Wonen

Review | Een foto op hout


Of ik een foto op hout wilde ontvangen en daarover een review wilde schrijven. Dat stond er in een mailtje dat ik een tijdje terug ontving. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo’n persoon ben met een hele fotowand in huis. Ik heb zelfs nagenoeg geen enkele foto in m’n huis staan of hangen. Maar een foto op hout maakte me wel nieuwsgierig. Hoe zou dat eruit zien? Ik wist eigenlijk niet eens dat ‘t bestond. Het is in ieder geval weer eens wat anders dan op canvas. Hout is wat stoerder stelde ik me zo voor. Het leek me wel wat.

Het bedrijf dat deze fotoservice biedt heet FotoOpHout.nl en is een dochteronderneming van Fotocadeau.nl. Ze drukken foto’s op verschillende soorten hout. Zo kun je kiezen uit vurenhout, steigerhout, ayoushout en multiplex. Je kunt zelf het formaat bepalen en of je een horizontaal of verticaal eindresultaat wilt. Daarnaast kun je kiezen voor een kleurenfoto of juist een foto in het zwart-wit. Sepia kan ook.

Ik wist direct dat ik voor zwart-wit wilde gaan. Dat vind ik zelf het meest eigentijds en past het beste in mijn interieur. Wel heb ik heel lang getwijfeld over de foto zelf. Welke zou ik kiezen? Ik wist alleen zeker dat ik mijn lieve hondenkind erop wilde hebben. Ik wilde eerst voor een foto gaan waarop Hermie nog een pup is. Zo lief. Maar een foto van Hermie in het bos leek me ook wel heel leuk. En ik heb nogal wat foto’s van Hermie in de natuur, check mijn Instagram maar eens. 😉 Je kunt trouwens ook een foto vanaf je Instagrampagina uploaden op de site van FotoOpHout, maar ikzelf heb daar uiteindelijk toch niet voor gekozen. Ik was bang dat de kwaliteit van de foto niet hoog genoeg zou zijn. Ik mocht namelijk best wel een groot formaat bestellen en het leek me zonde als het heel korrelig zou worden. Waarschijnlijk valt dit reuze mee, anders werd deze optie vast niet aangeboden. Toch heb ik voor de zekerheid het gokje niet gewaagd.

Uiteindelijk besloot ik voor een mooie vakantiefoto te gaan met mijn beide mannen erop; Hermie en Jelm samen aan de kust in Zuid-Frankrijk. Ik heb prachtige herinneringen aan die vakantie, dus een houten paneel met zo’n foto erop verveelt me vast niet snel, was mijn gedachte.

Ik besloot voor een horizontaal paneel te gaan, aangezien de foto ook horizontaal genomen is. Ik bleef bij mijn zwart-wit keuze en klikte ook de optie ‘whitewash’ aan. Hierdoor zou de foto scherper worden op het hout.

Ik was super benieuwd naar het eindresultaat. Lang hoefde ik niet te wachten, want drie dagen later werd mijn foto bezorgd. Nieuwsgierig maakte ik het karton open onder toeziend oog van Jelm en Hermie, die al net zo nieuwsgierig waren. Eerste reactie? Mooi! Heel mooi! Hoewel ik dus niet zo van foto’s in huis houd vind ik dit oprecht heel tof. Waarom? Omdat ik het hout er net even een andere twist aan vind geven. Aparter, stoerder. En ik vind het zwart-wit-effect prachtig en tijdloos. En de foto komt er heel mooi op uit. Ook vind ik het leuk dat het paneel uit meerdere plankjes bestaat, waardoor je direct kunt zien dat de foto niet op ‘gewoon’  canvas is afgedrukt. Ik ben er echt heel blij mee. Mijn foto is trouwens 60 x 40 cm groot en is afgedrukt op vurenhout.

Ik heb de foto prominent in onze woonkamer gezet. Ik ben niet van plan om ‘m op te hangen aan de muur, want ik vind het juist heel erg leuk om ‘m op een kastje te zetten. Ik stylde het geheel met verse bloemen, m’n pannenkoekenplant en wat vintage olifantjes die ik vorige week op de kop tikte. Ik vind het een leuk hoekje geworden zo, ik word er blij van. 🙂 De foto blijft dus eerst lekker een tijdje in de woonkamer staan. Misschien dat ik hem later in onze slaapkamer zet, want daar is het tot op heden nog steeds kaal en ik denk dat de foto daar ook heel mooi tot z’n recht komt.

Foto op hout 4
Foto op hout 1

Foto op hout 5
Foto op hout 2
Foto op hout 7
Foto op hout 11
Foto op hout 14Foto op hout 13 Foto op hout 15
Ik heb voor mijn foto niet hoeven betalen, maar mijn exemplaar kost normaal gesproken  €60,95. Je kunt al een foto voor € 21,95 laten afdrukken, dan heb je er eentje van 20 x 20. Ikzelf denk dat zo’n foto ook heel leuk is om weg te geven als cadeau. Mijn foto heeft al menig complimentje ontvangen, dus ik denk dat je veel mensen wel blij kunt maken met zo’n uniek fotopaneel.

Wat vind jij ervan?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter