De zomer komt eraan, dus in plaats van aan stamppotjes begin ik weer vaker aan salades te denken. Op 24Kitchen kwam ik laatst een recept tegen waar ik direct honger van kreeg. Ik zag Rudolph een pastasalade maken met Griekse smaken. Rode ui, komkommer, olijven, feta….mmm! Van een bosje verse peterselie, wat knoflook en een flinke scheut olijfolie draaide hij in een mum van tijd een lekkere dressing in elkaar. Het zag er zo goed uit dat deze pastasalade meteen op mijn ‘kook-lijstje’ belandde.
Inmiddels heb ik ‘m gemaakt en ik moet zeggen, hij is net zo lekker als ik dacht. Dit recept van Rudolph verdient dan ook zeker een plaatsje op de blog, dus vandaag deel ik ‘m. 🙂
Ingrediënten
voor een grote kom pastasalade, ruim voldoende voor 4 personen
250 gram cherrytomaatjes
3 takjes tijm
olijfolie om in te bakken
300Â gram (volkoren)Â fusilli
1 teentje knoflook
1Â rode ui
1 bos bladpeterselie
een royale scheut olijfolie extra vierge
1Â komkommer
1 potje groene olijven
200 gram feta
1Â citroen
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaatjes en halveer ze. Doe ze in een ovenschaaltje en besprenkel ze met wat olijfolie. Ris de blaadjes tijm van de takjes en verdeel dit over de tomaatjes. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Pof de tomaatjes tien minuten in de oven.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
- Snijd de steeltjes van de peterselie en stop de blaadjes in het hakmolentje van de staafmixer. Hak een teentje knoflook grof en gooi dit erbij, samen met een flinke scheut olijfolie extra vierge. Draai er een mooie dressing van, een beetje zoals pesto.
- Snijd de komkommer in blokjes en de ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.
- Giet de pasta af en houd de pasta in een zeef kort onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
- Doe de pasta in een grote kom. Schep de gepofte tomaatjes erbij, inclusief het vocht.
- Doe ook de peterselie-olie, de komkommer, de ui en de olijven erbij. Schep goed door elkaar.
- Voeg naar smaak wat citroensap toe en breng verder op smaak met peper en een beetje zout. Schep alles goed door elkaar.
- Verkruimel de feta en verdeel dit over de pastasalade.
Op Instastories gaf ik alvast een preview van dit recept en vroeg ik ‘houd jij ook zo van pastasalades?’ Ruim 90 procent zei ja, dus ik ben duidelijk niet de enige die gek is op zulke salades, haha. Deze is sowieso echt een aanrader en ga ik deze zomer nog veel vaker maken.
Wil je dit recept goed kunnen onthouden, pin ‘m dan vooral op Pinterest. Eet smakelijk alvast!
2 Comments
Mevrouw Marloes
4 mei 2019 at 22:24Oeh, heerlijk! Deze ga ik komende week eens maken. Heb nog feta over van couscoussalade.
Truusje
5 mei 2019 at 10:55Wat goed dat jij ook aan restjes opmaken doet, ben ik ook erg van. Ben benieuwd wat je van de salade vindt!