DIY

Feestelijke kandelaars maken | DIY


De laatste middag voor kerst heb ik me vermaakt met lekker een beetje creatief rommelen. Heel erg leuk vind ik dat. Ik maakte feestelijke kandelaars. Wat je ervoor nodig hebt? Niet zoveel. Een paar glazen flessen, kaarsen, wat goudkleurige kettinkjes en wat tangetjes. In de glazen flessen heeft appelsap gezeten, de gouden kettinkjes kocht ik voor een paar euro bij de doe-het-zelf-zaak. Heel erg simpel, maar leuk om te doen en met een geinig resultaat. 🙂

Wat heb je nodig:

voor twee kandelaars

2 glazen flessen
wat stukjes ketting (ik gebruikte ongeveer 1,5 meter)
een knijptang & een nijptang
twee kleine stompkaarsen (ik kocht de mijne bij Hema)
een schilmesje

Wat moet je doen:

Knip een stukje ketting af en hang het om de hals van de fles. Met een tangetje kun je de opengeknipte uiteindes van de kettinkjes makkelijk in elkaar drukken. Knip nog wat stukjes ketting af en bevestig die aan het eerste stuk ketting. Doe dit lekker een beetje speels. Ik vond het leuk om verschillende soorten kettinkjes te gebruiken.

De kans is groot dat je geen kaars kunt vinden die precies in de opening van de fles past. Dit kun je makkelijk oplossen door wat van de onderkant van de kaars af te schaven met een schilmesje. Druk de kaars in de fles en klaar is je kandelaar.Heel simpel, maar zeker een leuk klusje om te maken. In het nieuwe jaar wil ik vaker een DIY gaan plaatsen op de blog, want ik vind het zo leuk om te doen.

Houd jij er ook van om creatief bezig te zijn? En wat vind je van deze DIY?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter