijk: het klopt, dit is echt een hele leuke stek. Het woord knus hebben ze hier waarschijnlijk uitgevonden. En als we eenmaal binnen in het huisje staan weet ik het al helemaal zeker.

Waar je ook kijkt in deze Limburgse B&B, overal is wel iets grappigs te zien. Ik spot een klein plastic varkentje op een plankje in de badkamer als knipoog naar de bewoners van weleer, er staat een zachte bank met tijgerprint om op te relaxen en er is een grote collectie met Lp’s om de stilte te doorbreken. De inrichtingsstijl laat zich niet in één woord vangen. Brocante, curiosa en spulletjes van nu wisselen elkaar af. Na een aantal dagen valt me opeens op dat er aan één van de oude balken nog een zwaluwnestje hangt. Die hebben de eigenaren expres laten zitten.Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Huisje, Boompje, Vliekje
Ik houd er echt van als mensen oog voor detail hebben en dat is bij de eigenaren van dit huisje zeker het geval. Jos en zijn vrouw Hanneke hebben het in de vingers. Ze zijn ook nog eens erg aardig en de omgeving rond hun huis is prachtig. Vanuit het huisje kun je direct al heerlijk aan de wandel en ook Maastricht is vlakbij.

Wij hebben het stadse leven echter aan ons voorbij laten gaan en hebben onze Limburgse dagen gevuld met lange wandelingen door de prachtige natuur. Ons inmiddels jarenoude wandelboekje vol routes door Zuid-Limburg zat natuurlijk weer in de rugzak en wees ons de weg tijdens gevarieerde wandelingen door de bossen, over de heuvels en langs vele weilanden. De honden legden de kilometers het liefst rennend af, wij liepen er rustig achteraan en verder gebeurde er weinig onderweg. En precies dat maakte het zo fijn. Af en toe wat eten tussendoor, beetje drinken en dan weer verder. En oh ja, natuurlijk veel foto’s maken onderweg. Want Limburg is en blijft prachtig.
Op de dag van Jelms verjaardag kon ik niet laten om het huisje zo mogelijk nog wat knusser te maken door wat subtiele vlaggetjes op te hangen en nog een paar kleine cadeautjes neer te leggen. Na het uitpakken maakten we ons op voor alweer de laatste wandeling, waarbij we dit keer een kasteel tegenkwamen. Altijd leuk om te zien, we houden van kastelen.

Aan het einde van de dag lunchten we op een terras in de zon en toen was het alweer tijd om te gaan richting huis te gaan. Jammer, maar het zou me niks verbazen als we ooit nog eens terugkomen…Toen ik het huisje wilde boeken waarschuwde de eigenaar ons dat het waarschijnlijk te klein zou zijn voor ons en twee honden. Gelukkig mochten we alsnog komen en daar ben ik erg blij mee. Want wat ons betreft was het zeker niet te klein en alle vooraf gelezen enthousiaste reviews kan ik beamen. Wat een fijn huisje! Een heerlijke plek om een weekendje naar toe te gaan, al helemaal als je jarig bent. 🙂

Mocht je ook eens een paar nachtjes naar Limburg willen, Huisje Boompje Vliekje kan ik meer dan aanbevelen. ♥

Heb jij nog leuke tips wat betreft huisjes en B&B’s?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Comments

 • Reply
  Audrey
  2 juli 2021 at 08:52

  Oooo, heerlijk om zo mee te genieten van jullie geweldige vakantie daar! Het huisje is inderdaad echt megaleuk.

  • Reply
   Truusje
   2 juli 2021 at 10:24

   Ja, leuk hè? Echt een pareltje! Zoveel oog voor detail.

 • Reply
  Margo van Schaick
  4 juli 2021 at 18:32

  Wat een leuke plek. Sinds een maand hebben we een pup en hoe fijn zou dit vakantieadres zijn om met onze hond op vakantie te gaan. En limburg is, zeker het heuvelland, prachtig en heel fijn om er op vakantie te gaan. We komen er heel graag.

  • Reply
   Truusje
   5 juli 2021 at 11:39

   Ah, een pup, zo leuk! Ja, deze plek is zeker een zeer fijn adres om heen te gaan. Echt heel knus en ook leuk voor de hond. Je steekt de straat over en je kunt direct al mooi wandelen door de natuur. Echt genieten daar.

 • Reply
  Hanneke Jonkers
  15 september 2021 at 07:26

  Wat een mooie blog, je bent een goeie kijker en laat iedereen zo meegenieten. Heerlijk! Dank voor jullie bezoek! Pluk de dag! Liefs Hanneke

  • Reply
   Truusje
   15 september 2021 at 08:09

   Dankjewel, we komen graag nog eens terug. 🙂

  Laat een berichtje achter