Erop uit Honden

Een nachtje naar Van der Valk op de Veluwe met de honden


Twaalf november werd ik dertig. Dertig! In coronatijd nog wel. Een groot feest zat er niet in, maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg, want dat is toch niet zo aan mij besteed. Desalniettemin hebben Jelm en ik er wel iets leuks van gemaakt. We vertrokken samen met de honden naar de Veluwe voor een nachtje hotel. Met de honden ja, want de Van der Valk waar wij waren biedt zelfs een speciaal hondenarrangement aan. Zo leuk, dus direct geboekt!

Apeldoorn telt twee Van der Valk hotels. Een beetje verwarrend als je het mij vraagt, maar de familie Van der Valk is nou eenmaal niet vies van een beetje onderlinge concurrentie. Wij verbleven bij Van der Valk de Cantharel. Een groot hotel met een stevige jaren zeventig look van buiten, maar vergis je niet. Dit hotel is van binnen helemaal up to date en ontzettend gezellig om te verblijven. Nu al helemaal met alle kerstlichtjes. Het hotel ligt direct aan de bosrand, perfect voor iedereen die van de natuur houdt én graag zijn honden meeneemt. Honden zijn niet de enige viervoeters die je kunt meebrengen overigens, want er is ook een heus paardenhotel.Toen we het terrein opreden was het weer nog een beetje miezerig, maar prima genoeg om meteen te starten met een lekkere wandeling. Moos en Hermie genoten volop! En joh, wat is het daar mooi. Helemaal nu met alle herfstkleuren. Een aangezien wij er op een donderdag en vrijdag waren, was het totaal niet druk in het bos. Heerlijk!
Na de wandeling brachten we de honden naar de kamer. De kamers waar honden toegestaan zijn liggen op de begane grond en zijn allemaal vanaf buiten te bereiken. Vind ik echt een uitkomst. Natuurlijk mogen honden ook binnendoor dribbelen, maar met een hele modderige hond voel je je al snel toch wat opgelaten in een hotel. Maar daar was nu dus helemaal geen sprake van, want we konden lekker buitenom en via de tuindeuren onze kamer binnenglippen. Ook de vloer is heel erg hondproof. Geen gedoe met vloerbedekking maar een praktische pvc-vloer met houtlook. Ik zeg: perfect.

We hadden de benches voor de honden meegenomen en verder was er ook een hondenmand in onze kamer neergezet door het hotelpersoneel. Helaas was Hermie alsnog niet helemaal happy toen wij naar de eetzaal wilden schuifelen voor het diner en leek het hem een goed idee om te gaan keffen. Niet zo fijn voor de andere gasten natuurlijk, dus tijdens ons dinertje heeft Hermie in de auto gebivakkeerd. Met Moos, dat dan weer wel. Gelukkig zijn de koks bij Van der Valk altijd lekker snel en hoefden de honden niet lang in de auto te blijven en zaten ze al gauw weer tevreden met ons in de hotelkamer. En het allerbelangrijkste: ‘s nachts waren ze keurig stil. Zolang wij er maar zijn vinden zij alles best. En eigenlijk geldt dat andersom ook.

De volgende dag gingen we natuurlijk weer heerlijk het bos in. Ik houd daar zo van! Echt zo fijn om direct vanuit het hotel de natuur in te stappen. Een ware luxe.


Na de wandeling begon het wat te regenen en aten wij nog gezellig een taartje in het hotel. Niet lang daarna reden we weer naar huis met twee tevreden ronkende honden op de achterbank. Het ultieme bewijs dat ze het mooi hebben gehad. Kijk ze nou…

In coronatijd kan er een heleboel niet meer, maar gelukkig kunnen er ook nog steeds dingen wel. Zoals dit ontzettend fijne tripje. Ik heb een hele fijne verjaardag gehad! Niet alleen op de Veluwe trouwens, maar ook thuis. Want Jelm was zo lief geweest om een geluidsopname te regelen waarop al mijn naasten me toespraken. Zo’n lieve verrassing! Verder stond er een etagère vol taartjes op tafel, waren er cadeautjes en was de kamer versierd. Zelfs de honden hadden een button op met 30-jaar erop. Zo leuk! Nee, ik zeg het je, dertig worden is op zo’n manier helemaal niet erg. Ik heb er sowieso geen problemen mee. Ik ben juist heel blij dat ik weer een jaartje ouder mocht worden en snap ook niet zo goed waarom mensen daar soms zo moeilijk over doen. Het alternatief lijkt me toch ook niet de bedoeling. Althans, daar moet ik dan weer niet aan denken. Laat mij maar mooi een oude sok worden. 🙂

Heb jij de laatste tijd nog iets leuks gedaan?

 

* Deze blogpost bevat één gesponsorde link. 

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Audrey
  27 november 2020 at 10:35

  Nog gefeliciteerd! In de praktijk valt het best mee, toch, dat dertig zijn? Dat had ik tenminste wel.

  Enne: ik ga dit hotel zeker onthouden. Echt ideaal dat het eigenlijk gewoon een huisje aan het bos is, maar dan wel met de faciliteiten van een hotel. Echt ideaal voor met honden inderdaad. En ik ben nog nooit echt op de Veluwe geweest, dus dat moet ik toch eens doen.

 • Reply
  Truusje
  27 november 2020 at 11:01

  Oh, nog nooit op de Veluwe geweest? Moet je echt eens doen inderdaad, is hartstikke leuk. En zeker voor honden. Wij zijn begin deze week toevallig nog meer richting jouw kant geweest: een paar nachtjes Limburg. Was ook heel erg leuk, daar zal ik binnenkort een blogje over delen.

 • Laat een berichtje achter