Wonen

Wooninspiratie | Dromen over de slaapkamer


Een tijdje geleden las ik een hele leuke blogpost van Shifra Jumelet, van www.acupoflife. Ze had haar slaapkamer een make-over gegeven en ik vond het resultaat erg mooi geworden. Mijn eigen slaapkamer is al sinds we hier wonen vrij saai. Hij is licht en wit. Helemaal volgens de Scandinavische trend, maar ook doodsaai. Er zit weinig sjeu aan, maar dat vond ik altijd wel prima. Tot ik dus zag wat voor moois Shifra ervan had gemaakt. Opeens vond ik dat onze slaapkamer ook hoognodig een upgrade nodig had. Ik wil ook zo’n mooie slaapkamer, net als Shifra! Wat mij betreft gaat dat in 2017 gebeuren. Maar wat ik precies wil, daar ben ik nog niet over uit. Ik heb al wel meerdere ideeën. Vandaag deel ik mijn inspiratie met jullie.

Maar voor ik die mooie beelden deel, zal ik eerst de huidige situatie even tonen; wit, witter, witst. 😉
slaapkamer-collage-1 slaapkamer-collage-2
Op zich prima, maar ik vind het wel erg saai. De koperen tafeltjes die als nachtkastjes dienst doen vind ik nog wel steeds heel leuk. Die blijven sowieso. Maar verder mag er wel het een en ander veranderen. Klaar voor een lading mooie beelden? Komen ze!

Dromen mag

img_0874-3-550x825
Ik vind de lijstjes die boven het bed hangen erg leuk. Ik overweeg om ook zoiets op te hangen. Ook vind ik kleur op de muur erg mooi. Ik denk dat ik mijn eigen muur wit houd, maar zo’n kleur is ook mijn smaak. Rustig, maar toch iets minder saai. En dat lampje, daar ben ik sowieso fan van!
Bron: http://www.avenuelifestyle.com/project-h-bedroom-reveal-before-after/

slaapkamer-kerst3-tanja-van-hoogdalem
Zo’n snoer met schattige lichtjes vind ik super tof. En ik houd van de hoeveelheid kussens. Van Jelm hoeven die kussentoestanden niet zo, maar ik vind het prachtig staan!
Bron: http://www.tanjavanhoogdalem.nl/a-merry-christmas-and-a-happy-everything/
slaapkamer-styling-tanja-van-hoogdalem
Dezelfde slaapkamer, maar net even anders. Alles vormt één geheel, zonder dat het saai wordt. En alweer bungelt er een leuk lampje aan de muur. 🙂
Bron: http://www.tanjavanhoogdalem.nl/een-kijkje-in-de-slaapkamer/
slaapkamer-ineke

Naar zoiets neig ik nog het meeste. Deze foto’s zijn afkomstig van het Instagramaccount Merkwaardig, gerund door Ineke. Zij maakte van een simpel stuk hout een mooi hoofdbord. Ik houd niet zo van die hele grote hoofdborden die je vaak bij boxsprings ziet, maar dit vind ik wel heel leuk. Cute ook met dat Ikea-lampje erbij. Ik vind het helemaal leuk.
Bron: https://www.instagram.com/merkwaardig/

a777682a4a8d76422e9ce5ce27035afc
Wat me ook tof lijkt is om een hele grote vintage landkaart boven het bed te hangen. Ben je in een keer klaar, weg saaiheid. Ik heb alleen tot op heden nog geen mooie vintage landkaart gespot. En wat ik trouwens wel een nadeel vind aan vintage is mufheid. Ik wil geen gigantische muffe kaart boven mijn snufferd als ik lig te slapen. 😉 En Jelm wordt denk ik al acuut allergisch als ik ‘t hem alleen nog maar voorstel. 😉
Bron: http://stylecaster.com/master-bedroom-decorating-ideas/
291856270028faac928d450066bfc1dd
Hoewel ik wit heel fris vind staan, vind ik zwart stiekem ook heel mooi. Wie weet kies ik daar ooit nog eens voor. Super chique!
Bron: http://www.thestylebox.nl/zwarte-muur-de-slaapkamer/
dsc_2086
Op de blog www.remadewithlove.nl spotte ik deze foto. Ik vind het dekbed met de veren zo mooi! Hij blijkt van Marjolein Bastin te zijn. Had nooit verwacht dat ik nog eens op het werk van Marjolein Bastin zou vallen, maar het is blijkbaar zo.
Bron: http://www.remadewithlove.nl/slaapkamer-inrichten-met-een-beter-bed/
ixnhm005_interior_photo_kopie_
Wat ik trouwens ook heel gaaf vind zijn de muurdecoraties van Ixxi. Hoe leuk is deze flamingo? Zou ik ook wel gaaf vinden voor op onze doodsaaie witte wand.

Ik weet nog niet wat ik zal kiezen, maar ik ga sowieso onze slaapkamer een upgrade geven. Als het af is deel ik het resultaat uiteraard op mijn blog. Welke style vind jij het leukste?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Piritta
  5 januari 2017 at 23:00

  Die met die kussens! Heeft een chique uitstraling, als in een hotel. Verder kun je de muur inderdaad opleuken met zo’n lichtsnoer, die lampjes, superleuk! Tafeltjes houden, die kleur kun je terug laten komen in accenten op de vloer of ja, in de kussens . Succes!

 • Reply
  Truusje
  5 januari 2017 at 23:07

  Thanks, gaat helemaal goed komen. Ben zelf heel benieuwd naar het eindresultaat. 🙂

 • Laat een berichtje achter