DIY

Zelf een boeket samenstellen


Doe jij dat weleens, zelf een boeket samenstellen? Ik niet vaak en dat terwijl ik het wel heel leuk vind om te doen. Gisteren besloot ik daarom naar de Intratuin te rijden en op zoek te gaan naar mooie bloemen voor een herfstig boeket. Ik zag rode besjes voor me, eucalyptus en van die mooie grote dahlia’s in een herfstige oranje tint. Leek me helemaal leuk. Maar zoals dat vaak gaat als je precies weet waar je naar op zoek bent, dan is het er niet. Ik fietste door naar de bloemist bij mij om de hoek, maar ook daar was geen dahlia te bekennen. ,,Het seizoen van de dahlia is een beetje voorbij”, zei het meisje van de winkel. Daar denk ik dan zo gauw weer niet aan, maar net als met groente heb je met bloemen natuurlijk ook te maken met seizoenen. Het is nu meer het seizoen om bloembollen te planten in je tuin. Dat wist ik dan weer wel.

Bloemen kiezen

Gelukkig hadden ze genoeg andere bloemen, dus ik heb alsnog een mooi boeket kunnen samenstellen. Ik besloot oranje als hoofdkleur te nemen, toch een beetje herfst. In plaats van de dahlia als eye-catcher nam ik een hortensia mee. Ook een mooie en opvallende bloem vind ik.

Verder koos ik onder andere voor een witte roos, een witte lisianthus, een oranje gerbera en een kangaroepootje. Wat een grappige naam hè? Had ik nog nooit van gehoord, maar zo leer je tekens weer wat bij. 🙂 De stelen sneed ik schuin af en ik verwijderde wat van de onderste bladeren, want als die in het water hangen blijven je bloemen minder lang goed.
Een simpel boeket, maar daar houd ik van. Hij staat hier mooi op het dressoir. Ik vind het altijd leuk om bloemen in huis te hebben, maar een zelf samengesteld boeket heeft net iets extra’s vind ik. 🙂

Wat is jouw favoriete bloem? En vind jij het ook leuk om zelf een boeketje samen te stellen of laat je dat liever aan de bloemist over?

Deze blogpost bevat gesponsorde links. 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

5 Comments

 • Reply
  Darina
  11 november 2019 at 15:47

  Leuk om zelf eens een boeket samen te stellen, ik doe dat eigenlijk nooit. Goed idee! Ik hou van gerbera’s en rozen.

  • Reply
   Truusje
   11 november 2019 at 15:49

   Ja, is echt leuk om te doen. Ik doe het ook veel te weinig. Ga binnenkort denk ik eens een keertje met mijn honden naar de markt wandelen en daar bloemen uitzoeken. Lijkt me heel gezellig. 😉

 • Reply
  Sanne
  11 november 2019 at 19:38

  Wat super leuk! Ik heb dit nog nooit zelf gedaan, zelfs nog nooit bedacht dat je dit zelf zou kunnen doen. Ik heb nu nog een klein restantje van een bos bloemen in een vaas staan en eigenlijk vind ik dat super leuk staan. Zo’n paar losse bloemen zijn ook niet zo prijzig, dus dat wil ik wel vaker in huis gaan halen.

  • Reply
   Truusje
   12 november 2019 at 09:59

   Ja, ik vind een paar losse bloemen vaak juist ook leuker dan een mega boeket. En een stuk goedkoper inderdaad. Is echt leuk om een beetje mee om te prutsen. 🙂

 • Reply
  Suzanne
  14 november 2019 at 15:58

  Ik vind het zelf vaak super leuk om een boeket samen te stellen! Ik ben benieuwd hoe vaak mijn vriend en ik bloemen in huis hebben als we samenwonen!

 • Laat een berichtje achter