Reizen

Waar ik nog graag naartoe wil op vakantie


Ik houd ervan om doelen te stellen voor mezelf. Een paar jaar geleden had ik vooral van die ‘moet-doelen’ zoals afstuderen en mijn rijbewijs halen. Heel belangrijk natuurlijk, maar wat mij betreft niet echt het leukste. De laatste jaren zijn er steeds meer leuke doelen bijgekomen. Zoals samenwonen, een hondje nemen, een auto kopen en een eigen blog starten. Ik heb het allemaal kunnen afvinken. šŸ™‚ Gelukkig zwerf ik nu niet doelloos door het leven, want er komen gelukkig altijd weer doelen bij. Zoals mijn blog verder laten groeien bijvoorbeeld. En meer reizen. Want dat is ook Ć©Ć©n van mijn doelen van dit jaar. Jelm en ik hebben nu nog weinig verantwoordelijkheden, geen kinderen, puppies, wat dan ook. Hermie is inmiddels bijna twee en is nu goed aan reizen gewend geraakt. We kunnen gaan en staan waar we maar willen, dus vind ik dat we dat ook vaker moeten doen. Want het is tenslotte zo leuk! Waar ik allemaal nog graag naartoe zou willen gaan? Vandaag deel ik mijn vakantiedromen. šŸ™‚

Spanje

Malaga
Bron foto:Ā www.carihuela.tips/malaga

Ik ben twee keer in Barcelona geweest en heb samen met Jelm genoten van Madrid. Met mijn nichtje verkende ik Mallorca en ook heb ik meerdere keren vakantie gevierd aan de Costa Brava. Maar verder ken ik Spanje eigenlijk helemaal niet zo goed. Het lijkt me daarom geweldigĀ om met een camper dwars door dit land te crossen. Het liefste in het voorjaar, zodat we niet stikken van de hitte. Spanje is een land met een gevarieerd landschap. Bergen, vlaktes, rivieren, bossen… En het ligt natuurlijk aan zee. Het lijkt me fantastisch om dit allemaal aan me voorbij te zien trekken vanuit een camper. Ik lees sowieso altijd veel goede dingen overĀ MĆ”laga, dus dat lijkt me mooi om als eindpunt te nemen. Lekker ver rijden, maar als je er twee weken de tijd voor neemt lijkt me dat prima te doen. En voor je in Spanje bent moet je natuurlijk eerst heel Frankrijk doorrijden en ook dat vind ik bepaald geen straf.

Slowakije

Slowakije 53
Tijdens onze laatste vakantie deden we veel landen aan met onze gehuurde camper en werden we onderweg ontelbaar keer verrast. Zo ook door Slowakije. We verbleven er maar kort, maar zouden er graag eens langer vakantie vieren. Wat een mooi land! Rustig, amper snelwegen en voortdurend prachtige natuur. Wij verbleven op camping het Boerenhof, midden op het Slowaakse platteland. Een schitterendeĀ plek. Ik hoef hier geen weken te kamperen, maar een paar dagen zou ik zeker zien zitten.Ā Het nationale park MuranskĆ” Planina en de Lage Tatra zijn vlakbij en daar kun je prachtige wandelingen maken. Je kunt ook hele avontuurlijke tochtenĀ doen, via ladders enzo. Jelm kent geen angst en zou graag zo’n wandeling maken. Ikzelf weet het nog niet zo goed. Het lijkt me enerzijds heel mooi, maar ik ben nogal een angsthaas. Dus of het voor mij helemaal geschikt is weet ik niet, maarĀ ik zou sowieso nog graag een keer naar Slowakije terugkeren.

Sloveniƫ en Kroatiƫ

last-minute-kroatieBron foto:Ā www.tui.nl/p/last-minute/kroatie

Ik heb van meerdere mensen gehoord dat SloveniĆ« een prachtig land moet zijn. Je schijnt er schitterende helderblauwe meren te hebben en ook zijn er watervallen die het bekijken waard zijn. Het land telt veel bosgebied en bovendien is er een kustlijn. Ik zou niet alleen de natuur willen opzoeken, maar zou ook graag eens doorĀ de hoofdstadĀ Ljubljana willen wandelen. Ik heb via social media begrepen dat een wandeling langs de Vintgar kloof ook een aanrader is. SloveniĆ« lijkt me echt een heel leuk land om eens te gaan ontdekken! Als ik me dan toch in die contreien bevindĀ zou ik meteen buurland KroatiĆ« willen meepakken. Er zijn veel natuurparken, gezellige kustplaatsen, oude steden en het water is er helderblauw. Althans, dat hoor en lees ik overal. Ook in dit land lijkt het me leuk om rond te trekken zodat we zoveel mogelijk kunnen zien. Ideaal voor een campervakantie met hond lijkt mij. Het gaat er vast en zeker nog eens van komen. šŸ™‚

Ibiza

vakantie-ibiza
Bron foto:Ā www.tui.nl/p/vakantie/spanje/ibiza

Ik moet eerlijk zeggen dat dit eiland me nooit zo aantrok vanwege haar imago als party-eiland. Dat is namelijk niet zo aan mij besteed. Of zeg maar gerust, dat is totaal niet aan mij besteed. Maar de laatste jaren zie ik op Youtube zoveel vakantievlogs met Ibiza in de hoofdrol voorbijkomen waarbij het eiland een totaal andere indruk op mij achterlaat. Ook zie ik op Facebook en Instagram de mooiste plaatjes. Het is blijkbaar niet alleen een feest-paradijs waar je Patty Brard en Wendy van Dijk tegen het lijf kunt lopen, maar het is ook een prachtig eiland met mooie strandjes en leuke plaatsjes. En het is niet zo groot, daar houd ik van. Ik vind het leuk als ik aan het einde van mijn vakantie echt het idee heb ik dat ik alles gezien heb. Het is bovendien maar heel kort vliegen Ć©n ik zie steeds hele goedkope vliegtickets voorbijkomen. Het lijkt mij super leuk om hier in het voorjaar of het najaar eens een dag of vijf naartoe te gaan. Ik heb serieus overwogen om te boeken, maar helaas kon ik niet echt een geschikte accommodatie vinden die ook nog eens een beetje normaal geprijsd was. Ik heb gezocht naar leuke bed-and-breakfast’s en heb ook gekeken naar bungalowhuisjes op campings. Vond het vrij prijzig allemaal, dus toen heb ik mijn plannen maar even laten rusten. Weet jij nog een leuk, niet al te duur adresje op Ibiza? Laat het me dan zeker even weten. Het moet wel iets zijn waar hondjes zijn toegestaan, wantĀ onze party-animal gaat natuurlijk mee!

Griekenland

vakantie-santoriniBron foto:Ā www.tui.nl/p/vakantie/spanje/ibiza

Jaren geleden ben ik naar Rhodos geweest en ook heb ik een weekje vakantie gevierd op Kreta. Verder heb ik eens een middagje rondgefietst op Kos. Was erg leuk allemaal. Ik houd echt van Griekse eilanden. Het eten, de zon, de sfeer. En vers sinaasappelsap smaakt daar zoveel beter dan hier. Ik zou graag nog eens een keertje een voet zetten op Santorini, Mykonos ofĀ Zakynthos. Lijken me super mooie eilanden. Ik zou het liefste in het voorjaar willen, want dan zijn de eilanden mooi groen en is de temperatuur nog aangenaam en niet stikheet.Ā Het kost je een uur of vier met het vliegtuig voor je er bent, dus voor Hermie is het niet zo geschikt. Hoe comfortabel zijn reistas ook is, vier uur vind ik wel echt aan de lange kant. Het lijkt me in ieder geval heel leuk om te overnachten in een bed-and-breakfast of een klein sfeervol hotelletje. Ik zit weleens opĀ www.elizawashere.nlĀ te neuzen en daar staan zoveel accommodaties op die mij aanspreken. Hopelijk komt het er nog eens van!

Zuid-Italiƫ

Positano-183423
Bron foto:Ā www.citalia.com

Ik zag op Youtube een tijdje geleden een reisvlog van Yara voorbijkomen. Ze huurde een autootje en crosste met haar vriend langs de Amalfikust. Ze bezocht onder andereĀ Sorrento, Positano, Ravello en PompeĆÆ. En ik moet zeggen, het zag er allemaal even geweldig uit. Het lijkt me heerlijk om hier ook eens naartoe te gaan. Nu heb ik begrepen dat deĀ Amalfikust behoorlijk toeristisch is, maar volgens mij heb je daar in het voor- of naseizoenĀ niet zoveel last van. De temperatuur lijkt me dan ook een stuk fijner. Ik weet niet of ik met onze eigen auto richting Zuid-ItaliĆ« zou gaan, want het is echt een behoorlijk eindje rijden. En ik wil graag zoveel mogelijk zien van dit Italiaanse gebied, dus dan is het zonde als je meerdere dagen aan reistijd kwijt bent. Vliegen lijkt me in dit geval een betere optie, om daarna met een huurauto verder te gaan. Yara heeft ook een hele leuke video gemaakt met allemaal tips voor deze streek, dus die video ga ik te zijner tijd zeker nog een keer goed bekijken. Na een vlucht vanĀ tweeĆ«nhalf sta je in Napels, dus Hermie zou meekunnen.

Sardiniƫ

sardinie-5Natuurlijk wil ik ook nog wel een keertje naar SardiniĆ«! Ik ben er inmiddels twee keer geweest, maar zou rustig nog een derde keer gaan. Of een vierde keer, kan mij het schelen. Het eiland is zo mooi, er zijn zoveel schitterende stranden en het is bovendien zo leuk om er rond te rijden. Prachtig! Het is niet ver vliegen en daarbij kun je er een stuk goedkoper overnachten dan op bijvoorbeeld Ibiza. En daarbij wil Jelm nog steeds heel graag een kloof bezoeken daar en dat is tijdens onze laatste vakantie naar SardiniĆ« helaas mislukt. Prima reden om nog eens naar dit heerlijkeĀ vakantieoord af te reizen. Wil je meer lezen over waarom ik verliefd ben op dit Italiaanse eiland? Lees dan deze blogpost nog even terug.

CuraƧao

Kleine Knip
Je moet tien uur inĀ krap vliegtuigstoeltje zitten, maar dan heb je ook wat. Ik vind CuraƧao fantastisch! In 2015 gingen Jelm en ik naar dit prachtige eiland en ook sliepen we een paar nachten op Aruba. Naar dat laatste eiland hoef ik niet per se nog een keer, want het was mij iets te Amerikaans en te massaal. CuraƧao daarentegen… Ik droom er echt van om er opnieuw naartoe te gaan. Jelm en ik hebben er zo genoten! Het is ontzettend leuk om een auto te huren en het hele eiland over te crossen. Doordat CuraƧao niet zo belachelijk groot is kun je veel van het eiland zien. Er zijn veel leuke restaurantjes en niet te vergeten ontelbaar veel prachtige kleine strandjes. En zo leuk dat je er gewoon Nederlands kunt praten. Heel bijzonder. Ik zou graag nog een keertje terug gaan en al mijn favoriete plekjes nog een keer bezoeken. Het lijkt me ontzettend leuk om hier een blogpost over te schrijven met mijn persoonlijke tips. Hermie kan uiteraard niet mee, dus dat vind ik wel even een puntje… Maar ik vind CuraƧao zo geweldig dat ik het er denk ik wel voor over ga hebben om een week zonder mijn hondenkind te zijn. Denk ik.

Zuid-Frankrijk

Hermie in zee met Jelm
De lekkerste croissantjes, uitzicht op zee, prachtige routes langs de kust en leuke badplaatsjes. Dat zijn de eerste dingenĀ die in me opkomenĀ als ik aan de CĆ“te d’Azur denk. Vorig jaar vertrokken Hermie, Jelm en ik naar het plaatsje Cavalaire-sur-Mer en daar hebben we geen spijt van gehad. We huurden toen een fijne bungalow met uitzicht op zee en dat beviel ons geweldig goed. We hadden een veranda voor ons huisje en wat was het heerlijk om daar ‘s ochtends in het zonnetje te ontbijten. Echt het ultieme vakantiegevoel. We hebben ons vermaakt in Saint-Tropez, bezochten Cannes en reden naar Monaco. En natuurlijk gingen we naar de zee. Er is zoveel te doen in die omgeving! Onze vakantie was alleen vrij kort, daarom zouden we hem graag nog een keertje overdoen. Net even iets relaxter. Het goede nieuws is dat we dat ook daadwerkelijk gaan doen! We hebben hetzelfde type bungalowĀ geboekt op dezelfde camping en daar gaan we in september een week vertoeven. Hermie gaat uiteraard mee. We hebben er zoveel zin aan!
Hermie op de camping
Tot zover mijn vakantiedromen van dit moment. Natuurlijk zijn er nog veel meer landen en steden waar ik graag een keer een kijkje zou nemen, maar dit zijn op het moment mijn meest realistische vakantieplannen. Het valt vast op dat het bijna allemaal reizen binnen Europa zijn. Dat klopt, want ik houd van Europa. šŸ™‚ Ik vind dat er nog zoveel te ontdekken valt in dit werelddeel dat ik op dit moment niet echt de behoefte voel om knetterver weg te gaan. Dat trekt me niet zo en heeft me eigenlijk ook nooit heel sterk getrokken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit een verre reis zal maken, want Jelm daarentegen heeft wel reisdromen waarvoor we lang in het vliegtuig moeten zitten (en waarbij Hermie dus niet mee kan, snif). Zo zou hij graag nog eens naar Peru gaan en ook wil hij al heel lang richting IndonesiĆ«. Dus wie weet lees je daar ooit ook nog wel een reisverslag over op de blog, want ik ga natuurlijk wel mee! šŸ™‚ En ach, als we toch ver weg gaan, doe mij dan maar een roadtrip door Amerika. šŸ˜‰

Vind jij het ook zo leuk om vakantieplannen te smeden? Van welke bestemmingen droom jij?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Debby
  17 augustus 2017 at 14:11

  Malaga is heel erg mooi! Vanuit daar kun je ook goed naar Gibraltar rijden voor de apenrots en het uitzicht! Het is toeristisch en moet je doorheen prikken maar het uitzicht is prachtig :).

  • Reply
   Truusje
   17 augustus 2017 at 14:16

   Klinkt goed, bedankt voor de tip! Ik hoop het eens met eigen ogen te kunnen aanschouwen. šŸ™‚

  Laat een berichtje achter