Reizen

Op citytrip naar Praag


Als je aan mensen die Praag eens bezocht hebben vraagt om de stad te omschrijven, dan valt al snel de term sprookjesachtig. Ik kan dat alleen maar beamen. Praag is zó mooi. Een heerlijke stad om uren rond te wandelen en je continu te verwonderen over alle mooie en vaak kleurrijke gebouwen die je onderweg tegenkomt. Vorige week gingen Jelm en ik een paar dagen op citytrip in deze prachtige stad en we hadden het zo leuk!

Afgelopen woensdag stapten we in Eindhoven in het vliegtuig en amper een uur later arriveerden we in Praag. Wat we allemaal gedaan hebben? Zwaar de toerist uithangen natuurlijk! Op het metrostation werd al direct overduidelijk dat wij geen locals zijn, haha. Jelm stapte namelijk de metro in en ik wilde hem volgen, maar de deuren gingen al dicht. Ik dacht slim te zijn door mijn voet er snel tussen te steken en verwachtte dat de deuren, net zoals bij een lift, weer open zouden gaan. Gebeurde helaas niet en dus trok ik mijn pootje maar rap weer terug om ongelukken te voorkomen. Ik gaf nog een ram op het knopje naast de deuren, maar het mocht niet baten. Voor ik het wist zag ik mijn Jelletje weg zoeven de donkere tunnel in. En daarna was het nog best een gedoe om elkaar weer terug te vinden onder de grond. Die metro stopt steeds maar zo kort! Na een aantal pogingen om elkaar weer terug te vinden zag ik de metro opnieuw net voor mijn neus wegrijden. Wederom met Jelm erin. Zo knullig.

Maar we zijn uiteindelijk weer herenigd en eenmaal in het centrum was ik het ondergrondse geklungel alweer heel snel vergeten. We hebben volop genoten van onze tijd in de Tsjechische hoofdstad. We waren er maar een paar dagen, maar we hebben in die dagen zoveel gezien, beleefd en geproefd. Ik vind dat zo geweldig, dat je door een relatief kort tripje zo’n intens vakantiegevoel kunt krijgen en echt even weg bent uit je dagelijkse sleur. We hebben onwijs veel rondgewandeld en hebben zo’n beetje alle highlights gezien. Tussendoor hebben we regelmatig een gezellig tentje opgezocht en hebben we flink genoten van de lokale specialiteiten. Ik vind dat altijd zo leuk!

Wel kreeg ik helaas na een halve dag al last van brandende voeten en een fikse blaar onder (?!) mijn grote teen. Maar Praag is veel te mooi om aan zere voeten toe te geven en dus wilde ik per se door blijven banjeren. Op het laatst wel zo sloom als een slak, want echt, ik kon amper meer vooruit komen, haha.

De volgende dag liep ik nog steeds niet zo soepel, maar vooruit. Ik heb ondanks mijn zielige voetjes wel veel kunnen zien en doen. Zo hebben we onder andere een eeuwenoude toren beklommen en genoten we van een prachtig uitzicht over de stad. Verder hebben we een tour geboekt met een gids die ons vertelde over de communistische geschiedenis van het land en dan Praag in het bijzonder. Aan het einde van de tour mochten we een kijkje nemen in een bunker die gebouwd is vanwege de nucleaire dreiging tijdens De Koude Oorlog. Heel bizar en erg interessant tegelijkertijd.

Wat het weer betreft hebben we erg veel geluk gehad. Toen we aankwamen was het droog en niet al te koud en de dag erna scheen er zelfs een lekker zonnetje. De handschoenen hoefden niet aan! Gelukkig ook maar, want ik was de mijne vergeten. Wel heb ik nieuwe kunnen scoren voor een tientje op een gezellig marktje. Of nou ja scoren, ik kreeg ze van Jelm. 🙂 Tijdens de laatste dag hadden we ‘s ochtends wat regen, maar ‘s middags werd het droog. Wel werd het wat kouder. Die avond viel er zelfs sneeuw. We zagen nog net wat vlokjes uit de lucht dwarrelen voor we bij het vliegveld arriveerden.

Praag is en blijft een hele toeristische stad, maar het was nu een stuk beter te doen dan toen we er afgelopen zomer waren. Nu konden we de sfeer en de charme van de stad veel beter ontdekken.

Benieuwd naar wat we precies hebben gedaan en naar mijn tips? Houd dan de blog zeker even in de gaten, want er komt binnenkort een uitgebreide blogpost online vol tips voor een heerlijke citytrip in Praag. Voor nu kan ik het niet laten om alvast wat sfeerplaatjes te delen van ons fijne tripje.


Wat ik het allermooiste vond? Dat vind ik lastig om de zeggen. Ik heb het meeste genoten van de sfeer, het rondwandelen en het proeven van de lokale keuken. Ik heb twee keer goulash besteld en het was beide keren echt erg lekker. Koken kunnen ze wel hoor, die Tsjechen.

Ben jij weleens in Praag geweest? En houd jij ook zo van citytrips?

Update:

Al mijn tips staan inmiddels online. Ben je ook van plan om op citytrip naar Praag te gaan? Neem dan zeker mijn tips even door, je vindt ze hier!


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter