Persoonlijk

Favorieten van de laatste tijd


Ik deel vandaag weer een aantal favorieten met je! Mijn laatste favorieten-blogpost stamt uit maart, dus hoog tijd voor een update. Net zoals de vorige keer zit er weer van alles tussen. Food, film, tv, leuke spulletjes; het komt allemaal voorbij. Nieuwsgierig naar mijn aanraders? Lees dan verder.

Vega vlees


Sinds ik twee jaar geleden heb meegedaan aan de Week Zonder Vlees ben ik regelmatig bij het schap van de vleesvervangers te vinden. Het lokte me vroeger nooit zo aan, maar ik moet zeggen dat ik ernaast zat. Er is tegenwoordig zoveel keus en er zitten echt lekkere opties bij. Ik heb al meerdere vega kaasburgers geprobeerd en tot op heden vind ik die van Valess de lekkerste. Volgens mijn zusje moeten de kaasburgers van de Lidl ook heel goed zijn trouwens, die ga ik binnenkort eens proberen. De vegetarische groenteburger van Albert Heijn viel me ook niet tegen. En ook heel fijn, deze vega groenteburgers zijn niet duur. 🙂

Zone Blanche


Dat deze Frans-Belgische Netflix-serie een plek in dit lijstje heeft veroverd zal je vast niet verbazen. In deze blogpost schreef ik al uitgebreid over deze geslaagde serie, die zich afspeelt in een mysterieus woud. Verwacht prachtige beelden, spanning en een subtiel vleugje humor. Echt een aanrader om te gaan kijken!

Chateau Meiland


Een andere kijk-favoriet is van een heel ander genre. Ik heb de afgelopen tijd ontzettend genoten van de SBS6-serie Chateau Meiland. Ik kijk werkelijk nooit naar deze zender, maar voor dit programma maak ik graag een uitzondering. In deze serie wordt de familie Meiland gevolgd tijdens hun emigratie naar Frankrijk. Ze hebben een oeroud vervallen kasteel gekocht en knappen dit helemaal op. Twaalf jaar geleden was dit bijzondere gezin ook al op tv te bewonderen, toen vertrokken ze eveneens naar Frankrijk en waren ze te zien in het programma ‘Ik vertrek’. De familie Meiland moppert en vloekt erop los, maar ondertussen fiksen ze alles. Heerlijk om naar te kijken. Ik heb echt bewondering voor deze mensen. Gelukkig komt er binnenkort een tweede seizoen!

Sleutelhanger uit het Zwarte Woud


Staat er nu serieus een sleutelhanger in dit lijstje? Ja, dat zie je goed. Een super simpel voorwerp, maar ik word er gewoon elke keer weer blij van. Ik kocht dit leuke houten hondje in het Zwarte Woud en had toen ook nog echt een sleutelhanger nodig. Een nuttig souvenir dus. Ik heb ‘m aan m’n huissleutel gehangen en die ben ik sindsdien een stuk minder vaak kwijt. Elke keer als ik het hondje in m’n handen heb denk ik terug aan die heerlijke mini-vakantie in het Zwarte Woud. En daar word ik dus zo blij van. Hopelijk gaan we snel weer eens!

Kettinkjes van My Jewellery


Ik ontving van My Jewellery een mailtje met de vraag of ik wat items wilde uitkiezen. Dat wilde ik zeker wel, want ik was toevallig nog op zoek naar een leuk halskettinkje met muntjes eraan. Het bleek nog lastig kiezen, want op de site van My Jewellery zag ik de wereld aan leuke kettinkjes met muntjes. Ik koos uiteindelijk voor deze en deze en koos ook voor een heel leuk initiaal-kettinkje, met de J van Jelm. 🙂 Allemaal goudkleurig uiteraard, want ik ben al jaren team goud. Verder bestelde ik de bff-ketting, die bestaat uit twee mooie fijne kettinkjes. Ik koos voor de variant met sterretjes. Je kunt er natuurlijk eentje weggeven, maar ik draag ze gewoon lekker zelf als setje. Ik ben er helemaal blij mee.

Hermie en Moos vereeuwigd


Maar het meest blij ben ik toch wel met deze bijzondere tekeningen van Hermie en Moos. Ik heb ze laten vereeuwigen door de mega getalenteerde Petra, die ik al een tijdlang volg op Instagram. Ik ga binnenkort een aparte blogpost wijden aan deze prachtige tekeningen. Ik vind ze zo mooi en bijzonder! Wil je alvast meer weten over Petra en haar werk, neem dan een kijkje op haar website; Studio Bereguod.

Tot zover mijn lievelingsitems van dit moment. Wat is er bij jou favoriet op het moment?

* Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen. 


Dit vind je denk ik ook leuk:

8 Comments

  • Reply
    Audrey
    23 augustus 2019 at 13:38

    Supertof allemaal! Die tekeningen zijn echt prachtig!

    • Reply
      Truusje
      23 augustus 2019 at 14:11

      Ja gaaf hè? Ik ben er echt ontzettend blij mee! Officieel zijn ze van mijn vriend, want ik heb ze aan hem voor zijn verjaardag gegeven. Maar ze zijn bij mij ook mega favoriet!

  • Reply
    Marjoleine
    23 augustus 2019 at 19:55

    Wat een super mooie tekeningen! Ik weet niet of het aan mij ligt, maar als ik op de link klik van degene die het getekend heeft (ik wil ook! haha) staat er dat de website niet veilig is misschien gegevens probeert te stelen.. Je sleutelhanger is ook echt geweldig!

    • Reply
      Truusje
      24 augustus 2019 at 09:51

      Ja, ik zag het, die site werkt helaas niet. Heb nu haar Etsy shop gelinkt. Als je je huisdier wilt laten tekenen kun je via Instagram zo contact met haar opnemen, ze vertelt je er graag meer over.

  • Reply
    Darina
    23 augustus 2019 at 21:13

    Wat een mooie favorieten. Ik vind vooral de tekeningen heel mooi.

    • Reply
      Truusje
      24 augustus 2019 at 09:51

      Ja mooi hè? Zo gedetailleerd getekend, ze lijken precies!

  • Reply
    Ilona Wielinga
    24 augustus 2019 at 07:51

    Wat een heerlijk lijstje. En die illustraties van je hondjes zijn echt onwijs leuk!

  • Reply
    Suzanne
    30 september 2019 at 09:45

    Wat een prachtige tekeningen!

  • Laat een berichtje achter