Wonen

Bakkerskast van Xenos stylen


Bakkerskasten vond ik al tijden ontzettend leuk, maar ik wist nooit waar ik zo’n kast in ons huis neer moest zetten. Dus ging ik niet tot koop over. Daarbij is Jelm geen fan van het fenomeen bakkerskast. Tot ik bedacht dat er best eentje in de slaapkamer kon staan, want die kamer telt maar weinig meubels. Een bed, een inbouwkast en twee nachtkastjes… En dat was het wel.

Ik kocht mijn bakkerskast bij Xenos en ging voor het model met vijf planken. Wel vond ik de kast er een beetje goedkoop uitzien. Wat niet verwonderlijk is, want hij was dan ook niet zo duur (€79,99). Ik vond dat vooral de lichte planken erg goedkoop oogden. Het leek mij mooier om de planken iets donkerder te maken, zodat de kast een iets luxere uitstraling zou krijgen. Althans, ik hoopte dat dat het effect zou zijn. Ik ging eerst aan de gang met houtlak, maar ik ontdekte al snel dat dit niet helemaal de kleur was die ik in gedachten had. In ons schuurtje had ik nog een potje donkere beits staan en dat bleek beter uit te pakken. Ik heb de planken van drie laagjes voorzien. Vond het om eerlijk te zijn best een vervelend klusje, dat beitsen. Maar het resultaat mag er zijn, want de kast ziet er nu heel anders uit!

Beits
Kast 1
Een bakkerskast is wel een meubelstuk dat een beetje styling behoeft. Als je je spullen er zonder aandacht in zet ziet het er gauw een beetje niksig uit, vind ik. Ikzelf koos ervoor om de kast te stylen met wat planten en verder wat persoonlijke spulletjes in niet al te drukke kleuren. Ik kocht een bananenplant voor bovenop de kast. Ik vind ‘t een erg tof exemplaar! Ik wilde de plant graag in een mandje hebben, maar dat bleek nog een behoorlijke zoektocht. Ik kwam maar nergens een leuk mandje tegen. Uiteindelijk vond ik er eentje bij een interieur- en cadeauwinkeltje in Leeuwarden (House of Colour). Voor de rest heb ik de kast gestyled met items die ik al in huis had.  Ik koos ervoor om de kast niet te vol te zetten en liet voldoende ruimte vrij op elke plank. Ik gebruikte veel wit en zwart en ging verder voor een touch of gold met een goudkleurige ananas waar je een kaarsje in kunt branden. Vind het zo’n geinig ding. Ik kocht ‘m een tijdje geleden in de uitverkoop bij de Blokker. Het hondje onderin de kast heb ik ooit eens van Jelm gekregen voor Valentijnsdag. Hij wist toen al dat ik graag een hond wilde en gaf me toen dit schattige pluchen exemplaar. Ik vond het zo lief! Hij lijkt ook echt op Hermie, behalve dat hij andere kleuren heeft.
Bakkerskast Xenos 11Bakkerskast Xenos 2
Bakkerskast Xenos 6
Bakkerskast Xenos 15Bakkerskast Xenos 8
Bakkerskast Xenos17
Xenos Bakkerskast 1Xenos Bakkerskast 5
Bakkerskast Xenos 12
Xenos Bakkerskast 6
Ik ben blij met het resultaat. Het maakt de witte wand in onze slaapkamer een stuk minder saai. Ik ga mijn best doen om de bananenplant zo goed mogelijk te verzorgen, ik hoop dat ‘t lukt. Grappig detail is wel dat Jelm de kast voor mij heeft opgehaald uit de Xenos, ook al was hij zelf dan geen fan van de aankoop, haha. Vond het lief dat hij alsnog bereid was om ermee te zeulen. 🙂 Nu de planken gebeitst zijn en de kast eenmaal staat is zijn mening trouwens wel bijgedraaid. ,,Ik vind het toch wel grappig”, gaf hij vanmorgen toe. Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht, want zo gaat het altijd bij ons. Als Jelm iets meteen mooi vindt zou ik me eerder achter de oren krabben, haha.

Wat vind jij van mijn nieuwe kastje?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Comments

 • Reply
  Rowan
  16 juni 2017 at 11:06

  Wat leuk dat je de kast hebt gebeitst, hij krijgt meteen een hele andere uitstraling. Ik vond ook dat je hem leuk hebt gestyled, juist met die persoonlijke dingetjes en die plant is echt prachtig!

  • Reply
   Truusje
   16 juni 2017 at 22:14

   Dankjewel! Ik ben ook erg blij met de plant. Hopelijk blijft hij lang mooi, ik ga mijn best doen.

 • Reply
  Guus Rauwerda
  1 juli 2017 at 22:04

  Goed gelukt

 • Laat een berichtje achter