Reizen

Op citytrip naar Bologna | Ik neem je mee


We waren nog niet zolang terug uit Rome of we gingen alweer richting een Italiaanse stad. Aan het begin van deze maand vlogen Jelm en ik naar Bologna voor een mini citytrip. Ik was dit reisje op vakantieveilingen.nl tegengekomen en kon deze deal niet laten schieten. Ik geef het eerlijk toe, Bologna stond niet per se op mijn lijstje om eens naartoe te gaan, maar daarom eigenlijk des te leuker om er juist wel een keertje naartoe te gaan. We hebben ons simpelweg laten verrassen en dat pakte heel erg goed uit.

Bologna is namelijk een dikke aanrader. Lonely Planet was er een aantal jaren geleden al laaiend enthousiast over en dat is niet voor niets. Bologna wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Italië genoemd, dus als je van lekker eten houdt zit je sowieso goed. Tel daar de vele mooie pleintjes, prachtige kerken en onwijs knusse straatjes bij op en je kunt niet anders dan concluderen dat Bolgona heel fijn citytrip-materiaal is. De stad is ongeveer zo groot als Utrecht en leent zich dus perfect voor een korte citytrip. Je kunt je er natuurlijk prima langer vermaken, maar binnen één dag kun je ook al een heel goed beeld krijgen van de stad.

Een mini vakantie

Wij kwamen op dinsdagmiddag aan en vertrokken donderdagochtend weer. Hoe kort het ook was, het voelde echt als een vakantie aan. Het was zo leuk! We hebben meer dan 20 km gewandeld, zijn op veel terrasjes neergeploft en hebben onszelf natuurlijk getrakteerd op echt Italiaans ijs. Vergeleken met het onwijs drukke Rome was het in Bologna heerlijk rustig. Nergens waren drommen toeristen te bekennen, wat dit tripje extra relaxed maakte. Toen wij er waren was het al behoorlijk warm, maar in Bologna hebben ze daar een uitstekende oplossing voor. Je kunt urenlang overdekt wandelen, want in het oude centrum kun je praktisch non stop door portico’s lopen, oftewel zuilengalerijen. In totaal vind je in Bologna zo’n 40 km aan portico’s, je kunt dus vrijwel altijd lekker in de schaduw wandelen. Ideaal voor mij. 🙂

Waar je ook komt, overal zie je kleur. Vrijwel geen enkele muur in Bologna is wit. De inwoners van de stad kiezen liever voor mooie terra cotta tinten, zacht roze kleuren of juist pittig mosterdgeel. Op elke hoek van de straat staan vele scootertjes en natuurlijk kun je praktisch overal een heerlijk ijsje krijgen. Echt waar, Bologna is zo charmant, zo knus en zo gezellig. ♥

Ik nam mijn camera natuurlijk weer mee en probeerde de sfeer van deze heerlijke stad te vangen. Nieuwsgierig? Kijk dan mee.
Als ik de foto’s weer zie zou ik zo weer terug willen! Ik denk dat we dat ook nog weleens gaan doen. Een roadtrip door Italië met de honden staat al heel lang op mijn lijstje en als het er ooit van komt zullen we zeker een stop maken in deze gemoedelijke, sfeervolle stad. Echt een aanrader om eens heen te gaan.

Heb ik je enthousiast gemaakt? Binnenkort zal ik al mijn tips delen, dus die blogpost kun je nog verwachten.

Ben jij al eens in Bologna geweest?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Comments

 • Reply
  Simone
  19 juni 2019 at 18:59

  Lijkt me een prachtige stad! Een roadtrip door Italië is ook echt een van mijn dromen, lijkt me echt een geweldige ervaring!

  • Reply
   Truusje
   20 juni 2019 at 08:29

   Ja, mij ook. Zie het al helemaal voor me!

 • Reply
  Audrey
  20 juni 2019 at 08:26

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het klinkt inderdaad heel tof! Superhandig ook, die portico’s. Mooi dat jullie spontante mini-tripje zo goed uitgepakt heeft.

  • Reply
   Truusje
   20 juni 2019 at 08:29

   Ja, handig hè? Altijd schaduw, heerlijk!

 • Reply
  Darina
  24 juni 2019 at 15:42

  Ziet er prachtig uit. Die kleuren, smalle straatjes, ik hou ervan!

  • Reply
   Truusje
   25 juni 2019 at 10:10

   Ja ik ook, zo knus! Zou er zo weer naartoe willen.

  Laat een berichtje achter