Reizen

Terugblik: mijn reizen van 2018


Ik ben nog nooit in een jaar tijd in zoveel verschillende landen geweest. Welke landen? Tsjechië, Griekenland, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Portugal. Ik ben dan wel geen officiële reisblogger, maar ik zou me bijna zo gaan voelen. Een aantal reisjes had ik zelf geboekt, met een paar andere had ik vreselijk veel geluk.

Voor het nieuwe jaar heb ik alweer de nodige reis-ideetjes in mijn hoofd zitten, maar voor ik daarover ga bloggen leek het me leuk om terug te blikken op afgelopen jaar.

Praag – maart

Het jaar begon meteen al goed met een heel leuk tripje. Jelm en ik gingen een paar daagjes naar Praag. Voor het eerst op pad zonder de honden, dat vond ik wel even een dingetje. We hebben ze erg gemist, maar hebben het ondertussen ook heel erg gezellig gehad. We zaten in een fijn hotel met een ruime kamer en troffen het erg met het weer. We hebben uren rondgewandeld, taartjes gegeten, leuke restaurantjes ontdekt en veel bezienswaardigheden kunnen afvinken. Het was zo gezellig en Praag is zo’n leuke stad voor een citytrip. In de zomer kan het er mega druk zijn (ik spreek uit ervaring) maar nu was het heel erg goed te doen. Extra leuk was dat dit tripje ons amper geld heeft gekost. Ik won het namelijk. 🙂

Zakynthos – mei

In mei vlogen we naar Zakynthos. Dit kleine Griekse eilandje stond al jaren op mijn lijstje, want het leek me er zó mooi. Door alle mooie foto’s die ik gezien had was ik mega nieuwsgierig. Eenmaal daar kwam ik tot de ontdekking dat Zakynthos zeker een hele mooie kant heeft (hallo prachtig blauwe zee, imposante kusten en groene heuvels), maar de minder mooie kant viel ook niet te ontkennen. We zagen bergen afval overal en veel dieren op het eiland hebben het zwaar. Naar om te zien en dat haalde het sprookjesachtige gehalte voor mij toch wel echt flink naar beneden.

Rome – mei

Behalve Zakynthos stond er in mei nog een tripje op de planning; een citytrip naar de Italiaanse hoofdstad. Ik had dit reisje op Valentijnsdag van Jelm gekregen en we hadden er super veel zin in. Het liep uiteindelijk alleen allemaal wat anders dan gepland. Het werd het kortste tripje ooit. We kwamen namelijk niet verder dan het vliegveld in Eindhoven. Onze vlucht werd gecanceld wegens een stroomstoring. Heel apart om mee te maken. We konden nog wel een andere vlucht krijgen via een luchthaven in België, maar we zouden dan terugvliegen op Eindhoven (niet heel chill als je auto nog in België staat) en we moesten dan flink bijbetalen. Haast meer dan het hele tripje ons gekost had. Dat vonden we de lol niet, dus besloten we naar huis af te taaien. Even een teleurstelling, maar laten we eerlijk zijn; er zijn veel ergere dingen op de wereld. Gelukkig konden we het geld terugkrijgen, dus eind goed al goed. Diezelfde avond kon ik weer knuffelen met Hermie en Moos, zeker een fijne goedmaker. Dat tripje naar Rome houden we gewoon te goed, we gaan het volgend jaar nog eens proberen. 🙂

Gorges du Verdon, Zuid-Frankrijk – juni

Eind juni vertrokken we naar Frankrijk. Voor de derde keer reden we richting het zuiden, maar dit keer niet met de Côte d’Azur als eindbestemming. Dit jaar was mijn oog gevallen op de Gorges du Verdon, een gebied op amper twee uur rijden bij de Côte d’Azur vandaan. Zo dichtbij, maar toch zo totaal anders. De enorme kloof met de rivier met prachtig blauw water maakte een onvergetelijke indruk. Zó mooi. Een geweldige omgeving om rond te toeren. We genoten van de prachtige uitzichten, slenterden door gezellige typisch Franse dorpjes en zwommen heerlijk in meren met fonkelend helder water. We verbleven op een mooie camping pal aan de rivier waar we een huisje hadden gehuurd. Extra leuk aan deze vakantie: het was onze eerste keer met twee honden. Oftewel Moos zijn eerst echte vakantie! Wat ging het goed en wat was het leuk om hem in zo’n totaal andere omgeving te zien. Kortom, een heerlijke vakantie. Ik denk de mooiste van allemaal. Ik weet zeker dat we in de toekomst nog eens zullen terugkeren om nog meer mooie herinneringen te maken.


Belgische Ardennen – augustus

Halverwege augustus stapten we opnieuw ons autootje in en dit keer reden we naar de Belgische Ardennen, naar het piepkleine plaatsje Oignies-en-Thiérache om precies te zijn. Echt vlak tegen de Franse grens aan. We verbleven een lang weekend in een houten bungalow middenin de bossen. We hebben er heerlijk gewandeld en gegeten. De honden waren natuurlijk mee en hebben er de tijd van hun leven gehad. Ook met dit tripje hadden we erg veel mazzel, want we hoefden er niet voor te betalen. Ik won namelijk een cheque bij Natuurhuisje, zo leuk! 

Slovenië & Kroatië – september

Omdat het vorig jaar zo ontzettend goed bevallen was wilden we ook dit jaar weer met een camper op pad. We huurden er dit keertje eentje in september, wat voor ons een ideale periode bleek. Niet overdreven warm meer en overal lekker rustig. Slovenië en Kroatië kozen we dit jaar als eindbestemming. Ik had veel positieve verhalen over Slovenië gehoord en dat bleek helemaal te kloppen. Prachtige natuur, lekker rustig en ook nog een hond-vriendelijk land. Net wat voor ons. Er valt zoveel te zien! We bezochten meerdere kloven, meren en grotten. Bovendien namen we een kijkje in een imposant kasteel. In Kroatië wandelden we door Zagreb en genoten we van Nationaal Park Plitvice Meren. Wat was het daar mooi! Kortom, een vakantie met een vol programma, maar wel gevuld met alleen maar mooie bezienswaardigheden.

De beide honden waren natuurlijk wederom van de partij. Ook dit keer was er trouwens sprake van een eerste keer voor Moos, want het fenomeen camper kende hij nog niet. Maar hij snapte direct wat de bedoeling was en heeft zich uitstekend gedragen. Onderweg lagen ze zo schattig te slapen, Hermie vaak met zijn kopje op de rug van Moos. Prachtig om te zien. Hermie noemden wij altijd al onze ‘vakantiehond’ en na deze vakantie wisten we het zeker, Moos is ook absoluut geslaagd als vakantiehond. 🙂


Algarve, Portugal – september

Het meest onverwachte reisje van dit jaar? Dat was toch echt onze vakantie naar de Algarve, in het zuiden van Portugal. Want -ik durf het bijna niet meer te zeggen- ook dit reisje won ik. Hoe is het mogelijk hè? Ik heb er amper wat voor hoeven doen. Ik schreef me in voor een simpele nieuwsbrief en dat was alles. We lieten ons totaal verrassen tijdens deze vakantie. We waren allebei nog nooit in Portugal geweest en waren erg nieuwsgierig naar dit land. Ik won niet alleen vliegtickets, maar ook een verblijf in een super fijne B&B inclusief ontbijt. We kregen er zelfs een huurauto bij, hoe luxe wil je het hebben. De zon scheen volop en de omgeving was prachtig. En toch vond ik deze vakantie niet de meest fijne ooit. Het voelt heel erg verwend en ondankbaar om te zeggen, maar het is wel de waarheid. In de Algarve stikt het namelijk van de zwerfhonden en laat dat nou net iets zijn waar ik totaal niet tegen kan… Deze vakantie kreeg dan ook een bijzonder staartje voor mij, want een maand later vloog ik terug naar Portugal om de puppy op te halen die ik op straat gevonden had. Hoe dat precies zit? Daar zal ik in het nieuwe jaar een blogpost over schrijven.Tot zover alle reisjes uit 2018. Het waren er een stuk meer dan ik aan het begin van het jaar verwacht had. Ik voel me dan ook heel erg bevoorrecht dat ik op zoveel mooie plekken ben geweest. Het leukste vond ik de vakanties waarbij de honden mee waren. Ik vind het zo gezellig om samen op reis te zijn en ze verbazen me keer op keer. Hun conditie is ijzersterk en ze deinzen nergens voor terug.

In het nieuwe jaar hoop ik weer een aantal mooie reisjes met ze te gaan maken. Welke bestemmingen ik voor 2019 in gedachten heb? Daar zal ik binnenkort een blogpost aan wijden. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik vrij veel inspiratie heb, zoals elk jaar eigenlijk wel het geval is. We zullen zien wat er daadwerkelijk van terecht komt, maar dromen is sowieso altijd leuk. 2018 was in ieder geval een geslaagd jaar wat vakanties betreft.

Ben jij dit jaar ook weggeweest? Wat was jouw favoriete bestemming?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter