Erop uit

Naar het Zwolse bos op nieuwjaarsdag


De eerste dag van het nieuwe jaar zouden we eigenlijk vullen met wat uurtjes opruimen. Want dat is nu eenmaal altijd nodig in een huis waar ik, rommelkont van het eerste uur, woon. En we zouden ook wat schoonmaken. Want dat is vaak geen overbodige luxe in een huis waar een hond leeft, laat staan twee. Maar toen keek ik uit het raam en zag ik dat het eindelijk weer eens een beetje droog was. En het was bovendien niet al te koud. Tja, wat doe je dan? Je huis uit natuurlijk! We twijfelden dus niet lang en lieten de schoonmaakdoekjes acuut links liggen. Op naar het bos! ūüôā We waren al een paar weken niet geweest vanwege het belabberde weer, dus we hadden er echt¬†zin in. We kozen dit keer weer eens voor het Zwolse Bos,¬†√©√©n van onze favoriete wandellocaties. Dit gebied ligt vlak onder Zwolle en behoort tot de Veluwe. Het is voor ons een uurtje rijden. Het is het ritje echt waard, want het is er prachtig.

Hermie en Moos hadden het heerlijk. Hermie was zwart van de modder en het leek Moos een goed idee om door een stinkende plas te rollen. Ik doe ze niet zo heel vaak in bad, maar na deze wandeling was het onvermijdelijk. Omdat ik het zo leuk vind om hun plezier vast te leggen sleepte ik mijn camera mee. Het is nog best een uitdaging om leuke plaatjes van ze te schieten, want ze racen van hot naar her. Vooral Hermie kan er wat van. Moos is wat dat betreft nog een echte pup en durft nog niet zo goed ver bij ons vandaan te rennen. Hermie daarentegen… Die loopt graag een heel eind vooruit en heeft al een stuk meer zelfvertrouwen gekregen. Halverwege de wandeling bleef Hermie echter wel heel beteuterd stilstaan, want hij had het voor elkaar gekregen om met zijn staartje verstrikt te raken in een tak van een struik. Zijn haar zat er helemaal omheen gedraaid, hoe krijg je het voor elkaar. Het duurde nog best even voor we ‘m weer bevrijd hadden. Maar zodra de laatste haren los waren ging ‘ie er weer pijlsnel vandoor.

Het Zwolse Bos is wat mij betreft echt een aanrader voor hondenbezitters want….. honden mogen er los lopen! Best ongelofelijk h√®, in een land waar je voor zo’n beetje elke scheet die je laat een fikse boete kunt krijgen. Wij lopen er graag de¬†Tonnenbergroute (de rode route). Deze route is 6 km lang en voert je door bossen, maar ook over heide. Er zijn wat hoogteverschillen, waardoor je een mooi uitzicht hebt. Je kunt je auto parkeren aan de¬†Ossenbergseweg / Kamperweg in Heerde. Onderweg komen we meestal meerdere honden tegen, maar echt heel erg druk is het er doorgaans niet. Heerlijk lopen dus!
Zwolse bos 4
Zwolse bos 5
Zwolse bos 6
Zwolse bos 7
Zwolse bos 8
Zwolse bos 9
Zwolse bos 13
Zwolse bos 22Zwolse bos 23
Zwolse bos 25
Zwolse bos 29
Zwolse bos 35Zwolse bos 36
Zwolse bos 40
Zwolse bos 45
Zwolse bos 49
Zwolse bos 50
Zwolse bos 60
Zwolse bos 61
Zwolse bos 63
Zwolse bos 68
Zwolse bos 70
Zwolse bos 73
Zwolse bos 83
Zwolse bos 99
Zwolse bos 101
Zwolse bos 108Zwolse bos 110
Aan het einde van de middag zijn we naar een nieuwjaarsborrel van familie vertrokken en meer hebben we niet gedaan op Nieuwjaarsdag. Lekker relaxt, een prima start van 2018 wat mij betreft. 

Wat heb jij gedaan? Ga jij ook graag de natuur in?
Zwolse bos 80

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Christianne
  16 januari 2018 at 20:15

  Oh cool, ik hou van de natuur. Kom zelf uit Zwolle oorspronkelijk, maar kende deze locatie nog niet. Bedankt voor de tip ūüėČ

  • Reply
   Truusje
   16 januari 2018 at 20:29

   Het is echt een aanrader. Het is er prachtig. ūüôā

  Laat een berichtje achter