Film

Films en series van de laatste tijd #8

series

Veel films heb ik de afgelopen tijd niet gekeken moet ik bekennen. Het is er slechts eentje. Series daarentegen… Ik heb er meerdere gevolgd en dus kon ik met gemak weer een lijstje vullen. Het zijn veelal spannende series en bijna allemaal van Nederlandse bodem. Maar er zit ook een Franse tussen. Heerlijk om naar te kijken. Benieuwd naar mijn lijstje en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor chille avondjes op de bank? Hierbij mijn lijstje. 🙂

Films

De Zevende Hemel 
Nederlandse muzikale dramafilm uit 2016

Eigenlijk kijk ik nooit muzikale films. Verder dan Grease ben ik niet gekomen zeg maar. Ik liet me dan ook verrassen door de film De Zevende Hemel, die barst van de liedjes. Het was even wennen om al die Nederlandse acteurs opeens te horen zingen, maar de zang van Noortje Herlaar maakte veel goed. Behalve muziek bevat de film natuurlijk ook een verhaal. Het gaat over een horecafamilie die door ruzie verdeeld is geraakt. De nieuwe generatie staat op het punt om het familierestaurant over te nemen, maar de oude garde kan het werk eigenlijk nog niet loslaten. De familie maakt zich ondertussen op voor een groot feest, want de zaak heeft een jubileum te vieren. Maar als blijkt dat de moeder van het gezin ernstig ziek is verandert alles en worden opeens andere dingen belangrijk. Niet de meest indrukwekkende film die ik ooit gezien heb, maar ook zeker niet de slechtste.

Series

Klem – Seizoen 2
Nederlandse dramaserie uit 2018

Ik heb reikhalzend uitgekeken naar het tweede seizoen van Klem. In seizoen 1 bracht crimineel Marius Milner de keurige belastingambtenaar Hugo Warmond flink in de problemen en dat is in seizoen 2 niet anders. Het wordt extra ingewikkeld als Warmond op het punt staat een flinke promotie te maken op zijn werk. Maar is hij wel zo smetteloos als hij eruit ziet? Bovendien heeft hij er een nieuw probleem bij. Zijn dochter begint een relatie met een kwal van een jongen die bovendien veel te oud is. Het lijkt Marius Milner en zijn vrouw een goed idee om zich hiermee te bemoeien, maar dat is eigenlijk het begin van het einde. Lekker veel drama dus en een script dat goed in elkaar steekt. Mijn favoriete personage uit deze serie? Marius Milner natuurlijk. Met zijn plat Amsterdamse accent en wonderlijke uitspraken zorgt hij keer op keer voor een glimlach op mijn gezicht. Een hele fijne serie. En gelukkig komt er een seizoen 3!

Mocro Maffia
Nederlandse misdaadserie uit 2018

Eén van de beste producties uit dit lijstje? Dat is de serie Mocro Maffia die speciaal voor Videoland is gemaakt. Het verhaal draait om twee criminele bendes uit Amsterdam. Drugs zijn hun handelswaar. Ooit werkten ze samen, maar inmiddels is er oorlog uitgebroken. De fanatieke misdaadjournalist Rein de Waard (Daan Schuurmans) zit er bovenop en volgt de ontwikkelingen op de voet. Hij schrijft een boek over deze zogenaamde Mocro Maffia, maar zou zijn aandacht beter kunnen richten op zijn doodzieke vrouw. De beelden uit deze serie laten niets aan de verbeelding over. Ik heb dus regelmatig even mijn ogen dichtgeknepen, want ik ga niet zo lekker op die gewelddadige scenes. Maar meeslepend is het wel. Rauw, spannend en intens, zo kun je deze serie wat mij betref het beste samenvatten. In één seizoen was het verhaal nog lang niet uitverteld, dus gelukkig komt er nog een seizoen. Ik ga zeker weer kijken.

Le Chalet
Franse spannende Netflix-serie uit 2018

Ik ben dol op Franse spannende series en Le Chalet is er zo eentje die me niet teleurstelde. De serie gaat over een groep jongvolwassenen die vanwege een huwelijk terugkeert naar hun geboortedorp in de Franse Alpen. Het dorp is inmiddels nagenoeg uitgestorven. De groep neemt haar intrek in een groot chalet, maar van een gezellig weerzien is niet lang sprake. Ze worden geconfronteerd met een hoop geweld en al snel blijkt dat dat geen toeval is. Vluchten gaat niet, aangezien alle verbindingen met de buitenwereld zijn verbroken. De moorden worden niet zomaar gepleegd; een duister geheim uit het verleden ligt hieraan ten grondslag. Een spannend scenario met een verrassende wending. Heerlijk om naar te kijken, een aanrader!

Lois
Nederlandse driedelige thrillerserie uit 2018

De driedelige serie Lois is gebaseerd op een boekenreeks van Simone van der Vlugt. Het verhaal gaat over de jonge rechercheur Lois (gespeeld door Noortje Herlaar) die werkzaam is in Alkmaar. Ze krijgt dagelijks de meest bizarre moordzaken voor haar kiezen en is goed in haar werk. Sociaal gezien is ze een stuk minder sterk en ze ligt dan ook zeer slecht in de groep bij haar collega’s. Als Lois geconfronteerd wordt met een familiegeheim van vroeger wordt haar leven volledig op zijn kop gezet. De afleveringen duren lekker lang, anderhalf uur. Noortje Herlaar speelt haar rol heel erg goed en daardoor kijken de afleveringen heerlijk weg. Ik vond het jammer toen het afgelopen was. Ik zou hier nog wel meer afleveringen van willen zien.

Soof – Seizoen 2
Nederlandse Videoland-serie uit 2018
Ik ben geen groot fan van de Soof-films en ook de serie vond ik niet al te denderend. Maar ja, ik wilde toch weten hoe het afliep. En dus keek ik het tweede seizoen. En ik moet zeggen, ik vond het een stuk leuker dan het eerste seizoen. Daarin gebeurde voor mijn gevoel amper wat, in seizoen twee is dat anders. Soof krijgt een eigen tv-show en een nieuwe vriend. Een onverwachts familielid duikt op en haar moeder gaat trouwen. Het blijft voor mij niet de meest boeiende serie ooit, maar ik vond het dit keer wel lekker wegkijken.

Tot zover mijn lijstje voor nu. Vanavond ga ik weer heerlijk verder met series kijken, want dan begint het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht. Dat volg ik al sinds het prille begin, dus natuurlijk ga ik weer kijken. Ik vind Flikken Maastricht altijd een beetje ‘Bassie en Adriaan voor volwassenen’, inclusief slechterik. Maar desalniettemin weet het me altijd wel te vermaken, dus ik dat dertiende (!) seizoen wil ik ook zien.

Heb jij nog iets leuks gekeken de laatste tijd? Als je nog tips voor me hebt hoor ik dat graag. 🙂

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Marlous
  7 december 2018 at 18:38

  Haha leuk, al die Nederlandse series. Ik ben nu ook met Soof seizoen 2 bezig. Het is inderdaad niet de meest spannender serie, maar dat kneuterige vind ik wel gezellig. Zeker in deze tijd van het jaar. Ik heb heeel veel goede dingen over Mocro Mafia gehoord, dus dat moet ik echt gaan kijken denk ik!

  • Reply
   Truusje
   7 december 2018 at 18:44

   Ja moet je echt doen. Mocro Maffia is zeker een aanrader. Echt heel spannend en mooi gemaakt. 🙂

  Laat een berichtje achter