Reizen

Toch weer naar Zuid-Frankrijk


De afgelopen twee jaar zijn we met heel veel plezier naar Zuid-Frankrijk afgereisd. We hadden het er heerlijk, maar besloten dat we dit jaar weer eens wat anders gingen doen. Even geen Frankrijk meer, maar genieten van de Griekse zon en ronddwalen door de straten van Rome. En aan het einde van de zomer gaan we weer op pad met een camper. Plannen genoeg en dus verdween Frankrijk voor dit jaar naar de achtergrond.

Maar toen zag ik een tijdje geleden op internet een foto voorbijkomen van de Gorges du Verdon, een van Europa’s grootste kloven. Ze noemen dit gebied ook wel de Grand Canyon van Europa. Die bijnaam alleen al… En dan die foto’s… Ik keek naar de plaatjes en droomde weg bij het helderblauwe water van die schitterende rivier omgeven door imposante rotswanden. Zo ongelofelijk mooi! Je kunt er bootjes huren, zwemmen en prachtige wandelingen maken. Ik kon alleen maar denken; hier wil ik ook naartoe. ♥ Ik kende dit gebied hiervoor helemaal niet en had ook geen idee waar het precies ligt in Frankrijk, maar daar kwam ik dankzij Google snel genoeg achter. Dit prachtige natuurgebied ligt in de Provence, op zo’n twee uurtjes rijden van Cavalaire-Sur Mer, het kustplaatsje waar we de afgelopen jaren geweest zijn. Hoe is het mogelijk. Zo dicht bij elkaar, maar zo’n totaal ander gebied.

Hoewel de Gorges du Verdon sinds die tijd voortdurend in mijn gedachten bleef, ging ik niet meteen tot boeken over. Want ja, we gaan dit jaar al meerdere keren weg. Maar ondertussen zag ik op de Instagram-accounts van Stéphanie (Passie voor Frankrijk) en Bianca (FoodTravelPhotography) het ene na het andere mooie plaatje uit Frankrijk voorbijkomen. En toevallig zette blogger Anne een leuk artikel online over het schattige plaatsje Castellane, dat ook in die omgeving ligt. En toen begon het toch wel heel erg te kriebelen… Ik zag Hermie en Moos in gedachten al rondscharrelen aan de oever van de Verdon of lekker afkoelen in helderblauwe water van het meer Sainte-Croix. Want dat is wat mij betreft een van de grote pluspunten aan Frankrijk; je kunt er prima met de auto naartoe en dus kunnen de honden gewoon mee.

Gelukkig zijn Jelm en ik niet aan het hoogseizoen gebonden, wat echt veel geld scheelt. Ik bekeek de ene camping na de andere ‘ter inspiratie’ en uiteindelijk kon ik mezelf toch niet beheersen en boekte ik een eenvoudige bungalow op camping Domaine Chasteuil Provence. We gaan net voordat het hoogseizoen begint. Dus hopelijk nog niet al te druk, maar wel grote kans op mooi weer.

Ik heb er zo ontzettend veel zin in! Ik vind Frankrijk zo’n heerlijk vakantieland. Zo veelzijdig. We moeten best wat uurtjes in de auto zitten voor we op onze eindbestemming zijn, maar zelfs daar verheug ik me op. Er is onderweg zoveel te zien. Ik vind het echt heerlijk om dwars door een land als Frankrijk te crossen. Lekker op ons eigen tempo. Af en toe even eruit om iets te eten en een rondje te lopen met de honden. Telkens weer nieuwe dingen ontdekken, hoe klein ook. Ik houd ervan.

En dit keer voor het eerst met beide honden. Ik ben zo benieuwd hoe Moos het gaat vinden! Het was eigenlijk ons plan om Moos tegen het einde van de zomer voor het eerst mee te nemen op vakantie, als we met de camper weggaan. Maar ik geef het toe, ik kon gewoon niet langer wachten. Ik vind het zó ontzettend leuk om met de honden op vakantie te gaan. Tegen de tijd dat we richting de Gorges du Verdon rijden is Moos een jaar oud. Dezelfde leeftijd als Hermie had toen hij voor het eerst meeging op vakantie en dat ging prima. Hermie’s eerste vakantie was ook in Frankrijk trouwens. Ik koester hele fijne herinneringen aan die vakantie en kijk er erg naar uit om weer nieuwe te maken.

Ben jij al weleens in deze streek geweest?

Mocht je nog tips voor ons hebben dan hoor ik die graag! 🙂

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

 • Reply
  Stéphanie
  30 april 2018 at 20:45

  Wat leuk dat je mij noemt en dat ik je o.a. heb overgehaald om toch weer naar la douce France te reizen. Ik ben na twee keer Gorges du Verdon nog niet uitgekeken. Heel veel plezier alvast, en nu eerst de voorpret 🙂

  • Reply
   Truusje
   30 april 2018 at 20:49

   Ja, het komt echt mede door jou! Ben fan van je account. Heel inspirerend, zo zie je maar.

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  30 april 2018 at 22:09

  Leuk dat mijn blog je overtuigd heeft! Je krijgt er vast geen spijt van! Sla zeker het stadje Moustiers niet over, prachtig daar!

  • Reply
   Truusje
   1 mei 2018 at 08:42

   Dank voor de tip, zal er zeker een kijkje nemen.

  Laat een berichtje achter