Vandaag deel ik weer een recept in het kader van de Heinz Favourite Foodie Challenge waar ik deel van uitmaak. De opdracht luidde dit keer: maak een pastagerecht waar de kids van zullen smullen. Dat vond ik best even een lastige. Want wat vinden kinderen eigenlijk precies lekker? Als ik terugdenk aan mijn eigen kindertijd was het vrij simpel. Ik lustte praktisch alles wel. Maar ik weet dat er veel kinderen rondlopen die niet zulke gemakkelijke eters zijn, met name als het op groente aankomt. Daarom heb ik gekozen voor een wat zoetere groente; pompoen!
Ik sneed de pompoen in blokjes en roosterde het met wat knoflook, rozemarijn en zeezout erover in de oven. Smaakt echt heerlijk bij pasta. En ‘t is niet alleen geschikt voor kinderen kan ik verklappen, want dit recept viel ook erg goed bij mezelf en bij Jelm in de smaak.
Ik word gesponsord door Heinz
Ingrediënten
voor 4 personen
300 gram (volkoren)spaghetti
1 pot Heinz Seriously Good Bolognese saus
1 oranje pompoen
1 ui
een paar takjes verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
25 ml olijfolie
200 gram gerookte spekjes
een blokje Parmezaanse kaas (optioneel)
peper en zout
Wat moet je doen:
- Was de pompoen onder de kraan en droog ‘m af. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de draderige binnenkant en de pitten met behulp van een lepel.
- Snijd de pompoen daarna in parten en vervolgens in blokjes. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de pompoenblokjes daarop.
- Doe de olijfolie in een kopje. Pers de teentjes knoflook uit en roer dit door de olie. Giet de knoflookolie over de pompoen.
- Haal de naaldjes van een paar takjes rozemarijn en strooi dit over de pompoen. Breng op smaak met wat peper en een beetje zout.
- Schuif de pompoen voor 25 minuten de oven in. Schep eventueel halverwege even om.
- Kook het water voor de spaghetti. Kook de pasta vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui eventjes aan.
- Gooi daarna de Heinz Seriously Good Bolognese saus erbij en verwarm dit op een laag vuur.
- Bak intussen in een koekenpan de spekjes uit. Extra boter of olie toevoegen is niet nodig. Laat de spekjes daarna eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Giet de spaghetti af en schep dit in de hapjespan met de saus. Schep voorzichtig door elkaar.
- Doe de pompoenblokjes erbij en schep ze door de pasta en de saus. Verdeel tot slot de uitgebakken spekjes erover.
Serveer met eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.
Wat mij betreft is dit pastarecept echt ultiem comfortfood voor tijdens de herfst. Niet moeilijk om te maken, maar oh zo lekker door die geroosterde pompoen. In de zomer staat mijn hoofd niet zo naar pompoen, maar in de herfst hoort het er helemaal bij vind ik. Erg lekker en gezond ook nog. 🙂
Wat denk jij van deze pasta? Mocht je dit recept willen onthouden pin het dan op Pinterest. 🙂
No Comments