Toen mijn vriend en ik anderhalf jaar geleden ons eerste eigen huis kregen was er voor mij één ding meteen duidelijk. Ik wilde geen gaskookplaat met een los lullig oventje, ik wilde een fornuis! Ik heb er een keukenkastje voor moeten opofferen en ik verwachtte wat weerstand van mijn vader (hij moest tenslotte de klus klaren), maar hij legde mij geen strobreed in de weg. Mijn fornuis kwam er en van die beslissing heb ik nog geen dag spijt gehad. Mijn geliefde oventje staat meerdere keren per week te gloeien. Voor cakes, koekjes en andere zoetigheden, maar ook voor het avondeten zet ik graag mijn oven in. Kipspiesjes zijn favoriet hier. Ook aardappeltjes uit de oven vind ik heel erg lekker. Vandaag laat ik je zien hoe ik die altijd klaarmaak.
Ingredienten:
500 gram krielaardappeltjes (voor twee personen)
25 ml olijfolie
2 tenen knoflook
rozemarijn (ik gebruik meestal gedroogde)
verse tijm
zeezout
Wat moet je doen:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aardappeltjes onder de kraan en maak ze goed droog met een schone theedoek. Laat de schil lekker zitten en halveer ze.
3. Bekleed een ovenschaal met een stukje bakpapier op de bodem. Schenk de olijfolie in een glaasje. Pers hier twee tenen knoflook boven uit en roer goed door.
4. Leg de aardappeltjes in de ovenschaal. Giet de knoflookolie erover. Rits flink wat tijm van meerdere takjes en verdeel dit over de aardappeltjes. Strooi er ook wat rozemarijn en zeezout over.
5. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven. Als je aardappeltjes goudbruin zijn zijn ze klaar.
Met deze aardappeltjes kun je heel veel kanten op. Ikzelf combineer ze graag met een lekker stukje kip of een runderburger. Wat ik er ook erg lekker bij vind smaken zijn Merquez worstjes. Dit zijn vrij sterk gekruide worstjes. De slager bij mij in de buurt maakt ze van lamsvlees. Vrij duur, maar absoluut de moeite van het proberen waard. Vergeet ook de groente niet. Smakelijk eten!
No Comments