Wonen

Eindelijk gevonden: ananasbloemen


Ooit kwam ik op Pinterest een plaatje tegen van de meest geniale ‘bloemen’ ooit. Ik zag een stevige stengel met daarop een dapper roze ananasje. Zo super tof én cute. Ik wilde ze ook. Acuut. Van acuut was uiteindelijk geen sprake -verre van zelfs- want ik spotte dat plaatje in 2014 en zag sindsdien nooit meer ergens een ananasbloem. Althans, niet in het echt. Niet bij de bloemist, niet in het tuincentrum, niet op de markt. Niet één, gewoon nooit, nergens.
Ananasbloem 3
Tot vorige week. Ik struinde door de Intratuin en had zin om wat mooie bloemen te kopen. Ik liep langs alle emmers en keek naar zonnebloemen, gerbera’s, eucalyptustakken en pioenrozen. Ergens in een emmer onderaan zag mijn oog opeens iets wat verdacht veel op een roze ananasje leek. Ik snelde eropaf. Het zou toch niet? Het leek wel plastic, dit kon niet echt zijn. Ik frummelde wat aan de stekelige blaadjes en concludeerde dat die anders toch wel verrekte echt aanvoelden. En er zat bovendien water in de emmer… Ja, het waren echte ananasbloemen! Eindelijk! Yes! Na al die jaren! Waar je al niet blij van kunt worden hè? Ik kocht er meteen twee. 🙂 Of ze duur waren? Volgens mij iets van €2,25 per stuk. Viel mij reuze mee, ik had verwacht dat je meer moest neertellen voor zo’n bijzonder exemplaar.

De bloemist in de Intratuin vertelde me dat ananasbloemen heel sterk zijn en dat je er dus een behoorlijke tijd plezier van kunt hebben. Nu ik toch bezig was besloot ik om ook een nieuw ananasplantje mee te nemen, want mijn vorige had helaas het loodje gelegd.

Ik rekende af en legde mijn tropische aanwinsten tevreden in het krat voorop mijn fiets. Opgewekt fietste ik richting huis. Daar aangekomen parkeerde ik mijn ananasbloemen in een Mason Jar met water. Ik vind het zo leuk staan!

Toch heb ik er niet zolang van kunnen genieten als ik gehoopt had. Na amper een week is één ananasje spontaan geknakt. Hij hangt nu treurig naar beneden… Super jammer. Gelukkig hebben we de foto’s nog. 😉
Ananasbloem 8
Anansbloem 9
Ananasplant 2
Ananasbloem 13
Ananasbloem 12
Ananasplant 6
Prachtige bloemen toch? Ik vind ze zo bijzonder en lekker vrolijk. Wat vind jij? Ik ga heel misschien nog even terug naar de Intratuin om te vragen hoe het kan dat mijn ananasje zo snel de pijp uit is gegaan. Wie weet krijg ik wel een nieuwe, zou toch leuk zijn. Hopelijk houdt de ananasplant het wat langer uit, ik ben benieuwd. 🙂 Kende jij ananasbloemen al?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Comments

 • Reply
  GroeneVingers
  15 augustus 2018 at 14:34

  Ik ben een beetje laat, zie ik, met mijn commentaar, maar wellicht heb je er nog iets aan. Wist je dat je van een ananas, die je bij de Albert Heijn of Lidl kunt kopen, ook gewoon je eigen ananasplant kunt laten groeien? Het is erg eenvoudig en je haalt er meer plezier uit als wanneer je m kant en klaar in de winkel koopt. Je kunt achteraf ook kiezen of je ze in alleen water of in de grond wil zetten. In de grond heb je meer kans op n ananas. Na een kleine 3 jaar of zo groeit er dan weer een ananas uit en kun je de cyclus opnieuw starten. Voordeel van ananas op water is dat je nooit bang hoeft te zijn dat ie te weinig water heeft, haha.

  • Reply
   Truusje
   15 augustus 2018 at 16:44

   Wat grappig, dat wist ik niet!

 • Reply
  M. Prins
  11 mei 2023 at 19:05

  Een beetje late reactie, maar ik heb inderdaad ananasplantjes die de winter hebben overleefd en zich hebben vermenigvuldigd!
  Ben er super blij mee want het is echt genieten wanneer ze bloeien.
  Ik ben er gek op.

 • Laat een berichtje achter