Film

Films en series van de laatste tijd #17

series

Jelm en ik hebben weer een hoop films en series verslonden de afgelopen tijd. Zoveel zelfs dat ik een beetje achterloop met deze rubriek. Dus hoog tijd voor een nieuwe editie. Ik keek twee films en vooral een berg series. Er zitten twee Nederlandse producties bij vol humor, maar ook een prachtige serie uit Engeland. Nieuwsgierig en kun je nog wel wat kijk-tips gebruiken? Hierbij mijn lijstje, de zeventiende alweer.

Films

Shrek deel 2 & 3
Amerikaanse animatiefilms uit 2004 en 2007
Jelm houdt heel erg van de films rond Shrek. Ik ben zelf meer van de klassieke Disneyfilms als het op ‘kinderachtige tv’ aankomt, maar toch keek ik even mee. En ik moet zeggen: ik vond het veel leuker dan de eerste keer dat ik het zag. De films zijn erg mooi gemaakt en het kijkt lekker weg. Ondertussen had ik een cake in de oven staan en liep ik af en toe even weg om te spieken hoe mijn cake erbij stond. Kan prima bij zulke films. Al met al een heel knus avondje gehad, ik zeg het je: kijk af en toe gewoon even een kinderfilm. Is fijn.

Der Staat gegen Fritz Bauer
Duitse dramafilm uit 2015

Films die op waarheid gebaseerd zijn, ik houd ervan. Het maakt het allemaal zoveel indringender, mits goed gemaakt natuurlijk. Der Staat gegen Fritz Bauer is zo’n film. De bevlogen procureur-generaal Fritz Bauer leeft na de Tweede Wereldoorlog voor maar één doel: de kopstukken van Nazi-Duitsland opsporen en vervolgen. Dankzij zijn vasthoudendheid lukt het om de beruchte SS’er Adolf Eichmann te arresteren. De gevestigde orde maakt het hem ondertussen van alle kanten onmogelijk, maar toch zet Bauer door. Een zeer intrigerende man, die ook nog eens een groot geheim met zich meedroeg. Leuk detail; de hoofdrolspeler is extreem goed gecast en lijkt echt heel erg op Bauer. Knap gedaan. Kortom, een mooie, indrukwekkende film om eens te kijken.

Series

Broadchurch – seizoen 1 t/m 3
Britse detectiveserie gestart in 2013

In het idyllische kustplaatsje Broadcurch gebeurt nooit iets, maar dat verandert als er een gruwelijke vondst wordt gedaan op het strand. Er is een jongetje vermoord. De lokale rechercheur Ellie Miller moet de zaak oplossen. Ze krijgt hulp van een buitenstaander, rechercheur Alec Hardy. Hij is heel rationeel en vaak behoorlijk bot, Miller stroomt juist over van de empathie en de emoties. Een wonderlijk duo, maar je gaat vanzelf van ze houden en ze tillen deze serie echt naar een hoger niveau. Het tweede seizoen draait om de rechtszaak die volgt na de uitkomst van het moordonderzoek. In seizoen drie staat het tweetal voor een geheel nieuwe zaak. Heel snel gaat de serie niet, maar omdat de personages zo goed zijn uitgewerkt en locatie van de scenes zo mooi is, kijkt deze serie heerlijk weg. Een aanrader!

Dertigers
Nederlandse dramaserie uit 2020

Een hechte vriendengroep bestaande uit dertigers verscheen als eerste op de Belgische televisie. Daarna kwamen Nederlandse makers met een eigen versie op de proppen. De vrienden kennen elkaar uit hun studententijd en hebben veel tradities opgebouwd. Dat maakt hun band sterk, ook al verschillen hun levens inmiddels erg van elkaar. Ze delen lief en leed, maar over een groot trauma uit het verleden wordt praktisch nooit gesproken. Hoewel ze lang gedacht hebben dat het prima ging zo, blijkt dat toch niet zo te zijn. De personages zijn goed neergezet en vooral Bart -een zeer glad mannetje- vind ik heerlijk om naar te kijken. Leuke dialogen ook. Kortom, een fijne serie. Ik hoop heel erg op nog een seizoen.

Papadag – seizoen 2
Nederlandse dramaserie uit 2020

Toen ik aan het eerste seizoen van Papadag begon moest ik even wennen, bij seizoen twee zat ik er gelijk lekker in. Wat een hilarische serie is dit! Zes (aanstaande) vaders ontmoeten elkaar wekelijks op een vast bankje in het park. Ze zijn totaal verschillend, maar het vaderschap schept een band. En bij niemand loopt het leven op rolletjes, want eveneens een verbindende factor is. Het levert veel hilarische en absurde scenes op. Ontzettend leuk om naar te kijken, een dikke aanrader!

Retribution
Britse dramaserie uit 2016

In de vierdelige Britse dramaserie Retribution worden twee gezinnen getroffen door een vreselijk lot. Een pasgetrouwd stel wordt net na hun huwelijksreis vermoord. Zij maakte deel uit van de familie Douglas, hij van de familie Elliot. De twee families zijn buren van elkaar en wonen erg afgelegen op het Schotse platteland. Als ze totaal ontredderd zijn van verdriet krijgen ze een nieuw drama te verwerken. Een zwaargewonde man crasht op hun terrein en in eerste instantie willen ze hem helpen. Maar wanneer ze ontdekken dat deze man meer te maken heeft met de moord op hun kinderen komen de verhoudingen op scherp te staan. De families raken verstrikt in een web vol leugens en oude geheimen. Op zich een heel spannend verhaal, maar halverwege werd het iets minder sterk en kon ik al voorspellen hoe de vork in de steel zat. Dat is toch altijd een beetje jammer als dat het geval is vind ik. Toch wel het uitkijken waard, want natuurlijk wilde ik weten of ik het goed voorspeld had.

Paranoid
Britse misdaadserie uit 2016

Deze serie start meteen pittig: een jonge vrouw bezoekt met haar zoontje een speeltuin en wordt op klaarlichte dag bruut vermoord. Er zijn talloze getuigen en de zaak lijkt gemakkelijk op te lossen, maar de rechercheurs komen er al snel achter dat ze er een flinke kluif aan hebben. De vrouw in kwestie was huisarts en wist iets wat ze misschien beter niet had kunnen weten. In eerste instantie een spannend verhaal, maar al snel werd het mij iets te vaag en te ongeloofwaardig allemaal. Jammer, want het begon zo goed. Toch wel uitgekeken, maar een topper vind ik het niet.

Tot zover mijn lijstje van deze keer. Mijn favorieten? Broadchurch, Papadag en Dertigers, zonder twijfel. Het minst boeiend vind ik de serie Paranoid. Maar wie weet kan die serie jou wel bekoren, smaken verschillen natuurlijk.

Heb jij nog wat leuks gezien de laatste tijd? Laat het me vooral weten in de comments! Ikzelf zit nu middenin een Vlaamse serie, maar daarover later meer.

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

5 Comments

 • Reply
  Audrey
  18 augustus 2020 at 18:41

  Ik vind Shrek zo leuk! Twee is denk ik zelfs mijn favoriete deel.

 • Reply
  Nikki
  19 augustus 2020 at 09:35

  Shrek is inderdaad heel leuk. Broadchurch ben ik ooit aan begonnen, maar in aflevering 1 al afgehaakt. Misschien moet ik het toch maar eens een kans geven, als ik jouw enthousiasme zo lees. Wij zijn gisteren begonnen aan Cuckoo (Netflix). Beetje vreemd, maar bij vlagen best geestig.

  • Reply
   Truusje
   19 augustus 2020 at 09:39

   Ik moest ook heel even inkomen hoor bij Broadchurch, maar als je er eenmaal in zit is het heel leuk. Serie was in Engeland volgens mij ook heel populair. 🙂

 • Reply
  Rachel
  20 augustus 2020 at 09:44

  Shrek blijft een geweldige reeks qua films, voor de rest heb ik niet zoveel met de series die eronder staan. Wij zijn nu bezig met When Calls The Heart, the 100, Cursed. Het liefst kijk ik de serie Outlander over een tijdje nog een keer opnieuw.. die was ook echt enorm goed.

  • Reply
   Truusje
   20 augustus 2020 at 09:49

   Ken ik nog niet, zal het eens opzoeken. 🙂

  Laat een berichtje achter