Reizen

Op vakantie naar het Peak District | Vijf extra tips


Ik heb al eerder een blogpost vol tips over het Peak District het internet op geslingerd. In juni gingen wij voor de eerste keer met onze honden naar dit prachtige landelijke gebied in Engeland. We genoten volop en ik kon niet wachten om al mijn tips over dit mooie nationale park te delen. De blogpost met al mijn aanraders kun je hier teruglezen.

Begin deze maand gingen we opnieuw naar het Peak District en ook dit keer stelde het gebied niet teleur. In tegendeel zelfs, het is er in de herfst zo ontzettend prachtig! We hebben vooral gewandeld en lekker gegeten. Meer activiteiten heb je eigenlijk ook niet nodig om in het Peak District een fijne vakantie te beleven. Omdat ik zo enthousiast ben kan ik het weer niet laten om een paar tips op je af te vuren. Mocht je ook graag op vakantie gaan met je hond(en), dan is deze informatie net wat voor jou.

Ik deel drie prachtige wandelroutes die ik je van harte kan aanraden. En wat is er nou fijner dan na zo’n wandeling lekker uit te rusten in een knusse pub. Niks toch? Daarom tip ik je ook nog twee pubs waar ik enthousiast over ben.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.

1. Wandelen bij Grin Low Country Park

Net buiten de plaats Buxton kun je prachtig wandelen. Je kunt je auto heel gemakkelijk parkeren bij Poole’s Cavern, een grottenstelsel dat je ook kunt bezoeken. De parkeerplaats grenst aan een stukje bosrijk gebied. Hierna zul je uitkomen op een heuvelachtige open vlakte met daarop een klein torentje genaamd Solomon’s Temple. Je kunt dit schattige torentje beklimmen en vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de groene heuvels. Niet alleen een onwijs fijne plek voor mensen, maar zeker ook voor honden. Je komt hier dan ook veel blije viervoeters tegen. Hermie en Moos vonden het fantastisch hier!


Ben je uitgewandeld? Stap dan even bij het Poole’s Cavern Cafe naar binnen. Ze hebben er heerlijke taarten en cakes. Kijk hier voor meer informatie over deze fijne wandelplek.

2. Padley Gorge walk

Een andere wandeling die ik je zeker kan aanraden is de Padley Gorge walk. Deze route start vanaf Longshaw car park. Hier is een klein bezoekerscentrum en vanaf deze plek starten nog veel meer wandelingen. De Padley Gorge walk duurt ongeveer twee uur en brengt je langs prachtige open velden met schapen en runderen, maar voert ook door bosrijk gebied waar een riviertje stroomt. Werkelijk prachtig. Onderweg kom je een klein restaurantje tegen waar je even wat te drinken kunt halen en iets lekkers. Extra tip: de citroencake is een aanrader.

3. Wandelen bij Danebridge

Rond het piepkleine plaatsje Danebridge kun je ook heel mooi wandelen. Wij volgden een bospad en kwamen daarna terecht op open velden. Heel erg mooi! Terug liepen we weer door het bos. Je kunt ook een heel stuk langs de rivier de Dane lopen. Dat willen wij een volgende keer nog eens doen. Onderweg zijn we nauwelijks mensen tegengekomen. Heerlijk rustig dus en we hebben echt genoten van deze wandeling. En Hermie en Moos al helemaal, dat snap je. 😉

4. Lekker eten in de knusse pub The Ship Inn

Als je gaat wandelen bij Danebridge dan kan ik je van harte aanbevelen om bij de pub The Ship Inn neer te ploffen. Van buiten ziet deze zaak er mega knus uit, dus hoogstwaarschijnlijk kun je de verleiding niet weerstaan om even binnen te spieken. Doe dat vooral, want binnen is het minstens zo knus als de buitenkant al doet vermoeden. Wij zaten er heerlijk bij het haardvuur en hebben er fijn geluncht. Hermie en Moos waren ook van harte welkom. Sterker nog: je kunt een speciaal menuutje voor je hond bestellen. Hoe leuk is dat?

5. Uit eten bij The White Lion Inn

Een andere pub waar ik enthousiast over ben is The White Lion Inn. Deze knusse pub vind je in het plaatsje Matlock. Het interieur is precies zoals je het je voorstelt bij een typisch Britse pub. Op de vloer liggen ouderwetse tapijten en verder is de zaak gezellig gemaakt met allerlei lampjes, gebloemde gordijntjes en schilderijtjes. Ik zou het allemaal voor geen goud in mijn eigen woonkamer willen aantreffen, maar hier past het en is het mega sfeervol. Het eten smaakt er ook lekker, kortom: aanrader! En oh ja, voor ik het vergeet, ook hier zijn honden welkom. 🙂

Dit waren al mijn extra tips voor een heerlijke vakantie in het Peak District. Ik hoop in de toekomst nog meer tips aan dit lijstje te kunnen toevoegen, want ik wil hier met liefde een derde keer naartoe. Ik vind de omgeving zo mooi en zo sereen. Het kan niet anders of je komt volledig ontspannen thuis. En wat ik extra leuk vind is dat dit gebied zo uitermate geschikt is voor honden. Hermie en Moos hebben intens genoten. Vind ik altijd fantastisch om te zien, word ik blij van.

Ik denk daarom dat we zeker nog weleens teruggaan en wie weet combineren we het Peak District dan met het zuiden van Engeland. Ik heb meerdere keren gehoord dat die hoek van de UK ook prachtig moet zijn.

Ben jij weleens in Engeland op vakantie geweest?

Ps. Nieuwsgierig in welke accommodatie wij zaten? Ik schreef er in deze blogpost meer over. Je kunt dit heerlijke huisje onder andere hier vinden. Heb je nog nooit iets geboekt bij Airbnb? Als je deze link gebruikt kun je je aanmelden én krijg je 34 euro korting op je eerste boeking. Voor deze tip krijg ik een kleine vergoeding, dus win-win. 🙂 Het huisje is ook te vinden op HomeAway trouwens en wel hier.

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

  • Reply
    Suzanne
    31 oktober 2019 at 17:19

    Wat een prachtige foto’s!

  • Laat een berichtje achter