Ik heb weer een lekker receptje voor je! De eerste sinds mijn vakantie naar Frankrijk. Heb het foodbloggen wel gemist hoor, ook al was ik maar korte tijd weg. Toch was ik ook tijdens mijn vakantie nog met foodfotografie bezig in mijn hoofd, want ik scoorde bij een brocante wat nieuwe props. Kan ik nou zo blij van worden. Heb er zin in om daar de komende tijd lekker mee om te rommelen en mijn nieuwe aanwinsten te gebruiken tijdens volgende shoots. Maar genoeg over props, terug naar het receptje van vandaag.
Ik heb vandaag een pizza van naanbrood voor je. Rijkelijk belegd met courgette, spinazie, romige brie en gekarameliseerde rode uien. Lekker hoor. Ik zag dit receptje op YouTube voorbijkomen bij tijdens het kookprogramma ‘Wat eten we vandaag’ van Jumbo. Eerlijk toegeven, ik kijk vooral vanwege Jet van Nieuwkerk, die het geheel aan elkaar praat. De receptjes vind ik vaak erg simpel, maar zij doet het zo leuk.
Ondanks dat ik veel receptjes een beetje aan de suffe kant vind zat er onlangs toch wel echt iets bij waarvan ik wel meteen dacht; yes, dat wil ik proberen. Deze pizza’s van naanbrood dus. Heel erg lekker om te eten tijdens de lunch! Wil je ze ook maken? Hierbij het recept voor vier stuks.
Ingrediënten
voor vier naanbrood pizza’s
4 naanbroden
400 gram verse spinazie
4 rode uien
1 courgette
180 gram brie
250 gram ricotta
4 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels honing
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken.
- Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 10 minuutjes op laag vuur.
- Snijd of schaaf ondertussen de courgette in dunne schijfjes. Snijd de brie in dunne plakjes.
- Doe de spinazie in een vergiet en duw er met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
- Zet een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop. Leg de naanbroodjes op de bakplaat en bestrijk ze met de ricotta.
- Verdeel de uitgelekte spinazie erover. Leg de courgette dakpansgewijs op het naanbrood. Verdeel er de brie over.
- Bak de pizza’s gedurende 15 à 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. Als het naanbrood goudbruin is en de brie gesmolten is het klaar.
- Blus de uien af met de balsamicoazijn en laat een paar minuutjes inkoken. Roer de honing erdoor en laat afkoelen.
- Haal de pizza’s uit de oven. Verdeel er de gekarameliseerde ui over en bestrooi met peper.
Gesmolten brie met gekarameliseerde uien, kan het beter? Volgens mij niet. En ook nog lekker wat verse groente erbij, ik houd ervan. En super makkelijk om te maken natuurlijk omdat de naanbroodjes al kant en klaar zijn. Scheelt weer zelf een deegje maken en vieze handen. Ik gebruikte kant-en-klaar naanbrood van Patak’s, maar je kunt natuurlijk ook een huismerk kopen.
Wat denk jij van deze pizza’s van naanbrood? Ga je ze ook eens proberen?
2 Comments
Audrey
19 juli 2020 at 09:12Ziet er goed uit! Ik gebruik vaak pitabroodjes ald puzzabodem, maar aan naan had ik nog niet gedacht.
Truusje
19 juli 2020 at 18:22Ah, pitabroodjes is ook een goed idee. Dat heb ik nog nooit gedaan. Turks brood is ook een aanrader!